ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θρίαμβος της Βραζιλίας στην Ουρουγουάη

Θρίαμβος της Βραζιλίας στην Ουρουγουάη
βραζιλία

Η Βραζιλία θριάμβευσε στο Μοντεβιδέο, καθώς κέρδισε με 4-0 την Ουρουγουάη και έκανε σπουδαίο βήμα για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (videos)

Η "σελεσάο", η οποία κέρδισε στην Ουρουγουάη για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια, άνοιξε το σκορ μόλις στο 12' με τον μακρινό σουτ του Ντάνι Άλβες, κυρίως όμως χάρη στο τραγικό λάθος του γκολκίπερ, Σεμπαστιάν Βιέρα και διπλασίασε τα τέρματά της ο Ζουάν με κεφαλιά στο 36' από την μπαλιά του Ελάνο.
Ο Λουΐς Φαμπιάνο πέτυχε το τρίτο γκολ των φιλουξενούμενων στο 53', όμως στο 65' αποβλήθηκε και άφησε την ομάδα με 10 παίκτες.

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα ήρθε και τέταρτο γκολ στο 75' με την εκτέλεση πέναλτι του Κακά, ενώ στο 88' αποβλήθηκε και ο Μαξιμιλιάνο Περέιρα για την Ουρουγουάη.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Σεμπαστιάν Βιέρα, Μαξιμιλιάνο Περέιρα, Κάρλος Βαλντές, Ντιέγκο Γκοντίν (77' Έντισον Καβάνι), Μαρτίν Κάσερες, Χόρχε Μαρτίνες, Ντέγκο Πέρες (46' Σεμπαστιάν Αμπρέου), Σεμπαστιάν Εγκουρέν, Αλβάρο Περέιρα (66' Άλβαρο Φερνάντες), Λουΐς Σουάρες, Ντιέγκο Φορλάν.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Λούσιο, Ζουάν, Κλέμπερ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο, Ελάνο (65' Ραμίρες), Κακά (85' Ζούλιο Μπαπτίστα), Ρομπίνιο (85' Ζόσουε), Λουΐς Φαμπιάνο.

Επιστροφή στις νίκες για Αργεντινή


Η Αργεντινή επικράτησε με 1-0 της Κολομβίας στο "Μονουμεντάλ" του Μπουένος Άιρες και άφησε πίσω της την συντριβή με 1-6 από την Βολιβία.

Ο Ντάνιελ Ντίας (ή αλλιώς Κάτα Ντίας) ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 56' με πλασέ από την εκτέλεση κόρνερ του Βερόν.

Η μοναδική καλή ευκαιρία που είχαν οι γηπεδούχοι ήταν ένα δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ από τον Μέσι, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ και μην φύγουν ηττημένοι.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Αντούιαρ, Ντάνιελ Ντίας, Ντεμικέλις, Χάιντσε, Γκάγκο (46' Ζανέτι), Μασεράνο, Γιονάς Γκουτιέρες, Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, Μέσι, Αγκουέρο (40' Ντιέγκο Μιλίτο), Τέβες (82' Μπουρντίσο).
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Όσπινα, Λουΐς Περέα, Κριστιάν Ζαπάτα, Μάριο Γέπες, Αρμέρο (80' Κουϊντέρος), Ζούνιγκα, Φάμπιαν Βάργκας, Γκουαρίν, Μαρίν (65' Μαρσέλο Ράμος), Ρεντερία, Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία (73' Ρονταγέγκα).

Ανώμαλη προσγείωση για Βολιβία


Η Βενεζουέλα προσγείωσε... ανώμαλα την Βολιβία, καθώς την κέρδισε με 1-0 μέσα στην Λα Παζ, εκεί όπου στο τελευταίο παιχνίδι οι Βολιβιανοί είχαν κερδίσει με 6-1 την Αργεντινή.

Το σημερινό παιχνίδι ήταν καταστροφικό για τους γηπεδούχους, καθώς ηττήθηκαν με το αυτογκόλ του Ρόναλντ Ριβέρος στο 33', έχασαν με κόκκινες κάρτες τους Λεονέλ Ρέγες και Μαρσέλο Μάρτινς στα τελευταία λεπτά και ουσιαστικά έχασαν τις ελπίδες τους έστω για την 5η θέση.

ΒΟΛΙΒΙΑ: Αρίας, Άμπντον Ρέγες, Λέονελ Ρέγες, Καμπρέρα (46' Γιασερότε), Ρόναλντ Γκαρσία (77' Ζίλμπερτ Άλβαρες), Βάκα (63' Πάμπλο Εσκομπάρ), Χόγιος, Ράλντες, Ντα Ρόσα, Μαρσέλο Μάρτινς.
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Ρόμο, Μποάντα, Περόσο, Χοσέ Βελάσκες, Φρανσίσκο Φλόρες, Γέγκες (Σαλαζάρ), Χουάν Γκαρσία (70' Ρόντον), Τζιανκάρλο Μαλντονάντο, Λουΐς Πένια (56' Πέδρο Φερνάντες), Λουΐς Σέιχας, Ντι Τζόρτζι.

Μεγάλο "διπλό" η Χιλή

Η Χίλη πέτυχε μεγάλη νίκη, καθώς επικράτησε με 2-0 της Παραγουάης μέσα στην Ασουνσιόν, χάρη στα τέρματα των Ματίας Φερνάντες και Ουμπέρτο Σουάσο.

Με αυτήν την επιτυχία οι Χιλιανοί παρέμειναν στην 3η θέση και πλέον απέχουν μόλις έναν βαθμό από την κορυφή την οποία μοιράζονται Βραζιλία και Παραγουάη.

Οι τρεις αυτές ομάδες μαζί με την Αργεντινή θα είναι η πιθανότατα οι τέσσερις που θα πάνε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς ξέφυγαν από τις υπόλοιπες που θα δώσουν "μάχη" για την 5η θέση που οδηγεί σε μπαράζ με τον τέταρτο της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Μάρκος Κάσερες, Μανσούρ, Ζούλιο Σέζαρ Κάσερες, Κανίσα, Μπαρέτο (48' Οσβάλντο Μαρτίνες), Ενρίκε Βέρα (58' Εντουάρντο Λεντέσμα), Βίκτορ Κάσερες, Ριβέρος, Νέλσον Βαλντές, Όσκαρ Καρντόσο (60' Έντγκαρ Μπενίτες).
ΧΙΛΗ: Κλαούντιο Μπράβο, Μέντελ, Πόνσε, Γκονσάλο Ζάρα, Καρμόνα, Μπασεζούρ, Μάρκο Εστράδα, Ματίας Φερνάντες, Μαρκ Γκονσάλες (46' Μιγιάρ), Ουμπέρτο Σουάσο (72' Μανσίγια), Αλέξις Σάντσες (83' Ορεγιάνα).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο



Ουρουγουάη - Βραζιλία 0-4 (12' Ντάνι Άλβες, 36' Ζουάν, 53' Λουΐς Φαμπιάνο, 75' πέν. Κακά)
Βολιβία - Βενεζουέλα 0-1 (33' αυτ. Ρόναλντ Ριβέρος)
Αργεντινή - Κολομβία 1-0 (56' Ντάνιελ Ντίας)
Παραγουάη - Χιλή 0-2 (13' Ματίας Φερνάντες, 50' Ουμπέρτο Σουάσο)

Κυριακή

Περού - Εκουαδόρ (23:30)

H βαθμολογία


Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί
1. Βραζιλία 13 24
2. Παραγουάη 13 24
3. Χιλή 13 23
4. Αργεντινή 13 22
5. Ουρουγουάη 13 17
6. Βενεζουέλα 13 16
7. Κολομβία 13 14
8. Εκουαδόρ 12 14
9. Βολιβία 13 12
10. Περού 12 7

*Οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται στο ΠK και ο πέμπτος παίζει αγώνα μπαράζ με τον τέταρτο της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής.

Ουρουγουάη - Βραζιλία 0-4



Αργεντινή - Κολομβία 1-0



Βολιβία - Βενεζουέλα 0-1



Παραγουάη - Χιλή 0-2































































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ