LA LIGA

Θεία δίκη...

Θεία δίκη...
Φαν

Θρίλερ στην Ισπανία, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να αγκαλιάζει τον τίτλο. Γκολ...Μαραντόνα ο Μέσι με το χέρι

Θρίλερ στη Πριμέρα Ντιβιζιόν καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης στα τελευταία λεπτά κατάφερε να αλλάξει την εις βάρος της κατάσταση και με γκολ του Φαν Νιστερλόι δύο λεπτά πριν απο τη λήξη της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού, εκμεταλλεύτηκε με το καλύτερο τρόπο το στραβοπάτημα της Μπαρτσελόνα και παρέμεινε στη κορυφή.
Ιπτάμενος Ολλανδός



Οι Μαδριλένοι ήθελαν τη νίκη για να διατηρηθούν στη κορυφή, όμως τελικά αποδείχτηκε πως και η ισοπαλία τους έφτασε. Το παιχνίδι δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τη "βασίλισσα" καθώς ο Ντιέγκο Μιλίτο στο 32' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-0 για τη Σαραγόσα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδρασούν, όμως τελικά η ισοφάριση ήρθε στο δεύτερο ημιχρονο και συγκεκριμένα στο 57' όταν ο Ρούντ Φαν Νιστελρόι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστία του Θέσαρ.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και ύστερα απο καταπληκτική ατομική ενέργεια του Αΐμάρ, πάσαρε στο Ντιέγκο Μιλίτο και αυτός με τη σειρά του δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1. Όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει αφού με γκολ και πάλι του Φαν Νιστελρόι στο 88' η βασίλισσα ισοφάρισε σε 2-2 και έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα για το τίτλο.

Σοκ στο 89' για Μπάρτσα



Οι καταλανοί ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη αλλά η Θεία δίκη τιμώρησε την ομάδα του... Μεσιντόνα. Το παιχνίδι δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Μπάρτσα καθώς η Εσπανιόλ με γκολ του Ταμούδο στο 28' πάγωσε το Κάμπ Νου. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν έχασαν αρκετές ευκαιρίες κυρίως με τον Ετό όμως τελικά η ισοφάριση ήρθε με γκολ του Μέσι με το χέρι αλά Μαραντόνα στο 43' και οι εξέδρες πήραν φωτιά.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν, όμως το αντικανονικό γκολ του Αργεντίνου μέτρησε κανονικά και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1. Στο δεύτερο μέρος οι καταλανοί μπήκαν δυνατά με σκοπό να πάρουν το προβάδισμα και τα κατάφεραν. Πρωταγωνιστής και σκόρερ ήταν και πάλι ο Λιονέλ Μέσι αυτή τη φορά με κανονικό γκολ μετά από πάσα του Ντέκο και με άψογο πλασέ, 2-1.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Μέσι "αντιγράφει" τόσο πιστά τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Η πρώτη ήταν στο ματς της Μπαρτσελόνα με τη Χετάφε για το κύπελλο, όταν ο Αργεντίνος πέτυχε ένα απίστευτο γκολ . Aυτή τη φορά "ζήλεψε" το "χέρι του θεού" με το παρακάτω αποτέλεσμα:









Τα πράγματα πήγαιναν κατ ευχήν μέχρι το 89ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο, ο Ταμούδο βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Μπάρτσα και με πλασέ έκανε το 2-2. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Νίστελροϊ ισοφάριζε για την Ρεάλ και ο κόσμος της Μπαρτσελόνα πάγωσε. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε την Μπάρτσα από πρώτη με διαφορά 3 βαθμών που ήταν ως το 87', στη δεύτερη θέση με ισοβαθμία πίσω από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Έχασε την ευκαιρία η Σεβίλλη



Στην έδρα της Μαγιόρκα, η Σεβίλλη έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα για την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος. Η κάτοχος του κυπέλλου UEFA ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) με τη Μαγιόρκα και έφτασε τους 71 βαθμούς έναντι 73 των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Η Σεβίλλη ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντραγκουτίνοβιτς στο 73'.

Μάχη στην ουρά

Σε ό,τι αφορά τις δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν την Ταραγόνα στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, η Σοσιεδάδ μόνο με θαύμα θα αποφύγει τον υποβιβασμό μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Σανταντέρ. Αντίθετα, η Θέλτα ανάσανε βαθμολογικά, μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 3-2 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ η Μπέτις "βυθίστηκε" μετά την ταπεινωτική ήττα που γνώρισε μέσα στο σπίτι της από την Οσασούνα με 5-0!

Δείτε όλα τα γκολ και τις φάσεις που έσπασαν καρδιές στην Primera Division στη μάχη της κορυφής:

Μπαρτσελόνα-Εσπανιόλ 2-2





Σαραγόσα-Ρεάλ 2-2





Τελευταία αγωνιστική (17/6):

Μπιλμπάο-Λεβάντε
Θέλτα-Χετάφε
Εσπανιόλ-Λα Κορούνια
Σανταντέρ-Μπέτις
Ρεάλ-Μαγιόρκα
Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ
Βαλένθια-Σοσιεδάδ
Οσασούνα-Ατλέτικο
Ταραγόνα-Μπαρτσελόνα
Ουέλβα-Σαραγόσα

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν:



Σάββατο (9/6)



Ατλέτικο Μαδρίτης - Θέλτα 2-3 (27', 70' Μάξι / 30'πεν., 67' Μπαΐάνο, 47' Γιάγκο)
Μπαρτσελόνα - Εσπανιόλ 2-2 (43', 56' Μέσι /28', 89' Ταμούδο)
Μπέτις - Οσασούνα 0-5 (31' Φλάνο, 61' Βεμπό, 73' Βάλντο, 75' 88' Σόλα)
Λεβάντε - Βαλένθια 4-2 (3', 47', 74' Ρίγκα, 11' Σάλβα πεν./15' Χοακίν, 87΄Μπαράχα)
Μαγιόρκα - Σεβίλλη 0-0
Ρεάλ Σοσιεδάδ - Σανταντέρ 0-0
Βιγιαρεάλ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1 (36' Φορλάν πεν., 38' Φορλάν, 51' Ουσταρίφ αυτ. / 21' Ιραόλα)
Σαραγόσα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2 (32', 64' Μιλίτο πεν., /57', 88' Φαν Νιστερλόι)

Κυριακή 10/6 (18.00)

Ντεπορτίβο Λα Κορούνια - Ρεκρεατίβο Ουέλβα
Χετάφε - Ταραγόνα



























































TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ