THE SPORTS ECONOMIST

Θέλει επιστροφή του Σπόραρ η Σλόβαν Μπρατισλάβας

Ο Σπόραρ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Άρη
Ο Σπόραρ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Άρη INTIME SPORTS

Μεταγραφική προτεραιότητα της Σλόβαν εμφανίζεται να είναι βάσει των όσων κυκλοφορούν στην Σλοβενία η επιστροφή στην Μπρατισλάβα του Άντραζ Σπόραρ, με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να έχει κάνει στους «μπλε» την παραγωγικότερη διετία της καριέρας του.

Θέμα επιστροφής του Άντραζ Σπόραρ στην Σλόβαν Μπρατισλάβας ανακινείται τις τελευταίες ώρες στην πατρίδα του Σλοβένου επιθετικού του Παναθηναϊκού. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του στο Euro, όπου ξεκίνησε βασικός και στα τέσσερα παιχνίδια των Βαλκάνιων, υπήρξε συγκεκριμένο δημοσίευμα – και επιβεβαιωμένη και από πηγές του SPORT24 – πως η πρωταθλήτρια Σλοβακίας θα ήθελε πολύ να επαναφέρει στο ρόστερ της τον 30χρονο φουνταριστό.

Δύο χρόνια, από τον Ιανουάριο του ’18 ως τον Ιανουάριο του ’20, βρέθηκε στην Μπρατισλάβα ο Σπόραρ, κάνοντας με τη φανέλα της Σλόβαν τις παραγωγικότερες σεζόν της καριέρας του και έτσι εξασφαλίζοντας τη μεταγραφή του (έναντι 6 εκατ. ευρώ – ρεκόρ πώλησης στην ιστορία του συλλόγου) στην Σπόρτινγκ.

Ξεκαθαρίζεται πως ακριβώς λόγω του πρότερου βίου του Σπόραρ στην Σλόβαν, της πρόθεσης των «μπλε» να ενισχυθούν εν όψει των καλοκαιρινών διεθνών προκριματικών, του στάτους του ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό, όπου δεν έχει θέση βασικού (και όπως επισημαίνεται δικαιολογημένα, αφού ο Φώτης Ιωαννίδης δεν έχει αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης), γεγονός που του δημιουργήσει τάσεις φυγής ώστε να διεκδικήσει αλλού περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ενδεχόμενο στο οποίο και οι Κυπελλούχοι Ελλάδας δεν θα ήταν αρνητικοί, ο Σπόραρ αποτελεί Νο1 προτεραιότητα της Σλόβαν.

Και για χάρη του υπάρχει διάθεση υπερβάσεων. Δεδομένα θα χρειαστούν στους πρωταθλητές Σλοβακίας, καθώς το κασέ του διεθνή Σλοβένου ξεπερνάει τις μισθολογικές δυνατότητές τους. Στον Παναθηναϊκό εισπράττει ετησίως 850.000 ευρώ και έχει ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο, ενώ επιπρόσθετα σαφώς υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο να ζητήσουν και οι «πράσινοι» αντίτιμο για την παραχώρησή του

Λογικό απολύτως, συνεκτιμώντας τη δαπάνη τους για να αγοράσουν τον «Σπόκι» από την Σπόρτινγκ πριν δύο χρόνια (παρότι εικάζεται πως ακόμη και αν «ξεφορτώνονταν» τα παραπάνω από 2 εκατ. ευρώ μεικτών απολαβών του Σπόραρ στο υπόλοιπο του τρέχοντος συμβολαίου του, θα μπορούσε να είναι επαρκές).

Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόταση – όπως άλλωστε ξεκαθαρίζεται και στις σχετικές αναφορές – δεν έχει κατατεθεί στον Παναθηναϊκό, παρά μόνο καταγράφεται η ξεκάθαρη (και επιβεβαιωμένη) διάθεση της Σλόβαν να κυνηγήσει την επιστροφή του 30χρονου επιθετικού.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ