ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τι αλλάζει και τι κρατάει ο Ζίκο

Τι αλλάζει και τι κρατάει ο Ζίκο
Ζίκο

Το SPORT 24 παρουσιάζει τις αλλαγές στις οποίες θα προβεί ο Ζίκο. Χωρίς Ζαϊρί και Ντομί στην Τούμπα (vid)

Ο 56χρονος προπονητής του Ολυμπιακού, είναι αρκετά έμπειρος -και φυσικά ευφυής- προκειμένου να μη σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του. Γνωρίζει πολύ καλά πως το πρώτο πράγμα που οφείλει να κάνει, είναι το να ακούσει προσεκτικά, όλους όσοι μπορούν να του χαρίσουν πολύτιμες συμβουλές-εφόδια, εν όψει του δύσκολου έργου του.
Θέαμα και… λιθοβολισμός!

Ο Ζίκο άκουσε ήδη την αδιαπραγμάτευτη απαίτηση του κόσμου για θέαμα. Αφουγκράστηκε με προσοχή τις πρώτες συμβουλές του Μπάντοβιτς και αρκετά από τα παράπονα τα οποία ορισμένοι παίκτες ήδη εκφράζουν για τον προκάτοχό του. Μίλησε με τη διοίκηση και κατανόησε σε μεγάλο βαθμό την πολιτική της στα περισσότερα θέματα. Στο μπάτζετ, τις μεταγραφές, την ανάδειξη των έμψυχων περιουσιακών στοιχείων της ομάδας, την ανάγκη για ακόμη έναν τίτλο…

Η εμπειρία του Βραζιλιάνου προπονητή, του επιτρέπει να γνωρίζει καλά πως -στο ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα σε χώρες όπως η Ελλάδα- ένας… Μεσσίας, μπορεί μέσα σε λίγο καιρό να χάσει τη λάμψη του και να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος. Η αποθέωση απέχει ελάχιστα από το λιθοβολισμό, στον οποίο -σίγουρα- δε θα προβούν μόνο οι… αναμάρτητοι! Συνεπώς ο Ζίκο ξεκινάει σεμνά και ταπεινά, αποφεύγοντας τις κακοτοπιές!

Τις νίκες ο Ζίκο, τις ήττες ο Τιμούρ!

Πρώτα απ’ όλα δεν θα κοουτσάρει την ομάδα στην Τούμπα. Δύσκολη η έδρα, δύσκολος ο αντίπαλος και πειστικοί όσοι θέλουν να τον προστατέψουν, προτρέποντάς τον να ξεκινήσει την «ερυθρόλευκη» καριέρα του από το σαφώς πιο φιλόξενο ΟΑΚΑ. Συνεπώς, στη Θεσσαλονίκη θα είναι ο Μπάντοβιτς, οι παίκτες και η… καρδιά του Ζίκο, όπως τόνισε στους ποδοσφαιριστές του ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Ακόμα και αν ο 56χρονος ξεκινήσει στραβά απέναντι στην ΑΕΚ, κανείς δεν πρόκειται να τον κρίνει. Υπεύθυνος για τις νίκες, θα είναι ο Βραζιλιάνος "μάγος". Για τις ήττες, ο Κετσπάγια που... διέλυσε τον Ολυμπιακό. Αυτό το σενάριο θα ισχύει για λίγες εβδομάδες. Από το Νοέμβρη και μετά όμως, ο Ζίκο θα πρέπει σιγά σιγά να αρχίσει να αφήνει το στίγμα του.

Οι αλλαγές στις οποίες θα προβεί ο νέος προπονητής, θα είναι μετρημένες. Η πιο... πολυδιαφημισμένη, είναι η βελτίωση της ψυχολογίας στα αποδυτήρια. Είπαμε, είναι ευφυής και γνωρίζει πως υπάρχουν και θετικά στοιχεία στον Ολυμπιακό που αναλαμβάνει. Όπως -για παράδειγμα- η αμυντική τετράδα της ομάδας, η οποία σε 7 επίσημα παιχνίδια, δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ!

Την πεπατημένη!

Ζεβλάκοφ, Αβραάμ, Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο, θα αλλάξουν θέση ή θα μείνουν στον πάγκο, μόνο σε περίπτωση απωλειών λόγω τραυματισμού ή καρτών. Ίσως μόνο ο Ισπανός να έχει ανταγωνισμό από το Ντομί, ή το Λεονάρντο, αν ο Ζίκο αποφασίσει τελικά πως ο συμπατριώτης του είναι μπακ και όχι αριστερός μέσος.

Ο Νικοπολίδης είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού και αποκλείεται να μπουν στο Ζίκο ιδέες για… καινοτομίες σε αυτή τη θέση. Λεντέσμα και Ντουντού, αναμένεται επιτέλους να ανταμώσουν στη μεσαία γραμμή, αποτελώντας το δίδυμο των αμυντικών χαφ. Η ιδέα της παρουσίας του Ντουντού πίσω από τον επιθετικό, δείχνει να εγκαταλείπεται. Άλλωστε ο Μαρέσκα σύντομα επιστρέφει, ενώ και το 4-4-2 επιτρέπει την παρουσία μόνο 2 αμυντικών μέσων…

Στα άκρα, υπάρχει πρόβλημα και αυτό δε λύνεται ούτε με την παρέμβαση του «λευκού Πελέ». Ο Γενάρης είναι μακριά και ο τραυματισμός του Γκαλέτι οδυνηρός για τον Ολυμπιακό. Ο Ζαϊρί, ο Λεονάρντο και ο Τοροσίδης θα τραβήξουν το κουπί μέχρι την επιστροφή του Αργεντινού.

Η… μαγεία του Ζίκο!

Εκεί που ο Ζίκο θα χρειαστεί να πάρει αποφάσεις, είναι στο θέμα της επιλογής του επιθετικού ή των επιθετικών. Η αξιοποίηση του Ντιόγκο είναι εντολή της διοίκησης αλλά και δική του επιθυμία. Το ζήτημα όμως, είναι πως ο Μήτρογλου είναι ο καλύτερος φορ του Ολυμπιακού σήμερα. Ο Βραζιλιάνος προπονητής σκέφτεται 11άδα με την παρουσία και των 2, αν και γνωρίζει ότι με την Καβάλα έμοιαζαν να… κουτουλάνε!

Οι επιστροφές των Μαρέσκα, Γκαλέτι και Ντάρμπισιρ, θα βοηθήσουν τους «ερυθρόλευκους» να παράξουν επιθετικό παιχνίδι, αποτελέσματα και θέαμα. Χωρίς πολλές καινοτομίες, ο 56χρονος Ζίκο, μπορεί να κάνει την ομάδα αγνώριστη. Να της χαρίσει και όρεξη και ανάσες και πάθος! Αποδείχθηκε στον αγώνα με τη Αλκμάαρ. Άλλο πράγμα να παίζουν οι παίκτες για τον προπονητή και άλλο να μη θέλουν καν να τον βλέπουν...

Χωρίς Ζαϊρί και Ντομί στην Τούμπα

Χωρίς τον Ντιντιέ Ντομί και τον Ζαϊρί θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Ο Γάλλος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που του παρουσιάστηκε και αποκλείστηκε από την αποστολή, όπως και ο Ζαϊρί λόγω ενός αιματώματος στο πέλμα.

Εκτός είναι και οι τραυματίες Γκαλέτι, Ντάρμπισαϊρ, Μαρέσκα, Σοϊλέδης.

Η αποστολή: Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Τοροσίδη, Μπράβο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Στολτίδης, Όσκαρ, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Ντιόγκο και Μήτρογλου.


Το τρέιλερ του SPORT 24 για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός









































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ