ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Θρασύβουλος-Πανιώνιος 1-3

Θρασύβουλος-Πανιώνιος 1-3
πανιώνιος

Με γκολ των Μανιάτη, Μάκου και Ντελούρα, ο Πανιώνιος πήρε τη βαθμολογική ανάσα με τη νίκη του στη Φυλή, κόντρα στον Θρασύβουλο με 3-1

Παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο στο βαρύ γήπεδο της Φυλής, ο Πανιώνιος πήρε σημαντική νίκη και βαθμολογική ανάσα. Ο Μανιάτης ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 19', με τον Μπαριέντος να ισοφαρίζει στο 39'. Ο Μάκος ήταν εκείνος που έδωσε και πάλι προβάδισμα στο 62', ενώ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντελούρα διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Διάσειση ο Κρέσιτς, ο οποίος μεταφέρθηκε στον "Ευαγγελισμό".
Οι συνθέσεις των ομάδων
Θρασύβουλος (Σάκης Τσιώλης): Κωστάκης, Μίχος, Κόζλεϊ (55' Πουλάκος), Βεντούρα, Σωτήρχος, Ρόκας, Λιαπάκης, Χλωρός (72' Καραμαλίκης, Μπαριέντος, Μπελεγρίνης (38' Ουέλινγκτον), Άλβες

Πανιώνιος (Γιώτης Σταματόπουλος): Κρέσιτς (67' Μέιλι), Μανιάτης, Σκούφαλης, Κουτσόπουλος, Μάκος, Κουμορτζί, Εστογιανόφ (84' Μπάρκογλου), Ντελούρα, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης (61' Νικολάου), Κοντοές
Με μια ματιά
Με επιθετικό σχήμα (4-3-3) παρέταξε την ομάδα του, ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος επέλεξε να ξεκινήσει με τους Κωστάκη κάτω από τα δοκάρια, Μίχο δεξιά και Μπελεγρίνη στα αριστερά της άμυνας, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σωτήρχο και Βεντούρα. Ως αμυντικό χαφ ξεκίνησε ο Λιαπάκης, ενώ στον άξονα βρέθηκαν οι Ρόκας και Μπαριέντος. Ως αριστερό και δεξί εξτρέμ αντίστοιχα ξεκίνησαν οι Άλβες και Χλωρός ενώ "αιχμή του δόρατος" για την ομάδα της Φυλής ήταν ο Κόζλεϊ.

Από την άλλη, ο Γιώτης Σταματόπουλος, επέλεξε για το 4-4-2 που παρέταξε, τους Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, Μανιάτη στο δεξί και Κουτσόπουλο στο αριστερό άκρο της άμυνας, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κοντοέ και Μαϊστόροβιτ. Στη μεσαία γραμμή και από αριστερά ξεκίνησε ο Γουνδουλάκης, ενώ από δεξιά ο Σκόυφαλης. Στον άξονα βρέθηκαν οι Μάκος και Κουμορτζί, ενώ το επιθετικό δίδυμο απαρτιζόταν από τους Εστογιανόφ και Ντελούρα.

Ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, φτάνοντας μια ανάσα από το γκολ, μόλις στο 6ο λεπτό, όταν ο Γουνδουλάκης σέντραρε συρτά από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Κουμορτζί, ο οποίος όμως αν και από θέση βολής βρήκε... αέρα, χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία. Η πίεση και η εξαιρετική κυκλοφορία των "κυανέρυθρων καρποφόρησε στο 19ο λεπτό, όταν ο Εστογιανόφ εκτέλεσε φάουλ με τον Γιάννη Μανιάτη να παίρνει την κεφαλιά και με το δεύτερο τέρμα στην καριέρα του, να ανοίγει το σκορ.

Ο Ουρουγουανός άσος του Ιστορικού απείλησε για μια ακόμα φορά, στο 22ο λεπτό, όταν σούταρε δυνατά, όμως ο Κωστάκης απέκρουσε, με τον γηπεδούχο, να απειλεί για πρώτη φορά στο 29ο λεπτό, όταν ο Χλωρός έπειτα από μπέρδεμα στην περιοχή του Πανιωνίου, βρέθηκε απέναντι από τον Κρέσιτς, με τον Κροάτη να νικά στη μεταξύ τους μονομαχία.

Μια πολύ καλή ενέργεια των επιθετικών του Πανιωνίου, στο 32', ολοκληρώθηκε με ένα δυνατό όσο και ξαφνικό σουτ του Ντελούρα, το οποίο όμως, πέρασε μόλις άουτ. Έτσι, και με τον Πανιώνιο να έχει... χαλαρώσει, από την στιγμή που πήρε προβάδισμα, ο Θρασύβουλος βρήκε χώρους για να ανοίξει το παιχνίδι του.

Στο 38', ο Μπαριέντος βρήκε άπλετο χώρο έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και σούταρε, με τον Κοντοέ να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να ξεγελά τον Κρέσιτς, για το 1-1. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, για τις δύο ομάδες.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν σαφώς ανώτεροι των αντιπάλων τους, όμως το ταλέντο κάποιων ποδοσφαιριστών των "κυανέρυθρων" ήταν αρκετό για να δώσει στους "Πάνθηρες" τη νίκη. Στο 58', ένα σουτ του Ουέλινγκτον σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Κρέσιτς, ο οποίος στο 67' πέρασε εκτός αγώνα, καθώς τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Ρικάρντο Μέιλι.

Ο Κροάτης κήπερ του Πανιωνίου, είχε προλάβει πέντε λεπτά νωρίτερα, να δει το δεύτερο γκολ της ομάδας του, όταν οι Νικολάου και Ντελούρα συνδυάστηκαν καταπληκτικά από δεξιά, με τον τελευταίο να μπαίνει στην περιοχή του Κωστάκη, να γυρίζει την μπάλα για τον Μάκο, ο οποίος με ψύχραιμο σουτ από το ύψος του πέναλτι, έγραψε το 2-1.

Μερικά λάθη του Πολατιάν, από εκεί και πέρα εκνεύρισαν τους ποδοσφαιριστές, με τον ρυθμό του παιχνιδιού να πέφτει αισθητά. Στο 74΄ ο Ουέλινγκτον απείλησε με γυριστό σουτ την εστία του νεοεισελθόντα Μέιλι, ο οποίος είχε πάρει τη θέση του τραυματισμένου Κρέσιτς, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, στην τελευταία καλή ευκαιρία των γηπεδούχων στο παιχνίδι.

Τελικά, ο Μίχαελ Ντελούρα, ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό 3-1, για τον Πανιώνιο, στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν έπειτα από καταπληκτικό σκάψιμο του Κουτσόπουλου στην αντεπίθεση έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Κωστάκη.
Συνέντευξη Τύπου
Γιώτης Σταματόπουλος: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε αυτό το σημαντικό παιχνίδι. Να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και όχι μόνο σε όσους αγωνίστηκαν. Δουλέψαμε πολύ καλά αυτή την εβδομάδα. Η παρουσία του κόσμου μας, ακόμα μία φορά, με συγκίνησε. Για ενενήντα λεπτά έδωσε ώθηση και κίνητρο στην ομάδα.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ξέραμε ότι μας περιμένει ένα δύσκολο ματς. Μπήκαμε δυνατά, στα πρώτα είκοσι–είκοσι πέντε λεπτά είχαμε τον έλεγχο, κάναμε ευκαιρίες και ελέγξαμε τον ρυθμό. Από εκει και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου χάσαμε λίγο τον έλεγχο, Είχαμε ένα νεκρό διάστημα. Σταθήκαμε τυχεροί στη φάση του Χλωρού, με τον Κρέσιτς να αντιδρά σωστά, αλλά δεχτήκαμε το γκολ.

Μπήκαμε στα αποδυτήρια. Το συζητήσαμε, και είπαμε ότι το παιχνίδι ξεκινάει από την αρχή. Κρατήσαμε την πίστη και την ηρεμία μας και βγήκαμε για τη νίκη. Ο Θρασύβουλος είχε δυο τρεις μεγάλες ευκαιρίες, αλλά αυτό που είδα είναι ότι η ομάδα στο διάστημα που πιέστηκε αμύνθηκε με την ψυχή της, σε αυτό τον δύσκολο αγωνιστικό χώρο.

Το παιχνίδι θα πήγαινε στην ψυχολογία και το πάθος το οποίο πιστεύω ότι δείξαμε μέχρι το τέλος. Βάλαμε ένα ωραίο δεύτερο γκολ. Προηγηθήκαμε, Αλλά ο αντίπαλος δεν σταμάτησε να προσπαθεί. Θέλαμε πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι. Στο τέλος ήρθε η "λύτρωση" με ένα ωραίο γκολ. Ο Κουτσόπουλος κράτησε την ψυχραιμία του, είδε τον Ντελούρα και πετύχαμε το γκολ.

Τέλος, να δώσω συγχαρητήρια στον Θρασύβουλο. Έδωσε μία μεγάλη μάχη. Εκτιμώ πολύ τον κ. Τσιώλη ως προπονητή. Παρακολουθώ την δουλειά του και όπου και αν πήγε έκανε καλή δουλειά. Εύχομαι καλή συνέχεια"







.

Σάκης Τσιώλης: "Δεν έχω κανένα παράπονο από τους ποδοσφαιριστές μου. Σήμερα η τύχη μας γύρισε την πλάτη"
Όλα τα λεφτά...
Ο Φαμπιάν Εστογιανόφ, ο οποίος ήταν για μια ακόμα φορά το Α και το Ω για το παιχνίδι της ομάδας του.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τα πολλά λάθη (που ευτυχώς δεν διαμόρφωσαν αποτέλεσμα) του κ. Πολατιάν.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Πανιώνιος
Κρέσιτς, Μανιάτης, Σκούφαλης, Κουτσόπουλος, Μάκος, Κουμορτζί, Εστογιανόφ, Ντελούρα, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης, Κοντοές.
Η 11άδα των γηπεδούχων Θρασύβουλος
Κωστάκης, Μίχος, Κόζλεϊ, Βεντούρα, Σωτήρχος, Ρόκας, Λιαπάκης, Χλωρός, Μπαριέντος, Μπελεγρίνης, Άλβες.
1' Έναρξη αγώνα
5' Σχόλιο
Ο Πανιώνιος έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο από την αρχή και πιέζει τον Θρασύβουλο.
6' Ευκαιρία Πανιώνιος Κουμορτζί
Ο Γουνδουλάκης έκανε τη συρτή σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Κουμορτζί δεν έπιασε όπως θα ήθελε το πλασέ από την γωνία της μικρής περιοχής.
15' Σχόλιο
Δεν έχει αλλάξει η εικόνα του αγώνα με τον Πανιώνιος να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να απειλήσει και τον Θρασύβουλος να περιμένει στην άμυνά του.
19' Γκολ Πανιώνιος Μανιάτης
Ο Εστογιανόφ εκτέλεσε το φάουλ από μακρινή απόσταση και ο Μανιάτης με εκπληκτική κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας του Θρασύβουλου έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κωστάκη.
22' Φάουλ Πανιώνιος Εστογιανόφ
Ο Εστογιανόφ εκτέλεσε με δύναμη το φάουλ αλλά ο Κωστάκης έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.
29' Ευκαιρία Θρασύβουλος Χλωρός
Ο Χλωρός βρέθηκε απέναντι από τον Κρέσιτς αλλά το βολ-πλανέ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο των φιλοξενουμένων.
30' Σουτ Πανιώνιος Ντελούρα
Ο Ντελούρα βρέθηκε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή γύρισε μέτωπο προς την εστία αλλά το δυνατό σουτ πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Κωστάκη.
38' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Ο Μπελεγρίνης έδωσε τη θέση του στον Ουέλινγκτον
39' Γκολ Θρασύβουλος Μπαριέντος
Ο Μπαριέντος έκανε το συρτό σουτ από μακρινή απόσταση ο Κοντοές έβαλε το πόδι του άλλαξε πορεία στην μπάλα ξεγελώντας τον Κρέσιτς που δεν μπορούσε να αποσοβήσει το 1-1.
41' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Κουμορτζί
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
55' Σχόλιο
Καλύτερος ο Θρασύβουλος στο ξεκίνημα της επανάληψης.
55' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Ο Πουλάκος αντί του Κόζλεϊ
58' Δοκάρι Θρασύβουλος Ουέλινγκτον
Ο Ουέλινγκτον έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα βρήκε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.
60' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Κρέσιτς
61' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Γουκνδουλάκης έδωσε τη θέση του στον Νικολάου.
63' Γκολ Πανιώνιος Μάκος
Εξαιρετική αντεπίθεση με Ντελούρα, Σκούφαλη και ο Μάκος απο το ύψος ου πέναλτι εκτέλεσε τον Κωστάκη και έκανε το 1-2.
70' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Κρέσιτς αποχώρησε τραυματίας και την θέση του πήρε ο Μέιλι.
72' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Ο Καραμαλίκης στη θέση του Χλωρού.
73' Σουτ Πανιώνιος Εστογιανόφ
Ο Εστογιανόφ έκανε το μακρινό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
74' Ευκαιρία Θρασύβουλος Ουέλινγκτον
Ο Ουέλινγκτον έκανε το γυριστό μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
84' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Εστογιανόφ έδωσε τη θέση του στον Μπάρκογλου.
90' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Νικολάου
90' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Μπαριέντος
90' Έναρξη καθυστερήσεων
+6 λεπτά
90' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Λιαπάκης
90' Γκολ Πανιώνιος Ντελούρα
Στο 96' υποδειγματική αντεπίθεση με εκπληκτική έμπνευση Κουτσόπουλου που έδωσε ασίστ για τον Ντελούρα που έκανε το 1-3 με κεφαλιά ψαράκι.
90' Λήξη αγώνα






















TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ