ΑΕΚ

Θέλει δουλειά ακόμα η ΑΕΚ

Θέλει δουλειά ακόμα η ΑΕΚ
ΑΕΚ

Συμπεράσματα του SPORT 24 από το πρώτο φιλικό. Ανακοίνωση-ανάχωμα στην ονοματολογία από την ΠΑΕ (vids)

ΤΟ SPORT 24 παρακολουθεί δια του απεσταλμένου του την προετοιμασία της ομάδας στο Ζέεφελντ και σας μεταφέρει τις πρώτες εντυπώσεις του.

Η τακτική: Ο Μπάγεβιτς επιμένει στο 4-2-3-1 (ή 4-3-3 αν δεν το «σπάσει» κανείς σε επιμέρους ρόλους στη μεσαία γραμμή και την επίθεση) το οποίο λειτούργησε καλά μόνο για τους βασικούς. Οι γραμμές είχαν κοντινή απόσταση, η κυκλοφορία της μπάλας μπορεί κάποιες στιγμές να κούραζε με τις συνεχείς επιστροφές στα στόπερ, ωστόσο ήταν σε γενικές γραμμές καλή, ενώ το σύνολο έδειχνε ομοιογένεια όταν αμυνόταν. Πράγμα λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι η ΑΕΚ αντιμετώπιζε μια ομάδα με τέσσερα περισσότερα φιλικά στα πόδια των παικτών της, η οποία παρήγαγε αυτοματισμούς και πατούσε πιο εύκολα την αντίπαλη περιοχή.

Ο προσανατολισμός: Η προσπάθεια της ΑΕΚ να αναπτυχθεί από τα άκρα ήταν εξ αρχής το πρώτο μέλημα του προπονητή. Επεδίωξε με την προσθήκη του Νέιθαν Μπερνς να προσδώσει περισσότερη ταχύτητα στις πτέρυγες (με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση του Μαντούκα στην αντίθετη πλευρά) ωστόσο το πρόβλημα εντοπίστηκε κυρίως στην αγωνιστική συμπεριφορά των δύο πλάγιων αμυντικών οι οποίοι δεν ανέβαιναν πολύ φοβούμενοι την κούραση από τη δυνατή προετοιμασία. Μοιραία οι περισσότερες προσπάθειες από τα άκρα έμειναν ημιτελείς.

Παράλληλα ήταν φανερό ότι ο Μπάγεβιτς είχε παράπονα από την αγωνιστική συμπεριφορά των «στηριγμάτων» του Μπλάνκο. Περίμενε περισσότερη κίνηση στον χώρο, καλύτερες συνεργασίες και να «πατάνε» την αντίπαλη περιοχή, όχι να συνωστίζονται έξω από αυτήν. Απαιτείται χρόνος για να αποκτηθούν τέτοιοι αυτοματισμοί γι αυτό και ο προπονητής δεν θέλησε να πει πει περισσότερα πάνω σε αυτό το θέμα μετά το τέλος του χθεσινού ματς.

Ο άξονας: Ο Παντελής Καφές αποτελεί τον «εγκέφαλο» στο νέο σχέδιο του Μπάγεβιτς και στο νέο σύστημα που προσπαθεί να προσθέσει στο ρεπερτόριο των τακτικών της Ενωσης (αν και πολλάκις διευκρίνισε ότι η ΑΕΚ θα παρατάσσεται ανάλογα με τον αντίπαλο). Η μπάλα περνάει από τα πόδια του σε κάθε φάση, ακριβώς επειδή είναι ο πιο άρτιος τεχνικά και σίγουρος στις μεταβιβάσεις του εκ των κεντρικών μέσων της ομάδας. Χρειάζεται ωστόσο στηρίγματα.

Ο Ταμαντανί Ενσαλίβα ήταν κακός χθες, πούλησε πολλές μπάλες και δεν αρκεί η φιλοτιμία του. Ο Μάκος είχε καλύτερη παρουσία με την ομάδα που αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η ΑΕΚ μάλλον έχει ακόμα την ανάγκη από επιπλέον έναν μέσο ο οποίος θα έχει στο ρεπερτόριο του την κάθετη πάσα που, η αλήθεια είναι, δυσκολεύονται να παράγουν οι υπάρχοντες (με εξαίρεση τον Καφέ).

Οι σταθερές αξίες: Ο Σεμπάστιαν Σάχα απέδειξε και χθες ότι η φανέλα του βασικού του ανήκει. Είναι μάλλον απίθανο να την εμπιστευτεί σε άλλον ο Μπάγεβιτς ακόμα κι αν του το ζητήσει ο ίδιος ο Αργεντινός. Τώρα μου μαθαίνει και ελληνικά η συμμετοχή του στο παιχνίδι είναι ακόμη πιο ουσιώδης καθώς δεν κατευθύνει μόνο την άμυνα αλλά και τους παίκτες της μεσαίας γραμμής για τις θέσεις που πρέπει να παίρνουν όταν η ομάδα βρίσκεται στην αφετηρία των επιθέσεων της. Για τον Ισμαελ Μπλάνκο, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ένα σουτ - ένα γκολ από τον σκόρερ «παντός καιρού» της 'Ενωσης.

Το limit-up: Εξαιρετική απόδοση από τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Ηγέτης της άμυνας με σωστές μεταβιβάσεις και πετυχημένη «ανάγνωση» των κινήσεων του αντιπάλου ώστε να δίνει τις σωστές οδηγίες σε αμυντικούς και μέσους όταν η ΑΕΚ βρισκόταν σε θέση επιφυλακής περιμένοντας τον αντίπαλο να επιτεθεί. Η έφεσή του στην εκμάθηση των ξένων γλωσσών (πριν έλθει στην ΑΕΚ μιλούσε απταίστως εκτός από σουηδικά και αγγλικά, σέρβικα και γαλλικά) τον βοήθησε να βελτιώσει θεαματικά τα ελληνικά του και να συνεννοείται πλέον στη γλώσσα μας με τους συμπαίκτες του μιλώντας διαρκώς κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα.

Ο μπαλαδόρος: Με τη μπάλα στα πόδια, ο Ράφικ Τζιμπούρ είναι «κακιά ώρα» για κάθε αντίπαλο, μπορεί να εκθέσει οποιονδήποτε αμυντικό! Το θέμα είναι ότι με το συγκεκριμένο σύστημα (4-2-3-1) είτε δεν βρίσκει χώρο στην ενδεκάδα των βασικών, είτε πρέπει να αγωνίζεται ως ακραίος επιθετικός (στο δεξί άκρο), θέση η οποία δεν τον τρελαίνει είναι η αλήθεια, έχει επανειλημμένως δηλώσεις ότι θέλει να παίζει στην κορυφή.

Γενικότερα η διαχείριση του Αλγερινού αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό το οποίο θα επιφέρει και πολλά επιμέρους (ερωτήματα) όταν (κι εφόσον) αποκτηθεί ο Βαγγέλης Μάντζιος. Διότι το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Μπλάνκο, Μάντζιος και Τζεμπούρ (υπάρχοντος και του Σκόκο που φέτος χρησιμοποιείται κυρίως ως δεύτερος επιθετικός) δεν χωρούν μαζί στο ίδιο σχήμα ούτε στα προπονητικά διπλά.

Ο αγχωμένος: Ήθελε να δείξει πράγματα ο Σεϊντού Γιαχάγια και σε μερικές περιπτώσεις το παράκανε, μάλλον επειδή τον κυρίευσε το άγχος. Παρόλα αυτά, τα στοιχεία που έχει ο συγκεκριμένος παίκτης είναι δυσεύρετα στο κιτρινόμαυρο ρόστερ και ο 20χρονος Γκανέζος ενδέχεται να χάσει τη θέση του στην ομάδα και να δοθεί δανεικός μόνο και μόνο επειδή πιάνει θέση ξένου. Αν πάντως θα έπρεπε να βάλουμε το χέρι μας στη φωτιά για τον πιτσιρικά που θα κάνει καριέρα στην ΑΕΚ, τότε θα ήταν γι αυτόν!

Δηλώσεις Μάκου





Δηλώσεις Μπάγεβιτς



Ανακοίνωση-απάντηση στην ονοματολογία

Από τη στιγμή που διέρρευσε η πληροφορία ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με ισχυρό επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ με ένα ποσό της τάξης των 9 εκατομμυρίων Ευρώ, έχει αρχίσει μια ακατάσχετη ονοματολογία, δεδομένου ότι η ταυτότητα του επιχειρηματία δεν έχει αποκαλυφθεί.

Τα ονόματα των Βλαδίμηρου Λανίτη και Νίκου Σεβέρη ακούγονται πιο έντονα από όλα τα άλλα, ωστόσο ούτε και αυτά επιβεβαιώνονται, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πλήρης σύγχυση γύρω από το θέμα. Στην προσπάθειά της να σταματήσει αυτή την ονοματολογία, που θέτει σε κίνδυνο και αυτό ακόμα το deal, όσο τούτο δεν ολοκληρώνεται, η ΠΑΕ εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης μία ακόμα ανακοίνωση, με την οποία επιβεβαιώνει μεν ότι γίνονται διαπραγματεύσεις, αλλά ταυτόχρονα ενημερώνει πως η γνωστοποίηση των λεπτομερειών θα γίνει μόλις επιτευχθεί οριστική συμφωνία. Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ, με αφορμή τα συνεχή δημοσιεύματα στον Τύπο τις τελευταίες ημέρες, ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου συνεχίζεται και ότι βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με διάφορους οικονομικούς παράγοντες.

Όποτε και εφόσον υπάρξουν συμφωνίες, θα προβούμε στις απαραίτητες ανακοινώσεις. Μέχρι τότε δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο".

Ανακοίνωση για το προπονητικό κέντρο

Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε κι άλλη ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει πως αναβάλλεται η γενική συνέλευση της Πέμπτης, που θα είχε ως αντικείμενο την έγκριση της σύμβασης για το προπονητικό κέντρο.

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι η αυριανή (23/07/2009) εξ αναβολής από την 25/06/2009 Γενική Συνέλευση των μετόχων της, με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης τη σύμβαση που αφορά στο νέο προπονητικό κέντρο, πρόκειται να αναβληθεί λόγω εκκρεμών διαβουλεύσεων μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών. Για το παραπάνω ζήτημα θα συγκληθεί σύντομα νέα Γ.Σ. των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ".













































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ