ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Θύρα 13": "Συγγνώμη σε Ζεβλάκοφ, Οκκά"

"Θύρα 13": "Συγγνώμη σε Ζεβλάκοφ, Οκκά"
παναθηναικος οπαδοι

Η "Θυρά 13" ζητάει συγνώμη απο τους Οκκά και Ζεβλάκοφ για τα γεγονότα μετάτον αγώνα με τον Ολυμπιακό και ζητούν την αναστολή της απόφασης της ΠΑΕ

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Για την πληροφόρηση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, μετά από την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟ για μεταφορά των συνδέσμων μας από τις Θ. 1 – 3 στις Θ. 2 – 4 του ΟΑΚΑ. Ανάλογου περιεχομένου επιστολή έχει σταλεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους εξέδωσε ανακοίνωση η ΠΑΕ, όμως θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή ήταν εξαιρετικά βιαστική (πάλι), δεδομένου ότι:

* Έγινε αμέσως μετά από μια μεγάλη νίκη της ομάδας, νίκη η οποία ήταν το ζητούμενο για όλους μας προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία μετά το κακό ξεκίνημα.

* Συνεπώς, μια τέτοια ενέργεια τορπιλίζει το καλό κλίμα που όλοι επιδιώκουμε.

* Είναι σαφές, ότι είμαστε ιδιαίτερα απογοητευμένοι από την αντιμετώπιση αυτή.

* Στις μεταξύ μας συζητήσεις με τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ έχουμε αναφέρει ότι ασχολούμαστε διεξοδικά με το θέμα της περιφρούρησης και βρισκόμαστε στο στάδιο της αναζήτησης των καταλληλότερων μέτρων για την αποφυγή επεισοδίων.

* Είναι γεγονός ότι δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι, καθώς η φετινή χρονιά έχει ιδιαιτερότητες και δυσκολίες (λόγω της "ενοποίησης") και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ανακοινώσουμε αποτελεσματικά μέτρα και όχι να εξαγγείλουμε ημίμετρα για τα μάτια της ΠΑΕ και του κόσμου.

* Έχουμε πάρει σαφή θέση κατά της βίας, όπως και σαφή θέση για μη ανοχή σε φαινόμενα απαξίωσης και εκφυλισμού του Παναθηναϊκού είτε αγωνιστικά είτε εξωαγωνιστικά. Δεν κατανοούμε τι ακριβώς και γιατί ακριβώς θα πρέπει να τοποθετούμαστε κάθε λίγο για οτιδήποτε συμβαίνει.

Θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να αποποιηθούμε τις ευθύνες μας για τα τελευταία γεγονότα μεταθέτοντάς τες στην κακιά στιγμή και στην ομάδα την ίδια (για τα γεγονότα της Πάτρας), στην αστυνομία, τους security και τους αντιπάλους (για τα γεγονότα με ΑΕΚ), στους security και σε μη οργανωμένους (για τα γεγονότα με ΟΣΦΠ).

Δεν θα το κάνουμε όμως… γιατί πραγματικά, αν γύρναγε ο χρόνος πίσω και πάλι είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος δεν θα μπορούσε να παρακολουθεί με απάθεια την ομάδα που λατρεύει να διασύρεται στην Πάτρα, ούτε τους οπαδούς της ΑΕΚ να κινούνται απειλητικά εναντίον πατεράδων με παιδιά. Ορισμένες καταστάσεις είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ.

Για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον ΟΣΦΠ, αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη διότι άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με εμάς βρισκόντουσαν μαζί μας. Να σημειωθεί όμως κάτι (χωρίς να ψάχνουμε για δικαιολογίες ή άλλοθι): Πράγματι, μπήκε ένας περιορισμένος αριθμός ατόμων στο γήπεδο να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη.

Ως ένα βαθμό, αυτό δεν είναι κατακριτέο (δεδομένων των ειδικών συνθηκών που ισχύουν στην ομάδα μας). Ο αριθμός αυτός φιλάθλων δεν ήταν τόσο μεγάλος ώστε ο πολύ μεγαλύτερος αριθμός των ανθρώπων της ασφάλειας να μην καταφέρει να τους ελέγξει.

Και πάλι όμως, δε θεωρούμε ότι αιφνιδιάστηκε κανείς, καθώς πλην ενός ανεγκέφαλου ατόμου, όσοι μπήκαν στο γήπεδο (κακώς) μπήκαν να πανηγυρίσουν και όχι να δημιουργήσουν πρόβλημα και δη να κινηθούν εναντίον παικτών της αντιπάλου ομάδας και μάλιστα παικτών με τους οποίους δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.

Δεδομένου λοιπόν ότι χρεωνόμαστε το γεγονός αυτό, ζητάμε συγνώμη από τους ποδοσφαιριστές του ΟΣΦΠ Ζεβλάκοφ και Οκκά (με τους οποίους δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, δεδομένου ότι δεν μας έχουν προκαλέσει ποτέ) για την ενέργεια που σημειώθηκε σε βάρος τους και έχουμε ήδη παρακαλέσει τον υπεύθυνο συνδέσμων της ομάδας μας να εκφράσει στον ομόλογό του του ΟΣΦΠ τη λύπη μας για το περιστατικό αυτό.

Από εκεί και πέρα, διαθέσαμε από τους συνδέσμους μας 5.500 εισιτήρια για τον αγώνα με την ΑΕΚ και 7.700 εισιτήρια για τον αγώνα με τον ΟΣΦΠ. Δηλαδή, το ¼ των θεατών των αγώνων αυτών προμηθεύτηκε εισιτήριο από τους συνδέσμους μας. Κατά τη διάρκεια των αγώνων δε συνέβη το παραμικρό.

Αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη ότι έχει γίνει δουλειά και αρκετή προεργασία στους συνδέσμους σχετικά με θέματα βίας. Πιστεύουμε λοιπόν, ότι δεν είναι δίκαιο να αντιμετωπίζεται συνολικά το ζήτημα και να την πληρώνουν όλοι για μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία ρυθμίζονται και με διαφορετικούς τρόπους. Υπενθυμίζουμε ότι μιλάμε για τη ΒΛΑΚΕΙΑ και τον ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ενός και μόνο ατόμου. Ούτε οργανωμένη εισβολή υπήρξε, ούτε επίθεση. Και δε θα μιλάγαμε τώρα κιόλας… αλλά επειδή ένας ηλίθιος ( ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗ Θ. 13) έκανε ότι έκανε, καθόμαστε τώρα και απολογούμαστε εμείς.

Σε δείγμα ότι εννοούμε όλα αυτά που λέμε, μετά από έκτακτη συνέλευση επισπεύσαμε ολόκληρη αυτή τη διαδικασία και ανακοινώσαμε και κοινοποιήσαμε ήδη προς την ΠΑΕ Π.Α.Ο. την πρώτη δέσμη μέτρων για προστασία των φιλάθλων και της ομάδας.

Παράλληλα, ζητήσαμε την ΑΝΑΣΤΟΛΗ της απόφασης για μεταφορά των συνδεσμιακών θυρών στις θ. 2-4 για πολλούς λόγους. Κυρiότερος όλων βέβαια, ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια της θ. 13, ο οποίος έχει ήδη υλοποιηθεί με βάση τις διαστάσεις των συγκεκριμένων θυρών και δε γίνεται να αλλάξει καθώς έχουν πραγματοποιηθεί ήδη όλες οι σχετικές προετοιμασίες και τα έξοδα.

Ταυτόχρονα, εγγυηθήκαμε την ομαλή διεξαγωγή όλων των αγώνων στο ΟΑΚΑ σε ό,τι αφορά το χώρο ευθύνης μας, δεδομένου ότι για το πρωτάθλημα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τα παιχνίδια υψηλής επικινδυνότητας και έχουμε μπροστά μας τον απαραίτητο χρόνο ώστε να "τεστάρουμε", να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε τα μέτρα αυτά.

Τέλος, ζητήσαμε εκ νέου συνάντηση με τον κ. Βαρδινογιάννη, συνάντηση την οποία έχουμε ζητήσει εδώ και αρκετό καιρό εκκρεμεί.

Υ.Γ. Πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή και σε όλους τους παίκτες μας για το πάθος, την αγωνιστικότητα και το αποτέλεσμα στον αγώνα με τον ΟΣΦΠ. Παρά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί δήθεν εκνευρισμού μερίδας ποδοσφαιριστών μετά από τη συνάντηση με αντιπροσωπεία των οργανωμένων το Σάββατο στην Παιανία, πιστεύουμε πως και αυτή (η συνάντηση) έπαιξε το δικό της ρόλο στο αγωνιστικό πρόσωπο που είδαμε μετά από αρκετό καιρό στο γήπεδο. Ελπίζουμε σε ακόμα καλύτερη συνέχεια και μεγαλύτερο "δέσιμο" παικτών και οπαδών, για το οποίο θα προσπαθήσουμε πολύ μέχρι να το πετύχουμε στο βαθμό που χρειάζεται."



Το "τριφύλλι" στο internet live


Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε συνεργασία με το Supersport προσφέρει στους οπαδούς του συλλόγου σε όλο τον κόσμο τη δυνατότητα να παρακολουθούν πλέον όλους τους αγώνες της ομάδας τους στο πρωτάθλημα, εξαιρουμένων των εκτός έδρας αγώνων σε έδρες ομάδων που τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα ανήκουν στη ΝΕΤ.

Η αναμετάδοση θα γίνεται εν μέσω σύνδεσης (link) από το επίσημο site του ""τριφυλλιού" ( www.pao.gr) στο site του Supersport ( www.supersport.gr) με την τεχνική του live streaming. Η αρχή των μεταδόσεων θα πραγματοποιηθεί από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στο Παγκρήτιο.










































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ