ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Θέλω να κερδίσω το πρωτάθλημα"

"Θέλω να κερδίσω το πρωτάθλημα"
Εμπέντε

Να μείνει στην ιστορία με τους συμπαίκτες του τόνισε ο "Πέτρος" Εμπεντε στο "ΠΑΟ news". ΟΚ ο "Παπ"

Ο Καμερουνέζος γκολκίπερ του Παναθηναϊκού παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή "ΠΑΟ news", αναφέροντας τους προσωπικούς του στόχους και εκφράζοντας την επιθυμία του για την κατάκτηση του νταμπλ για να μείνει η ομάδα του στην ιστορία. Τι είπε ο Μουνιόθ στους "πράσινους" και τί έλεγαν οι παίκτες για την κλήρωση Κυπέλλου;

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πιερ Εμπέντε... στην εκπομπή για τους φίλους του "τριφυλλιού":

Οταν ήρθες πέρυσι το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό ποιος ήταν ο στόχος σου γνωρίζοντας ότι στους «πράσινους» βρίσκεται ο Γκαλίνοβιτς που ήταν βασικός. Πίστευες ότι θα παίξεις αμέσως, είχες υπομονή;
"Oταν ήρθα στην ομάδα ήξερα ότι υπάρχει ένας καλός τερματοφύλακας μπροστά μου και χρειάζεται δουλειά από εμένα. Hξερα ότι σε μια μεγάλη ομάδα υπάρχουν πολλά παιχνίδια και αυτός που ήταν καλύτερος θα έπαιζε. Αφού όμως δεν βρήκαν τον δρόμο μου τότε έμεινα στον πάγκο".

Αυτές οι μέρες, οι αγωνιστικές που έμεινες στον πάγκο πόσο δύσκολες είναι για έναν τερματοφύλακα;
"Είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί δεν έχει αγώνες. Και οι αγώνες είναι πολύ σημαντικοί για τον κάθε ποδοσφαιριστή πόσο μάλλον για τον τερματοφύλακα. Γιατί είναι μια θέση λίγο περίεργη. Αμα κάνεις λάθος φαίνεται πιο πολύ."

Φτάσαμε στη φετινή περίοδο, προετοιμασία και μετά στα παιχνίδια με τον Γκαλίνοβιτς βασικό. Μέσα σου είχες την ελπίδα ότι θα σου δοθεί φέτος η ευκαιρία;

"Μετά την πρώτη χρονιά που ήμουν συνέχεια στον πάγκο πήγα για διακοπές στη πατρίδα μου και γύρισα εδώ με στόχο ότι ήμουν στον πάγκο πέρυσι αλλά φέτος δεν πρέπει να γίνει το ίδιο. Γιατί έχω όνειρα και δεν ήθελα να περάσει έτσι η χρονιά. Hξερα ότι μια στιγμή μπορεί να παίξω και έπρεπε να αρπάξω την ευκαιρία. Είτε στο κύπελλο είτε έτσι όπως έγινε."

Υπήρχε κάποια στιγμή που απογοητεύτηκες μέσα σου, που είπες ότι μπορεί να μην τα καταφέρω;
" Βεβαίως μερικές φορές έλεγα τι θα γίνει καθώς ο Γκαλίνοβιτς είναι πολύ καλός τερματοφύλακας και εγώ δεν μπορώ να κάτσω χωρίς παιχνίδια. Αλλά λέω ότι είναι δουλειά μας. Είμαι επαγγελματίας παίκτης και πάντα βάζω το Θεό μπροστά μου. Ο Θεός με βοήθησε να φτάσω μέχρι τον Παναθηναϊκό που είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και μια μέρα θα με βοηθήσει να παίξω και εγώ."

Φτάνουμε έτσι στις 14 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα, άσχημες στιγμές για την ομάδα και τον Μάριο που τραυματίστηκε αλλά πολύ μεγάλη μέρα για σένα. Ο προπονητής σου λέει ετοιμάσου και μπες εσύ τι λες μέσα σου εκείνη την ώρα;
"Πρώτα από όλα ήταν πολύ δύσκολο το ματς καθώς εκείνη τη στιγμή ήμασταν 1-1 και λέω ή τα «σπας» όλα ή τα καταφέρνω."

Γίνεται όμως η απόκρουση σε ένα δυνατό σουτ απέξω που πήγαινε στο παραθυράκι της εστίας και εκεί η ψυχολογία σου πρέπει να ανέβηκε;
"Hταν ένα φάουλ και τέτοιες φάσεις εγώ δεν τις φοβάμαι πολύ. Γιατί είχα βάλει πολύ καλά το τείχος και έβλεπα τη μπάλα πολύ καλά. Και λέω αν αυτός είναι Μπέκαμ (γέλια) ας το βάλει αλλιώς όπου και να το ρίξει θα το πιάσω."

Τελειώνει το παιχνίδι της Πάτρας, εσύ έχεις κρατήσει το 1-1 ο κόσμος όμως είναι εξαγριωμένος και γίνονται όλα αυτά. Μετά το ματς αυτό πως αισθάνθηκες;

"Μέσα μου ήμουν λίγο ευχαριστημένος για τη πορεία μου αλλά για τον Μάριο ήμουν στεναχωρημένος καθώς και για τον κόσμο. Hταν λίγο δύσκολα."

Στη συνέχεια καθιερώθηκες. Υπήρχε ένα ματς που να είπες μου δόθηκε η ευκαιρία και θα κάτσω μέχρι το τέλος εγώ βασικός;
"Δεν τα σκέφτομαι αυτά. Γιατί ξέρω ότι όταν μπαίνω στο γήπεδο να παίξω ένα παιχνίδι πρέπει να υπάρχει μια σκέψη. Αυτή δεν είναι άλλη από το να κερδίσει η ομάδα. Αμα κερδίζει η ομάδα και εγώ θα είμαι καλά, έτσι νομίζω. Βέβαια στο δεύτερο παιχνίδι με τη Μέταλουργκ που ήταν πολύ σημαντικό για εμάς και την ιστορία της ομάδας και έπρεπε να τα δώσουμε όλα για να μην μείνουμε έξω από το ΟΥΕΦΑ και έπρεπε να τα δώσουμε όλα. Μάλιστα ήμουν πολύ καλός και έμεινα ευχαριστημένος. Αλλά δεν σκέφτηκα να πάρω τη θέση, να την κρατήσω και όλα αυτά. Γιατί η ομάδα ξέρει τι κάνει. Εγώ είμαι ποδοσφαιριστής και κοιτάω μόνο τη δουλειά μου."

Από όλες τις αποκρούσεις που έχεις κάνει μέχρι τώρα στον Παναθηναϊκό ποια θεωρείς σημαντικότερη;
"Θα σας πω στο δεύτερο παιχνίδι με την Μέταλουργκ στο πρώτο ημίχρονο στο τέλος που έγινε ένα κόρνερ η μπάλα έφυγε από όλους και έμεινε ένας αντίπαλος τετ α τετ με εμένα και εγώ με το χέρι απέκρουσα σε κόρνερ."

Εξίσου σημαντική όμως ήταν και η απόκρουση που έκανες στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το σουτ του Οκκά. Μπορείς να μας περιγράψεις λίγο τη φάση;
"Η φάση ήταν λίγο δύσκολη για εμένα. Γιατί η μπάλα ήταν ψηλά και ο Μόρις πήγε να τη διώξει όχι όμως σωστά και η μπάλα πέφτει μπροστά του και μέσα μου λέω «Όχι Μόρις». Γιατί δεν έβλεπα και βλέπω τον παίκτη του Ολυμπιακού να πιάνει το σουτ και όταν πέρασε από τον Μόρις την είδα. Αλλά είπα «δεν μπορεί να περάσει αυτή".

Τι πιστεύεις ότι έχει αλλάξει και έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να είναι η ομάδα με μηδέν παθητικό για αρκετά ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη και η ομάδα είναι πιο συμπαγής;
" Τα πρόσωπα μπορεί να είναι τα ίδια αλλά νομίζω ότι ψυχολογικά κάτι έχει αλλάξει. Γιατί τα παιδιά νοιώθουν σιγουριά. Δεν φοβούνται. Μας βοηθάει πολύ ο προπονητής για το πώς πρέπει να παίζουμε πίσω."

Μια διαφορά που βλέπεις που σας ζητάει ο προπονητής και έχει ωφελήσει στη βελτίωση ποια είναι;
" Oπως παίζει τώρα όλη η ομάδα από μπροστά μέχρι πίσω βοηθάει πάρα πολύ για να μην τρώμε γκολ εύκολα."

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε άλλη τροχιά σε σχέση με την αρχή της σεζόν, τι βλέπεις ενόψει της συνέχειας.
" Είμαι ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και θέλω να κερδίσω το πρωτάθλημα. Αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας είμαστε στον πρώτο γύρο ακόμα. Πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει."

Τι νομίζεις ότι άλλαξε ο Μουνιόθ από τη στιγμή που ήρθε στον Παναθηναϊκό;

" Νομίζω ότι ο καινούριος προπονητής έχει αλλάξει πολλά. Πρώτα από όλα δουλεύουμε πάρα πολύ στις προπονήσεις και έχω ακούσει ότι όποιος δουλεύει δεν χάνει. Σιγά-σιγά αυτή η δουλειά θα φαίνεται και πιστεύω ότι είναι αυτό."

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο και θα βρεθείς κόντρα σε πολλούς φίλους σου τι έχεις να πεις για αυτό;
" Oταν πήγαμε το Σάββατο στην Κρήτη ο Ατρόμητος ήταν να πάει στην Ξάνθη και στο αεροδρόμιο μιλήσαμε και λέγαμε για το παιχνίδι. eξω από το γήπεδο είμαστε φίλοι αλλά μέσα σε αυτό πρέπει να τα δώσω όλα για να κερδίσει η ομάδα μου και αυτοί θα κάνουν το ίδιο. Αλλά εμείς είμαστε Παναθηναϊκός."

Σε αυτό το γήπεδο πέρσι ο Παναθηναϊκός είχε χάσει εσύ πως το βλέπεις το ματς;
" Σίγουρα θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι μας χρωστάνε κάτι. Εμείς είμαστε Παναθηναϊκός και παίζουμε με Ατρόμητο. Αν είμαστε καλά θα το πάρουμε. Μόνο αν δεν είμαστε καλά θα είναι πιο δύσκολο το ματς για εμάς."

Πιστεύεις ότι η ομάδα είναι καλά τώρα;
" Εγώ πιστεύω ότι η ομάδα είναι καλά. Μπορεί να μην παίζουμε φοβερό ποδόσφαιρο αλλά άμα κάθε παιχνίδι παίρνουμε τρεις βαθμούς είμαστε καλά."

Πλέον ο Γκαλίνοβιτς είναι καλά, αυτό σε αγχώνει καθόλου για το αν θα χάσεις τη θέση σου;
" Εγώ δεν έχω τέτοια προβλήματα. Γιατί νομίζω ότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μερικές φορές τα πράγματα πάνε πολύ γρήγορα. Δεν μπορώ να λέω ότι είμαι βασικός. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα όπως μπορώ. Αλλά είναι θέμα του προπονητή τι θα πει. Δηλαδή αν παίξω με τον Ατρόμητο και κερδίσουμε πάλι με 1-0."

Αυτό το 1-0 σου αρέσει;
" Μου αρέσει;"

Καλύτερα δεν είναι 2-0;
" Σίγουρα είναι καλύτερο καθώς στο τέλος θα είμαστε πιο χαλαροί. Ενώ με το 1-0 υπάρχει άγχος αλλά παίξαμε ένα παιχνίδι με ΠΑΟΚ που κάναμε το 2-0 αλλά μετά φάγαμε γκολ. Εμένα δεν μου αρέσει αυτό γιατί έφαγα γκολ. Θέλω τα παιδιά να είναι έτοιμα μέχρι το τέλος."

Μάθαμε ότι μετά το ματς με την ΑΕΚ ήσουν σε έξαλλη κατάσταση στα αποδυτήρια, τι σε ενόχλησε τόσο πολύ;
" Νομίζω ότι στα ντέρμπι και όταν έπαιζα και στη Χαλκηδόνα, όταν χάνω δεν είμαι καλά. Πόσο μάλλον τώρα που είμαι στον Παναθηναϊκό και αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα πάρουμε. Γιατί η ιστορία μένει. Θα μείνει η ιστορία ότι ο Εμπέντε έπαιξε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός έχασε ή κέρδισε. Αυτά τα παιχνίδια πρέπει οπωσδήποτε να τα δώσουμε όλα."

Φαντάζομαι ότι ανάλογη θα ήταν η χαρά όταν κερδίσατε τον Ολυμπιακό;

" Ναι, μετά το παιχνίδι ήμουν πολύ ευχαριστημένος μέσα μου."

Τα φάουλ του Λουτσιάνο τα φοβάσαι καθόλου ή ξέρεις πως σουτάρει;
" Δεν είναι ότι ξέρω πως χτυπάει γιατί μπορεί να αλλάξει κάτι αλλά έχω παίξει με τον Λουτσιάνο στο Χαλκηδόνα-Ξάνθη και είχα πιάσει όλα τα φάουλ που είχε κάνει καθώς είχαμε νικήσει με 1-0. Αλλά τώρα μου λέει ότι θα μου βάλει γκολ. Μου κάνει πλάκα και λέει ότι πάντα βάζει γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό θα δούμε. Αν βάλει γκολ και κερδίσουμε 2-1 και 3-1 τότε δεν με νοιάζει."

Ξέρω ότι κάνεις πολλές πλάκες στη προπόνηση και λες ότι δεν είσαι από το Καμερούν αλλά από τη Βραζιλία για πες μας τελικά από πού είσαι;
" Αυτό είναι λίγο γέλιο για την προπόνηση γιατί ξέρουμε ότι οι Βραζιλιάνοι έχουν καλύτεροι τεχνική αλλά εγώ από Καμερούν έχω καλή τεχνική αλλά τερματοφύλακα δεν παίζω μέσα. Με τον Aντερσον που είμαστε πιο κοντά και είναι Βραζιλιάνος κάνουμε κάποιες ασκήσεις και εγώ το κάνω καλύτερα και του λέω «Μήπως εγώ είμαι Βραζιλιάνος και εσύ Καμερουνέζος»."

Eχω μάθει ότι βαράς και πέναλτι;
"Αφού είμαι τερματοφύλακας ξέρω που πρέπει να βαράω για να μπει γκολ εύκολα."

Ο κόσμος σε έχει αγαπήσει και φωνάζει ρυθμικά το όνομα σου, θέλεις να τους πει κάτι; " Από τον κόσμο είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος γιατί και πέρσι που δεν έπαιξα καθόλου όταν μπήκα στο γήπεδο φώναξε και αυτό έμεινε μέσα μου. Φέτος φωνάζουν το όνομα μου πολλές φορές και αυτό με βοηθάει να έχω δύναμη παραπάνω."

Ποιο είναι το όνειρο σους
" Aμα μπορώ να πάρω πρωτάθλημα και κύπελλο και να κάνω το νταμπλ γιατί το έκανε ο Παναθηναϊκός πριν δυο χρόνια. Aμα το κάνει αυτό η ομάδα με Εμπέντε μέσα θα μείνω στην ιστορία. Αυτό είναι μεγάλο όνειρο."

Eχουμε μάθει ότι κάνεις παρέα με τον Μάντζιο, τον συμβουλεύεις καθόλου;

" Ο Βαγγέλης είναι ένα πολύ καλό παιδί και πολύ καλός παίκτης και έχει καλή τεχνική. Εγώ σαν τερματοφύλακας παλεύω μαζί του αλλά του έχω πει ότι αν ο προπονητής μας βάλει μπροστά θα κάνουμε «παπάδες»."

Αν σου έλεγα να μου πεις το πιο δυνατό σου σημείο και ποιο το πιο αδύνατο ποια θα ήταν αυτά;

" Αυτό είναι λίγο δύσκολο γιατί δεν ξέρουμε και ποιος ακούει και μπορώ να πω κάτι και να το πάρει. Δεν ξέρω, φοβάμαι λίγο θα πρέπει να προσέξω."

Θέλω να μας πει τη γνώμη σου από τη στιγμή που τους ζεις κάθε μέρα την άποψη σου για τον Γκαλίνοβιτς και τον Τζόρβα;
" Δουλεύουμε μαζί και οι δυο είναι πολύ καλά παιδιά και πολλοί καλοί τερματοφύλακες. Αυτό βοηθάει και τους τρεις μας. Γιατί για παράδειγμα αν ο Aλεξ πάει να κάτσει κάτω από την εστία δεν μπορείς να λες ότι είναι τρίτος. Το παιδί μπορεί να παίξει σαν εμένα. Πρέπει να δίνουμε και οι τρεις τον καλύτερο μας εαυτό και εγώ να δουλεύω πιο πολύ για να μείνω ψηλά."

Μουνιόθ: "Προσοχή και συγκέντρωση για 90 λεπτά"


Η ικανοποίηση της (ακέραιης) επιστροφής των διεθνών παικτών ήταν δεδομένη για τον Βίκτορ Μουνιόθ στην καλύτερη προετοιμασία των "πράσινων" ενόψει Ατρόμητου. Ο 49χρονος τεχνικός για τον λόγο αυτό και γνωρίζοντας την σημασία του δύσκολου εκτός έδρας αγώνα στο Περιστέρι, τόνισε στην σύντομη ομιλία του:

" Ξέρετε όλοι ότι ο Ατρόμητος είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Θέλω προσοχή και συγκέντρωση για 90 λεπτά για να φύγουμε νικητές από αυτό το ματς. Αυτοί έχουν καλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν την ζημιά, ειδικά στις αντεπιθέσεις. Αν κάνουμε λάθος ο αντίπαλος σε σκοτώνει. Το έκανε άλλωστε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Αν προσέξουμε και κάνουμε το παιχνίδι μας, όλα θα πάνε καλά".

Γκούμας, Σαλπιγγίδης, Τζιόλης, Ιβανσιτς, Σέριτς, Μόρις, Νίλσον και Αντονσον επέστρεψαν και προπονήθηκαν κανονικά προκαλώντας "χαμόγελα" στον Βίκτορ Μουνιόθ γεγονός που συνέβη και με την παρουσία του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης χωρίς την παραμικρή ενόχληση στον αστράγαλο.

Στην προπόνηση, οι "πράσινοι" έκαναν ζέσταμα για 30 λεπτά και στην συνέχεια έπαιξαν τέσσερις εναντίον τεσσάρων σε μικρό χώρο. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ασκήσεις τακτικής διάρκειας 20 λεπτών.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Μίκαελ Νίλσον, Νασίφ Μόρις, Ηλίας Κώτσιος, Αντρέας Ίβανσιτς και Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Οι δύο πρώτοι ένιωθαν ενοχλήσεις στους προσαγωγούς ενώ ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού νιώθει κάποιες ενοχλήσεις από τον τραυματισμό του κόντρα στον Εργοτέλη, όμως δεν εμπνέει ανησυχία η κατάστασή του και ίσως ξεπεραστεί μέχρι την Κυριακή, κάτι που διαπιστωθεί κυρίως στη προπόνηση της Παρασκευής. Ο Έκι Γκονζάλες προπονήθηκε σχεδόν σε όλο το πρόγραμμα δείχνοντας ότι "μετράει" αντίστροφα για την επάνοδό του στους αγωνιστικούς χώρους.

Στο χέρι... τους θεωρούν πως είναι οι "πράσινοι" πλέον η πρόκριση για την φάση των "8" του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού στην σημερινή κλήρωση αντίπαλος του "τριφυλλιού" για την φάση των "16" βγήκε ο Απόλλωνας Καλαμαριάς σε ματς νοκ-αουτ που θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 20/12. "Με σοβαρότητα στο ματς θα νικήσουμε και θα περάσουμε στην επόμενη φάση, που θέλουμε όλοι μας" έλεγαν οι "πράσινοι" στην Παιανία.

































































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ