ΑΓΓΛΙΑ

Τι είναι αυτό που μας ενώνει;

Τι είναι αυτό που μας ενώνει;

Αφιέρωμα στους παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι και έχουν σχέση με Ελλάδα φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα των "πολιτών", με τους Γιώργο Σαμαρά και Νέρι Καστίγιο να ξεχωρίζουν.

Αν εξαιρέσει κανείς ένα φιλικό προετοιμασίας το καλοκαίρι του 2005 κόντρα στον Ολυμπιακό (3-1), η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν ελληνική ομάδα και η αρχή γίνεται απόψε (19.00) κόντρα στον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τους "32" του Europa League.

Με αφορμή λοιπόν αυτό το γεγονός, η επίσημη ιστοσελίδα του αγγλικού συλλόγου φιλοξένησε αφιέρωμα με τους παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας και συνδέονται με Ελλάδα είτε άμεσα (εθνικότητα) είτε έμμεσα (έχουν παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα), με τον σχετικό τίτλο να είναι "Aris vs City: The Greek Connection".

Ιδού μερικά αποσπάσματα από το σχετικό κείμενο:

"Ο Γιώργος Σαμαράς έγινε ο πρώτος και μέχρι στιγμής ο μοναδικός Έλληνας παίκτης που έχει έρθει στο σύλλογο, τον Ιανουάριο του 2006. Ήταν επιλογή του Στιούαρτ Πιρς από την Χέρενφεν έναντι του ποσού των 6.000.000 λιρών.

Έκανε ένα καλό ξεκίνημα, σκοράροντας για πρώτη φορά στο τρίτο του παιχνίδι με την ομάδα ενώ πέτυχε δύο τέρματα στη νίκη με 2-1 επί της Σάντερλαντ λίγες εβδομάδες αργότερα.

Δεν κατάφερε όμως να έχει διάρκεια στο παιχνίδι του, και δόθηκε δανεικός στη Σέλτικ, ενώ παραχωρήθηκε με κανονική μεταγραφή στο Παρκχεντ το καλοκαίρι του 2008.

Ο μέσος Γκάρι Όουεν πέρασε από τη Σίτι και αργότερα πήγε στην Ελλάδα, περνώντας έναν χρόνο στον Πανιώνιο στα μέσα της δεκαετίας του '80.

Ο πρώην παίκτης των Ακαδημιών Ίαν Ντέιλι έπαιξε λίγα ματς για τον Άρη μέσα στο 2009, για να φύγει στη συνέχεια από τη Σίτι χωρίς να μπορέσει ποτέ να παίξει στην πρώτη ομάδα.

Υπάρχει πάντως μία αρκετά γνωστή φιγούρα στον Άρη αυτή τη στιγμή, ο Μεξικανός μέσος Νέρι Καστίγιο, που μετακόμισε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη έχοντας μία μικρή παρουσία στη Σίτι το 2008.

Δανεικός στο σύλλογο από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του αγγλικού ποδοσφαίρου, αν και ήταν άτυχος με έναν σοβαρό τραυματισμό στον ώμο στο ξεκίνημά του.

Έχοντας μόνο εννέα παρουσίες, την εποχή που ήταν ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον στον πάγκο, ο Καστίγιο πήγε στη συνέχεια σε Ντνίπρο και Σικάγο Φάιρ, πριν καταλήξει στον Άρη πριν μερικές εβδομάδες".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ