ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θέλω να μείνω

Θέλω να μείνω
Καστίγιο

Ο Καστίγιο δήλωσε πως θέλει να μείνει, αρκεί να ικανοποιηθεί στην συνάντηση της Παρασκευής

Ο Μεξικανός επιθετικός των πρωταθλητών Ελλάδας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Πρωταθλητή, από τη Σαντορίνη όπου βρίσκεται, ξεκαθάρισε πως δεν κοιτάει μόνο τη δική του πλευρά αλλά και αυτή του Ολυμπιακού. Σε περίπτωση που και οι δύο μείνουν ευχαριστημένοι θα συνεχίσει την καριέρα του στο "λιμάνι της καρδιάς του".
Αναλυτικά η συνέντευξη:


- Νέρι, τι θα γίνει τελικά θα μείνεις ή θα φύγεις από τον Ολυμπιακό;


"Ο Ολυμπιακός μου έχει πει ότι με θέλει. Περιμένω τη νέα συνάντηση που θα έχω με τη διοίκηση για να αποφασίσουμε τι είναι καλό για μένα και την ομάδα".


- Ο Ολυμπιακός έχει πει ότι σε θέλει και ότι χτίζουν τη νέα ομάδα με σένα... μπροστάρη;


"Κι εγώ θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό. Περιμένω να μου δείξουν ότι με θέλουν και θα μείνω. Κι εγώ ξέρω και στον Ολυμπιακό ξέρουν ότι υπάρχουν προτάσεις για εμένα. Μέχρι τώρα όμως δεν έχω μιλήσει με κανέναν και ούτε θα μιλήσω. Πρώτα θα μιλήσω με τον Ολυμπιακό και μόνο αν μου πει ο Ολυμπιακός ότι θέλει να με πουλήσει, θα μιλήσω με άλλες ομάδες".


- Ο Ολυμπιακός έχει πει ότι δεν θέλει να σε πουλήσει...



"Περιμένω, λοιπόν κι εγώ να μου δείξουν ότι με θέλουν και θα συνεχίσω στην ομάδα".


- Είναι καθαρά οικονομικό το θέμα;


"Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει και στο μέλλον, αν θα έρθει κάποια άλλη πρόταση. Πρέπει να κανονίσουμε ορισμένα πράγματα".


- Τι είναι αυτό που θα σε έκανε ευτυχισμένο; Τι θέλεις εσύ για να νιώσεις καλά;


"Εγώ θέλω να συμφωνήσουμε και να μείνω στον Ολυμπιακό. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μείνω στην ομάδα. Αν βρούμε μια λύση και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι, αυτό θα με κάνει ευτυχισμένο".


- Οι προτάσεις από τη Σαχτάρ και τη Μάντσεστερ Σίτι είναι δελεαστικές για εσένα;


"Όπως σου είπα, ξέρω ότι υπάρχουν αυτές οι προτάσεις και τις ξέρει και ο Ολυμπιακός. Δεν έχω μιλήσει όμως με κανέναν επειδή πρώτα θα μιλήσω με την ομάδα μου".


- Δεν σημαίνει κάτι για εσένα ότι μίλησες προσωπικά με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού;


"Σημαίνει πολλά για μένα ότι μίλησα με τον πρόεδρο. Όλοι ξέρουν ότι τον σέβομαι, τον εκτιμώ και αναγνωρίζω όλα όσα έχει κάνει για εμένα. Περιμένω να μιλήσουμε και πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά. Θα είμαι στην Αθήνα στις 28 του μήνα για να μιλήσω μαζί του".


- Για να μιλήσει μαζί σου, σημαίνει ότι θέλει να σε κρατήσει στην ομάδα.


"Το καταλαβαίνω και το εκτιμώ. Πιστεύω ότι αυτός είναι και ο λόγος που δεν κάναμε καμία κουβέντα για τα ποσά του συμβολαίου στη συνάντηση που είχαμε με τον Πέτρο Κόκκαλη και τον Ίλια Ίβιτς. Σημαίνει πολλά για μένα που με θέλει ο πρόεδρος".


- Από τον Ολυμπιακό έχουν ανακοινώσει ότι το ραντεβού θα γίνει την Παρασκευή 27 του μήνα που έχει προγραμματιστεί και Δ.Σ.


"Εγώ ακόμη δεν έχω ενημερωθεί για κάτι τέτοιο. Από σένα το ακούω. Θα με πάρουν τηλέφωνο φαντάζομαι..."


- Αν δηλαδή ο Ολυμπιακός σε ικανοποιήσει με την πρόταση του, όλα θα είναι καλά;


"Έτσι πιστεύω. Εγώ δεν κοιτάζω μόνο το δικό μου καλό, αλλά και της ομάδας. Γι' αυτό σου λέω ότι θέλω να υπάρξει μια λύση που να αρέσει και σε μένα και στον Ολυμπιακό".


- Προς το παρόν ξεκουράζεσαι...


"Ναι είμαι στη Σαντορίνη και μου αρέσει πάρα πολύ".


- Ο κόσμος που συναντάς τι σου λέει;


"Οι φίλοι του Ολυμπιακού μου λένε πόσο πολύ με αγαπάνε και ότι θέλουν να μείνω στην ομάδα. Κι εγώ τους αγαπάω και νομίζω ότι το έχω αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που μου έκανε εντύπωση τις τελευταίες μέρες είναι ότι μου λένε καλά λόγια οπαδοί και των άλλων ομάδων, ακόμη και Παναθηναϊκοί. Χαίρομαι πολύ γι' αυτό, επειδή δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια".

- Νέρι, σε ευχαριστώ και εύχομαι να πάνε όλα καλά την Παρασκευή.


"Κι εγώ ευχαριστώ και μακάρι να πάνε όλα καλά. Κι εγώ αυτό θέλω. Το καλύτερο για τον Ολυμπιακό και για μένα...".


Μικρά από το Ζέεφλντ...


*** Μπορεί στην Αθήνα το θερμόμετρο να φτάνει και τους 45 βαθμούς, αλλά στο Ζέεφλντ με το ζόρι τους... 10

*** Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς έκανε και χθες θεραπεία στο ξενοδοχείο και αναμένεται να γυρίσει σε κανονικές προπονήσεις μετά το ματς με την Μαγιόρκα.

*** Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες, δείγμα του πολύ καλού κλίματος που επικρατεί στην ομάδα. Ο Τάκης Λεμονής έκανε πλάκα αρχικά στον Κούλη Δουρέκα που τον κάλεσε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια της βροχής μόνο και μόνο για... να βραχεί ενώ στη συνέχεια ο Καρύδας δέχτηκε την ατάκα τους "Σερ Τάκης" σχετικά με τους παίκτες που άρχισαν πιο γρήγορα το τρέξιμο: "Να τρέξουν δέκα μέτρα παραπάνω".

Ζεβλάκοφ: "Θα βγει το ουράνιο τόξο για μας"

Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής όμως, ο οποίος βρίσκεται μαζί με την αποστολή των Πειραιωτλων στο Ζέεφελντ, μίλησε στο "ΦΩΣ", μιλώντας επί παντός επιστητού. Ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ πιστεύει πως φέτος θα βγει το ουράνιο τόξο για τον Ολυμπιακό μετά την περσινή καταιγίδα από την ευρωπαϊκή πορεία και το θέμα Ριβάλντο.

Φέτος διανύει τη δεύτερη περίοδο προετοιμασίας του με τους ερυθρόλευκους και σαφώς μπορεί να έχει άποψη. "Φέτος η προετοιμασία είναι πιο σκληρή από πέρσι, με συνεχόμενες διπλές προπονήσεις και πολλά νέα πρόσωπα τα οποία έχουν προσαρμοστεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό και πιστεύω πωε νιώθουν αρκετά καλά."



"Εμείς στον ουρανό κι αυτοί στο έδαφος"

Μετά την προετοιμασία και για την πρώτη αγωνιστική της Super League ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον αιώνιο αντίπαλο του εκτός έδρας, από τον οποίο μάλιστα πέρσι γνώρισε την ήττα τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. "Για όποιον ανήκει στον Ολυμπιακό είναι το πιο σημαντικό ματς της χρονιάς. Ποτέ δεν είναι εύκολα αυτά τα ματς.

Στο πρώτο ματς πέρσι έγινε μια πολύ κακή αναμέτρηση που χάσαμε από μια άτυχη στιγμή. Στο Καραϊσκάκη αν και ήμασταν καλύτεροι, χάσαμε πάλι από ένα δικό μας λάθος. Βάσει βαθμολογίας η διαφορά έδειχνε ότι ήμασταν στον ουρανό κι αυτοί στο έδαφος."





Στη συνέχεια έκανε λόγο για τους οπαδούς της ομάδας με τους οποίους έχει πολύ καλή σχέση. "Από την πρώτη στιγμή με αγκάλιασαν και δε θα ξεχ'ασω πότέ την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν με τη Ρόμα τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Θέλω μόνο να ξεχάσω τις κακές στιγμές στη φιέστα."



"Ο Ρίμπο ζυγίζει τα πράγματα διαφορετικά"

Στη φιέστα όμως τα παρατράγουδα δε δημιουργήθηκαν από μόνα τους. "Ο Ριβάλντο δεν είναι ένας απλός ποδοσφαιριστής. Είναι ένας σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και ενδεχομένως ορισμένα πράγματα να τα ζυγίζει διαφορετικά από ότι έγω ή ο Τζόρτζεβιτς."



Ο Πολωνός διεθνής του Ολυμπιακού έχει την ικανότητα να αγωνίζεται σε αρκετές θέσεις της άμυνας. Νιώθει όμως άνετα να αλλάζει συνεχώς θέσεις; "Δεν έχω πρόβλημα να αγωνιστώ όπου χρειαστεί, αλλά όταν αλλάζεις συνεχώς θέσεις είναι δύσκολο να αποδώσεις όπως θα ήθελες."



Στη συνέχεια η κουβέντα πέρασε στο ευαίσθητο σημείο του Ολυμπιακού...Το Champions League...Τι έφταιξε κατά τον Μίχαλ Ζεβλάκοφ την περσινή χρονιά και τι μπορούν να προδωκούν φέτος οι φίλοι της ομάδας;

"Γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός στην έδρα τπυ ήταν πανίσχυρος και είχε κερδίσει μεγάλες ομάδες. Τι να πω δεν ξέρω, προσπαθώ κι εγώ να καταλάβω. Στα ματς με τη Ρόμα και τη Βαλένθια χάσαμε από δικά μας λάθη. Στη λεπτομέρεια κάνεις ένα λάθος κι ο αντίπαλος σκοράρει. Δεν δίναμε μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι γιατί αυτό είναι το αδύνατο σημείο μας."

"Πιστέυω πως φέτος θα πάμε καλύτερα. Έχω ένστικτο. Δεν πρέπει να κοιτάμε το παρςλθόν, θα είναι λάθος αυτό. Υπάρχει καλό κλίμα και αυτό θα μας βοηθήσει."

"Πρέπει να χτυπάμε όλα τα παιχνίδια και να πηγαίνουμε για την πρώτη θέση ακόμα κι αν αντίπαλος μας είναι η Μίλαν."






"Νούνιες, ο νέος Μπατιστούτα"

Για το γεγονός ότι η ομάδα φέτος δε θα έχει σταρ είπε: "Έγινε μια άλλη επιλογή στην ομάδα με το να μην έχει σταρ. Παίκτες από πολλές χώρες, νέοι και παλιοί δημιουργούν μια καλή σύνθεση. Μπορεί να μην υπάρχει σταρ, αλλά δείτε τον Νούνιες, μπορέι να γίνει ο νέος Μπατιστούτα. Ή τον Καστίγιο που διέπρεψε στο Κόπα Αμέρικα και τώρα τον θέλουν οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης."



Τη σεζόν που έρχεται ο Ζεβλάκοφ θα έχει παρτενέρ του στη δεξιά πλευρά τον Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ποια είναι η απόψη του για τον Αργεντίνο άσο; "Από αυτά που έχω δει ως τώρα, διακρίνω ότι του αρέσει να κρατάει τη θέση του, να παίζει όπως πρέπει, απλά και έξυπνα. Δεν τρελαίνεται στο παιχνίδι του να κάνει ντρίπλες. Είναι έμπειρος με θητέια στο ισπανικό πρωτάθλημα και θα τον γνωρίσω καλύτερα στη συνέχεια. Ελπίζω να συνεργαστούμε καλά."




Στολτίδης: "Ξανά γκολ με ΠΑΟ"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Goal ο Ιεροκλής Στολτίδης δεν έκρυψε πως ποθεί να πετύχει και τέταρτο γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό. "Έχω ήδη πετύχει τρία γκολ κατά του Παναθηναϊκού και θα ήθελα να σκοράρω πάλι. Σκέφτομαι τη στιγμή που θα βάλω γκολ στην πρεμιέρα και είναι κλάτι που το θέλω πολύ."

"Μια νίκη θα λειτουργήσει ευεργετικά και θα άμε με άλλον άέρα στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς. Αν πάλι δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, μια ομάδα που έχει προετοιμαστεί σωστά δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, συνεπώς δεν πρόκειταιν να επηρεαστούμε."


Σε ερώτηση σχετική με τον Τρόντ Σόλιντ ο οποίος προτίμησε σε ματς με την ΑΕΚ να βάλει τον Τουρέ που έλειπε δύο μήνες, ο "Ιέρο" είπε: "Πάνω απ'όλα ο προπονητής πρέπει να είναι δίκαιος. Αν δεν είναι διαταράσσονται οι ισορροπίες και αυτό βγαίνει σε κακό μέσα στο γήπεδο. Ο Σόλιντ σε ορισμένα πράγματα πέτυχε σε άλλα απέτυχε. Για μια αποτυχία όμως φταίμε όλοι και όχι μόνο ο προπονητής."



Ο Ολυμπιακός τα δύο τελευταία χρόνια δεν παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ποια είναι η άποψη του Στολτίδη; "Το κύριο ζητούμενο είναι να παίζουμε σωστό ποδόσφαιρο. Αν το καταφέρουμε αυτό τότε θα έρθει και το θέαμα. Πάρτε για παράδειγμα τη σεζόν του Μπάγεβιτς. Τότε παίζαμε σωστό ποδόσφαιρο και αυτό φαινόταν από τα αποτελέσματα που φέρναμε και στην Ευρώπη. Αν κινηθούμε με γνώμονα το σωστό ποδόσφαιρο θα δει και ο κόσμος θέαμα."



Ο πνεύμονας των ερυθρολεύκων πιστεύει ότι και πάλι ο Ολυμπιακός θα είναι το φαβορί. "Η ομάδα έχει μια συνέχεια, και ξεκινάει αυτή τη σεζόν έχοντας το προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του. Αν και οι άλλοι θέλουν πολύ την πρωτιά, είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε εκεί."



Που βρίσκει τόση αντοχή και καμιά φορά θαρρείς πως τρέχει για δυο και για τρεις; "Κανείς δεν είναι μηχανή, όλοι κουράζονται στο γήπεδο, απλά αν έχεις δουλέψει σωστά και ξέρεις τις δυνατότητες σου, τότε είσαι σε θέση να δίνεις το 100%."


"Απίστευτος ο Τζόλε- Λάθος ο Ρίμπο απέναντι μας"

"Κορυφαίος όλων είναι ο Τζόρτζεβιτς. Απίστευτος ποδοσφαιριστής, πολύ μεγάλο ταλέντο. Είναι από τους παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Δεν ξεχωρίζει όμως μόνο μέσα στο γήπεδο, είναι και πολύ μεγάλη προσωπικότητα."

"Όπως έγιναν τα πράγματα στη φιέστα δε χαρήκαμε ούτε εμείς ούτε ο κόσμος του Ολυμπιακού. Ο Ριβάλντο ήταν λάθος απέναντι μας, έπρεπε η συμπεριφορά του να είναι διαφορετική και είμαι απόλυτος σε αυτό. Η ομάδα είχε κατακτήσει τον τίτλο και θα έπρεπε να είναι μαζί μας για να γιορτάσουμε. Αποφάσισε να πει όσα είπε πριν από τη φιέστα και το κλίμα χάλασε."





Όσο για τον Ηρακλή: "Ένιωθα οργή και θλίψη για την κατάσταση που επικρατούσε και μου φάνταζε απίθανο πουθ κανείς δε μπορούσε να βοηθήσει. Έπαιξα πολλλά χρόνια στην ομάδα."


"Σωστά επέλεξα τον Ολυμπιακό"

Ο Στολτίδης όμως πριν υπογράψει στον Ολυμπιακό είχε έρθει πολύ κοντά και στον Παναθηναϊκό: "Ευτυχώς που πήγα στον Ολυμπιακό. Κατέκτησα πολλούς τίτλους και έκανα τη σωστή επιλογή. Θέλω να κλέισω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό."

"Σημαντικότερη στιγμή μου στον Ολυμπιακό ήταν το παιχνίδι κόντρα στη Λίβερπουλ στο Καραϊσκ΄'ακη στο οποίο κερδίσαμε με 1-0 τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης."















































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ