ΑΕΚ

Θρακομακεδόνες S.O.S.

Θρακομακεδόνες S.O.S.
αεκ προπόνηση

Ο μεγαλύτερος εχθρός προέρχεται εκ των έσω. Οι Θρακομακεδόνες απειλούν τους ποδοσφαιριστές

Είναι να απορεί κανείς με την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ. Διότι όταν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές επισημαίνουν ότι ο χώρος στον οποίο προπονούνται, εν προκειμένω το αθλητικό(;) κέντρο των Θρακομακεδόνων, είναι μια διαρκής παγίδα για τραυματισμούς, τότε εύρεση και ενοικίαση ενός άλλου χώρου κρίνεται ως επιβεβλημένη.
Τα πρώτα κρούσματα

Σε διάστημα τριών ημερών (από 26 ως 28/08) ο Τραϊανός Δέλλας, ο Μάρτιν Αρουαμπαρένα και ο νεαρός Νίκος Μπαρμπούδης εμφάνισαν μυϊκούς τραυματισμούς. Ευτυχώς οι δύο πρώτοι υπέστησαν τράβηγμα και όχι θλάση και ο χρόνος αποθεραπείας τους περιορίστηκε στις 7-10 ημέρες. Ωστόσο ο φόβος άρχισε να πλανάται και πάλι πάνω από τους Θρακομακεδόνες. Οι ποδοσφαιριστές δεν ξεχνούν την περυσινή κατάρα, απλώς προσεύχονται ότι κάποια στιγμή θα ενημερωθούν ότι η επόμενη προπόνηση θα γίνει κάπου αλλού…

Το νέο προπονητικό κέντρο

Από πέρυσι το καλοκαίρι (όταν ανέλαβε την ομάδα ο Λορένσο Σέρα Φερέρ) ως σήμερα, έχει περάσει προς τα έξω η εντύπωση ότι η διοίκηση έχει βρει την περιοχή, έχει έτοιμα τα σχέδια και ότι απλώς απομένουν τυπικές λεπτομέρειες για την ανέγερση ιδιόκτητου προπονητικού κέντρου.

Δεν υπάρχει λόγος αμφισβήτησης (αφού ο Νικολαΐδης έχει αποδείξει ότι «χτυπάει» εκεί που δεν το περιμένει κανείς), ωστόσο ακόμη κι αν αύριο το πρωί ανακοινωθεί η κατασκευή του έργου, το άμεσο πρόβλημα δεν λύνεται. Θα απαιτηθεί ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων και στο μεσοδιάστημα οι παίκτες θα πρέπει κάπου να προπονούνται. Ελπίζουν όχι στους Θρακομακεδόνες…

Το περιμένει και ο Φερέρ

Ο προπονητής έχει λάβει τα μηνύματα. Διαπιστώνει καθημερινά τη δυσφορία ποδοσφαιριστών που έχουν συνηθίσει να προπονούνται σε άρτιες εγκαταστάσεις, όπως ο Ριβάλντο, ο Αρουαμπαρένα ακόμα και ο Ασκάρατε, ασχέτως αν δεν αγωνίστηκε ποτέ με την πρώτη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Επίσης αντιλαμβάνεται τον φόβο των υπολοίπων και συνειδητοποιεί ότι καμία ομάδα δεν μπορεί να στοχεύει στον πρωταθλητισμό όταν δουλεύει σε τόσο κακές εγκαταστάσεις. Η αποστολή του είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Για αυτό και ελπίζει ότι ο πρόεδρος θα αποφασίσει την άμεση μετακόμιση της ομάδας σε έναν άρτιο εργασιακό χώρο. Και είναι άξιο απορίας γιατί δεν το έχει κάνει ήδη. Είναι άραγε επειδή η διοίκηση αδυνατεί να βρει έναν κατάλληλο χώρο να προσαράξει (έστω προσωρινά) ή μήπως είναι το μεγάλο κόστος ο αποτρεπτικός παράγοντας για την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ; Είναι κάτι που ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί από επίσημα χείλη.

Καθ' οδόν ο Μανού

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πορτογαλία, ο δεξιός εξτρέμ αναμένεται απόψε το βράδυ στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η μεταπήδησή του στην ΑΕΚ. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής θα περάσει αύριο από ιατρικές εξετάσεις και ακολούθως θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με την ΑΕΚ να έχει την οψιόν αγοράς του το ερχόμενο καλοκαίρι. Την ίδια ώρα εντείνονται οι προσπάθειες για την απόκτηση τερματοφύλακα χωρίς να έχει διαρρεύσει κάτι περισσότερο από το ότι ο Φερέρ είχε έτοιμες 2-3 λύσεις για την περίπτωση που δεν ευδοκιμούσε η προσπάθεια απόκτησης του Ντούσαν Κούτσιακ. Τα χρονικά περιθώρια πάντως έχουν στενέψει.

Το προπονητικό πρόγραμμα

Δύο (κεκλεισμένων των Θυρών) φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, διάρκειας 45 λεπτών το κάθε ένα, θα δώσει η ΑΕΚ αύριο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στις 18.00 θα αντιμετωπίσει την ομάδα των Νέων και στις 19.00 την ομάδα της Νέας Ιωνίας. Για το τριήμερο που θα ακολουθήσει πριν τον αγώνα της ερχόμενης Δευτέρας με τη Σεβίλλη, ο Φερέρ αποφάσισε κλειστές προπονήσεις (εκτός από ένα 15πτο της κυριακάτικης προπόνησης) θέλοντας να επαναφέρει το βαθμό συγκέντρωσης των ποδοσφαιριστών στο υψηλότερο σημείο. Άλλωστε με όσα συνέβησαν στη χώρα μας τις τελευταίες ώρες, το μυαλό όλων ήταν δύσκολο να συγκεντρωθεί στην προετοιμασία για τις επίσημες υποχρεώσεις.























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ