ΑΕΚ

Θολό τοπίο... για τερματοφύλακα

Θολό τοπίο... για τερματοφύλακα
Ενσαλίβα

Θολό παραμένει το τοπίο για Κούτσιακ. Ενσαλίβα: "Ευχαριστώ το Θεό που με έφερε στην ΑΕΚ"

Περίπτωση Κούτσιακ...

Ο Ντούσαν Κούτσιακ αποτελεί το βασικό στόχο της Ένωσης και σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που χειρίζονται το ρεπορτάζ της Ζίλινα, οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία. Η επιβεβαίωση αυτή έρχεται και από τις δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή της Ζίλινα, Κάρολ Μπέλανικ. "Είναι πραγματικά μία πολύ καλή πρόταση την οποία δύσκολα θα απορρίψουμε. Η νέα προσφορά της ΑΕΚ μας καλύπτει. Το θέμα είναι αν ο Ντούσαν είναι έτοιμος για να μεταγραφεί στην ΑΕΚ. Θα δούμε τις επόμενες μέρες", με τον Σλοβάκο τερματοφύλακα να φαίνεται πως έχει πλέον και το "μαχαίρι" και το "καρπούζι" αλλά...

Περίπτωση Τζέφερσον...

Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ ήταν το πρώτο όνομα μέχρι και πριν από λίγες μέρες στο ρεπορτάζ του δικεφάλου, αλλά η άρνηση των Τούρκων "φρέναρε" τη μεταγραφή. Παρόλα αυτά, η Τραμπζονσπόρ πήρε αντικαταστάτη του Τζέφερσον και πλέον ο ¨"μικρός Ντίντα" βρίσκεται τις πρώτες δύο αγωνιστικές στην κερκίδα!

Σε αυτό φταίει ο ίδιος ο παίκτης καθώς στην αρχή του φλερτ με την ΑΕΚ, απείλησε του Τούρκους προκειμένου να μείνει ελεύθερος και τώρα πληρώνει την αδιαφορία για την περίπτωση του από τους διοικούντες της Τραμπζονσπόρ. Πάντως ο ίδιος κυνηγάει ακόμα να μείνει ελεύθερος καθώς δεν έχει θέση στην ομάδα και όσο καθυστερεί του Κούτσιακ η πρώτη επιλογή της ΑΕΚ, όπως φάνηκε από τις διαπραγματεύσεις πριν από 10 μέρες, δεν αποκλείεται να "ζεσταθεί" ξανά η υπόθεση.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η όποιες ελπίδες για Τζέφερσον προκύπτουν από την πρόταση της ΑΕΚ για Κούτσιακ. Συγκεκριμένα και βάση λογικής, δεν μπορεί ο πρώτος στόχος για τη θέση του τερματοφύλακα (Τζέφερσον) να αξίζει 300.000 ευρώ και να μην υπάρχει εξέλιξη λόγω Τούρκων αλλά και καμία διαπραγμάτευση και στη δεύτερη περίπτωση (Κούτσιακ) να αξίζει 300.000 ευρώ αλλά στην πρώτη άρνηση να υπάρχει δεύτερη πρόταση κοντά στις 800.000 ευρώ! Δεν υπάρχει λογική γιατί με μια τέτοια αντιπρόταση προς της Τραμπζονσπόρ ίσως και να υπήρχε συμφωνία! Υπομονή μέχρι την ολοκλήρωση της υπόθεσης του τερματοφύλακα.

Ενσαλίβα: "Ευχαριστώ το Θεό..."


Μετά τον Μάρτιν Αρουαμπαρένα άλλος ένας παίκτης της ΑΕΚ μοιράζεται με τον κόσμο της ομάδας τις σκέψεις του μέσο του επίσημου site της ομάδας. Αυτή τη φορά ο Ταμαντανί Ενσαλίβα βρίσκεται στη θέση του... συγγραφέα και αναφέρεται στην πρώτη του εντύπωση για την ΑΕΚ, τον κόσμο της και τα μεγάλα της αστέρια. Μάλιστα ο "Ταμ" θα αρθρογραφεί μέχρι και το παιχνίδι με τη Βέροια με τη μορφή της νέας μόδας που επικρατεί στο διαδικτυακό χώρο, τα Blogs.

Αναλυτικά το πρώτο post στο blog του "Ταμ":


"Οι άνθρωποι της ΑΕΚ μου ζήτησαν να κάνω κείμενο την καθημερινότητά μου και τις σκέψεις μου. Ελπίζω αυτή η επικοινωνία να δώσει στους φιλάθλους της ομάδας να καταλάβουν τι σημαίνει να είσαι παίκτης της ΑΕΚ. Πριν, όμως, μπω στα της καθημερινής μου ζωής, θεωρώ πως θα ήταν προτιμότερο να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις που αποκόμισα για τους συμπαίκτες μου και το σύλλογο, τους τελευταίους δύο μήνες που ανήκω στην ΑΕΚ.

Εντυπώσεις...


Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη πρώτη εντύπωση για τη ζωή στην ΑΕΚ από αυτή της πρώτης ανοικτής προπόνησης της σεζόν, όπου χιλιάδες φίλαθλοι ήρθαν μόνο και μόνο για να μας δουν. Πριν από αυτό είχα ήδη εντυπωσιαστεί από τον επαγγελματισμό τόσο των ανθρώπων της ομάδας όσο και των συμπαικτών μου, αλλά μόνο όταν αντίκρισα αυτόν τον κόσμο κατάλαβα τι σημαίνει ΑΕΚ και συνειδητοποίησα ότι η καριέρα μου συνεχίζεται σε μια πραγματικά μεγάλη ομάδα.

Έκτοτε οι φίλοι της ΑΕΚ από την Ελλάδα, αλλά και από την πατρίδα μου, τον Καναδά, μου μιλούν με μεγάλο ενθουσιασμό για τη νέα σεζόν και προσπαθούν να με εμψυχώσουν. Στη ζωή μου πάντα πίστευα ότι ο πραγματικός φίλαθλος είναι αυτός που δείχνει τη στήριξή του στην ομάδα ακόμα και όταν τα πράγματα δεν είναι καλά. Και οι φίλαθλοι της ΑΕΚ το κάνουν και με το παραπάνω.

Ακόμα και λίγο πριν την έναρξη της σεζόν ή πριν το δύσκολο παιχνίδι με τη Σεβίλλη όλοι όσοι με πλησίασαν μου ξεκαθάρισαν ότι το σημαντικότερο γι αυτούς είναι να παίξουμε με όλη μας την ψυχή για να προστατέψουμε την περηφάνια της ΑΕΚ και πως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτοί θα μας υποστηρίξουν. Αυτό είναι πάντα κάτι θετικό για εμάς τους ποδοσφαιριστές, επειδή το μόνο που μπορούμε να. ελέγξουμε είναι πόση ένταση βάζουμε στη δουλειά μας. Βεβαιώνω, λοιπόν, τους φίλους της ΑΕΚ ότι όλοι από τον πρώτον μέχρι τον τελευταίο βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις στη δουλειά που γίνεται στην ομάδα. Αυτό οδηγεί στο δεύτερο θέμα μου για σήμερα που δεν είναι άλλο από την ομάδα.

Η ομάδα...


Από την πρώτη στιγμή είμαι περιστοιχισμένος από επαγγελματίες και αισθάνομαι πολύ τυχερός που έχω την ευκαιρία να δουλεύω καθημερινά και να μαθαίνω από αυτούς τους ανθρώπους. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την πρώτη προπόνηση όταν είδα πως ο Ριβάλντο πάντα μετά το τέλος του προγράμματος μένει και δουλεύει τη φυσική του κατάσταση κάνοντας κοιλιακούς και ειδικές ασκήσεις. Είδα, επίσης, παίκτες όπως ο Αρουαμπαρένα, ο Δέλλας ή ο Ζήκος να ετοιμάζονται στο γυμναστήριο πριν τις προπονήσεις και συνειδητοποίησα ότι αυτό είναι που τους κάνει πραγματικούς πρωταθλητές.

Όλοι στην ΑΕΚ είναι ταπεινοί και πρόθυμοι να δουλέψουν σκληρά, να βοηθήσουν και να εμψυχώσουν τους συμπαίκτες τους. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν αφήνουν ποτέ να μιλήσει η φήμη τους παρά μόνο οι καθημερινές τους πράξεις μέσα στο γήπεδο. Δύο σημαντικά παραδείγματα για μένα είναι πάλι ο Ζήκος με τον Ριβάλντο. Ο πρώτος παρότι είναι πρωταθλητής Ευρώπης προτιμάει να μαζέψει όλα τα στρώματα μετά το τέλος της προπόνησης και να περάσει μπροστά από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που ξέχασαν να κάνουν το ίδιο για να τους δώσει το παράδειγμα".



























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ