ΑΕΚ

Θολό τοπίο και... στη μέση Μπάγεβιτς

Θολό τοπίο και... στη μέση Μπάγεβιτς
Μπάγεβιτς

Το SPORT 24 προσπαθεί να δει μέσα στο θολό διοικητικό τοπίο της ΑΕΚ και την υπάρχουσα κατάσταση

Ο Ντέμης Νικολαΐδης, ως πρόεδρος, μετά τις αποφάσεις που πήρε το καλοκαίρι που μας πέρασε, κρίθηκε τόσο από τον κόσμο όσο και από τον ίδιο και το αποτέλεσμα ήταν η παραίτηση του από την προεδρία της ομάδας αλλά όπως δείχνει η στάση του μέχρι στιγμής, έκοψε τις όποιες παρτίδες θα μπορούσε να έχει με τη νυν διοίκηση.
Έτσι λοιπόν το μαχαίρι και το... καρπούζι πήγε στα χέρια των κύριων Κούλη, Κανελλόπουλο και Νοτιά για τη διαδοχή του προέδρου αλλά και το σχήμα που θα κυβερνήσει το "καράβι". Αφού για ένα μήνα η ΑΕΚ είχε μπει στον αυτόματο πιλότο, η ισχυρή τριανδρία του δικεφάλου, σε συνεργασία φυσικά και με τους υπόλοιπους μετόχους, πήρε την απόφαση για την αντικατάσταση του Γιώργου Δώνη με τον προπονητή των τίτλων, τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Αυτή ήταν η δεύτερη κίνηση της "νέας" διοίκησης η οποία ήταν και η πιο σωστή, δεδομένου ότι η ομάδα χρειαζόταν επειγόντως κάποια αλλαγή προκειμένου να μην πετάξει μια ολόκληρη χρονιά από τον Νοέμβριο!

Στη συνέχεια ήρθε και η εκλογή του νέου προέδρου, μετά από απόφαση των μετόχων, με τον κ. Κιντή με ποσοστό 0,12%, να διαδέχεται τον Ντέμη Νικολαΐδη. Η κίνηση αυτή δεν έγινε δεκτή με χαμογέλα από τον κόσμο της ομάδας για ένα και μόνο λόγο...

Η ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια πορευτηκέ με προέδρους η οποίοι δεν είχαν τη δυναμική του Σωκράτη Κόκκαλη, ακόμα και του Γιάννη Βαρδινογιάννη, με το αποτέλεσμα να είναι γνωστό. Ο Ντέμης όμως, μπορεί να μην είχε τη δυναμική των δύο αντιπάλων προέδρων, αλλά είχε δυναμική για να δώσει στον κόσμο ένα όραμα, που έλειπε.

Οπότε μπορούμε να πούμε πως η ΑΕΚ με τον ερχομό του Ντέμη Νικολαϊδη, απέκτησε έναν πρόεδρο τον οποίο σεβόταν ο κόσμος της ομάδας αλλά και οι αντίπαλοι. Το πλάνο Νικολαΐδη μετά και τη φετινή χρονιά, απέτυχε κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, χωρίς όμως να ξεχνάμε την σωτηρία της ομάδας.

Η επόμενη μέρα, δεν ήθελε άλλον Ντέμη, (γιατί δεν υπήρχε κιόλας) αλλά ήθελε να φυσήξει... Νοτιάς αλλαγών και δυναμικής και μόνο με ένα επιχειρηματία με όνομα βαρύ, να καθόταν στο τιμόνι. Ο κ. Νοτιάς έδειξε ότι θέλει πλέον να το πάρει πάνω του και έκανε κίνηση ματ με τον προπονητικό κέντρο δείχνοντας προς τον κόσμο αλλά και τους υπολοίπους μετόχους ότι είναι έτοιμος να βγει μπροστά...

Αυτό δεν έγινε, γιατί ίσως να χρειαζόταν και κάποιον... άλλο μαζί του, που όμως σε αυτή τη διοίκηση δεν φαίνεται να υπάρχει. Έτσι λοιπόν η λύση Κιντή, δεν ενθουσίασε τον κόσμο που περιμένει να δει τη διαφορά από την διοίκηση και αυτή η διαφορά μεταφράζεται σε μεταγραφές και βοήθεια σε Μπάγεβιτς και Μανωλά έτσι ώστε η ομάδα να μπορέσει να κάνει ξανά... διπλό στο ελληνικό πρωτάθλημα (για φέτος) και από του χρόνου να μπει ξανά σε τροχιά τίτλου!

Ο κόσμος από την 1η Ιανουαρίου 2009 περιμένει να δει κάτι διαφορετικό (προς το καλύτερο), με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να αποτελεί μόνος του εγγύηση για την αγωνιστική εμφάνιση της ομάδας και τον Στέλιο Μανωλά να... προστατεύει ότι προσπαθήσει να κτίσει ο Σερβοέλληνας τεχνικός.

Το σημαντικό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ο κόσμος γνωρίζει πως ο Μπάγεβιτς και ο Μανωλάς είναι τα ακριβότερα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας αυτή τη στιγμή και είναι σίγουρο πως θα τα προστατεύσει προκειμένου να οδηγήσουν την ΑΕΚ στην κορυφή, αλλά....

Για τη διοίκηση και τους μετόχους δεν θα υπάρξει πλέον κανένας "κυματοθραύστης-Νικολαΐδης" που θα δεχτεί την δυσαρέσκεια του κόσμου και θα την κοντράρει (όπως έκανε ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ στις δύσκολες στιγμές), αν δεν υπάρξουν έργα (μεταγραφές-γήπεδο-προπονητικό).

Οι κινήσεις μέσα στο Γενάρη θα δείξουν κατά πόσο η διοίκηση θα προστατεύσει την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι έτσι ώστε στη συνέχεια η ομάδα να επιστρέψει στο επίπεδο που βρισκόταν. Ειδάλλως η ανάγκη για... "αιλουροειδή" το καλοκαίρι θα είναι επιτακτική!




















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ