ΠΑΟΚ

Θρήνος για τον θάνατο του Γ. Παντελάκη

Θρήνος για τον θάνατο του Γ. Παντελάκη
Παντελάκης

Φτωχότερος είναι ο ΠΑΟΚ καθώς ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Παντελάκης έχασε την ζωή του

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τον παρέσυρε μοτοσικλετιστής βγαίνοντας από το αυτοκίνητό του, κάτω από το σπίτι του στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου, χτυπώντας τον στο πόδι και το κεφάλι με αποτέλεσμα ο 80χρονος να υποκύψει στα τραύματα του στον δρόμο για το Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Ο Γιώργος Παντελάκης θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχε διατελέσει πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ την περίοδο 1975-1979 αλλά και πρώτος πρόεδρος της ΠΑΕ από 1/09/1979 μέχρι 31/07/1984.

Ακόμα ως γενικός γραμματέας του ΠΑΟΚ πανηγύρισε την κατάκτηση των δύο Κυπέλλων Ελλάδος το 1972 και 1974 αλλά και του πρωταθλήματος το 1976.

Μάλιστα ήταν από τους βασικούς δημιουργούς της μεγάλης ομάδας του ΠΑΟΚ στην δεκαετία του '70 ενώ θα μείνει για πάντα στην ιστορία ως εκείνος που με τον αγώνα που έδωσε κράτησε τον Γιώργο Κούδα στην Θεσσαλονίκη και να μην πάει στον Ολυμπιακό.

Ψήφισμα της ΠΑΕ για τον θάνατο του Γ. Παντελάκη

Το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πληροφορούμενο τον αδόκητο θάνατο του Γεώργιου Παντελάκη, ενός εκ των κορυφαίων παραγόντων στην ιστορία του συλλόγου και επί σειρά ετών Προέδρου, συνεδρίασε και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Να παραστεί στην κηδεία αντιπροσωπεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να καταθέσει στεφάνι.
Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης και οι ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια.
Να καταβάλει οικονομική ενίσχυση σε ίδρυμα στη μνήμη του εκλιπόντος.

Ανακοίνωση και της ΚΑΕ για Παντελάκη

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τον άδικο χαμό του 80χρουνου Γιώργου Παντελάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ενας μεγάλος ΠΑΟΚτσής, ένας άνθρωπος με τεράστια προσφορά στον ΠΑΟΚ και τον Ελληνικό αθλητισμό, ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Παντελάκης, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος..

Ο Γιώργος Παντελάκης ήταν μέλος του ΑΣ ΠΑΟΚ από το 1954, διετέλεσε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας για δέκα συναπτά έτη (1975-1984), ωστόσο ξεκίνησε την παραγοντική του καριέρα από την ομάδα μπάσκετ. Εγινε βοηθός εφόρου το 1954 και έφορος της ομάδας μπάσκετ το 1956, συνδυάζοντας την παρουσία του, με την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μπάσκετ του ΠΑΟΚ, τη σεζόν 1958-59. Ο Γιώργος Παντελάκης διακρίνεται (όρθιος, πρώτος από δεξιά) στη φωτογραφία της πρωταθλήτριας ομάδας του ΠΑΟΚ το 1959".























TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ