ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Θωρακίζει τους στόπερ ο Αναστασίου

Θωρακίζει τους στόπερ ο Αναστασίου
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει καταλήξει να ενισχύσει τον "άξονα" του εν όψει της πρεμιέρας των play off, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Κουτρουμπής δοκιμάζεται ως αμυντικός χαφ, ο Νίνης κερδίζει τη θέση του επιτελικού.

Τα μεταγραφικά ζητήματα κυριαρχούν στην επικαιρότητα του Τριφυλλιού, όπως είναι λογικό, όμως, τα play off αρχίζουν και το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού είναι υποχρεωμένο να συγκεντρωθεί στο πρώτο παιχνίδι της διαδικασίας, στην Τρίπολη.

Ο Αστέρας είναι ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος, τουλάχιστον, με βάση την απόδοση του στα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου, στην Αρκαδία και στην Αθήνα. Ήταν ανώτερος από τον Παναθηναϊκό, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και οι δύο ισοπαλίες (11 και 2-2, αντίστοιχα) τον αδικούν.

Με τον ΠΑΟΚ, ο απολογισμός για τον Παναθηναϊκό ήταν δύο νίκες στην Τούμπα και στο "Απόστολος Νικολαΐδης", ενώ, με τον Ατρόμητο, σημειώθηκε επικράτηση στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στο Περιστέρι, ηττήθηκε λόγω της διαιτησίας.

Έχοντας την εμπειρία των δύο προηγούμενων παιχνιδιών, ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του, καταστρώνουν τα σχέδια τους, προκειμένου να δώσουν το τακτικό πλεονέκτημα στους ποδοσφαιριστές τους.

Το πλάνο που είχαν στα δύο προηγούμενα ματς, δεν ευοδώθηκε, και παρότι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε ισάριθμες φορές στο σκορ, δέχτηκε την ισοφάριση και αποχώρησε κολακευμένος από το βαθμό της ισοπαλίας.

Το προπονητικό επιτελείο του Τριφυλλιού φαίνεται πως σχεδιάζει μία διαφορετική προσέγγιση, ώστε, να ελέγξει το χώρο της μεσαίας γραμμής και να αποφορτίσει την πίεση που θα δεχτεί το κέντρο της άμυνας.

Ο Κουτρουμπής δοκιμάστηκε ως δίδυμο αμυντικών χαφ με τον Λαγό, με σκοπό να δώσουν κάλυψη στους δύο στόπερ και να ελέγξουν τις κάθετες προωθήσεις των αντίπαλων παικτών.

Επιπροσθέτως, ο Κουτρουμπής έχει την τεχνική κατάρτιση να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας, να κερδίσει μονομαχίες στον αέρα - έναν τομέα που ο Αστέρας υπερέχει - και να βγάλει άμυνες μακριά από την τετράδα των μετόπισθεν.

Ακόμα, επικρατεί η σκέψη να αγωνιστεί η ομάδα με ακραίους χαφ, τον Ζέκα δεξιά και τον Κλωναρίδη αριστερά, ώστε να παρέχεται υποστήριξη στους ακραίους μπακ και να αξιοποιηθούν οι χώροι που μένουν κενοί από τα ανεβάσματα των μπακ των Αρκάδων.

Όσο για την επίθεση, ο Καρέλης θα αγωνιστεί στην κορυφή - άλλωστε, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση - και πίσω του, θα τον έχει τον Νίνη. Ο Έλληνας επιτελικός χαφ, προέρχεται από καλό παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα και μπορεί να δώσει κάθετη πάσα, να απειλήσει με μακρινά σουτ και να συμβάλλει στο κράτημα της μπάλας. Πιθανότητες έχει και ο Ατζαγκούν, ο οποίος θα βοηθήσει περισσότερο στην ανασταλτική λειτουργία, καθώς και ο Πράνιτς, επειδή διαθέτει ποιότητα και εμπειρία.

Στην άμυνα, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, με τους Σίλντενφελντ και Ταυλαρίδη να αγωνίζονται στο κέντρο της άμυνας, τον Νάνο στο αριστερό άκρο και τον Μπούρμπο στο δεξί, ενώ, στην εστία θα χρησιμοποιηθεί ο Στιλ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ