ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τιερί Ανρί, ο πιο αποτελεσματικός παίκτης

Τιερί Ανρί, ο πιο αποτελεσματικός παίκτης
Ανρί-Γαλλία

Ο Τιερί Ανρί αναδείχτηκε ο πιο αποτελεσματικός παίκτης τους τελευταίους 12 μήνες, βάσει στατιστικής της FIFA. Ο Λιονέλ Μέσι 2ος και ο Κ.Ρονάλντο 3ος

Ο Γάλλος επιθετικός μπορεί να καμαρώνει πως είναι ο πιο αποτελεσματικός παίκτης τους τελευταίους 12 μήνες, και αυτό δεν είναι αυθαίρετο συμπέρασμα αλλά προκύπτει από την κατάταξη Castrol, ένα σύστημα ανάλυσης της FIFA το οποίο παρουσίασε επίσημα στη Μαδρίτη.
Η κατάταξη αυτή βασίζεται σε μία διεξοδική ανάλυση της παραμικρής κίνησης κάθε παίκτη μέσα στο χορτάρι, καλύπτοντας τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το Τσάμπιονς Λιγκ, με την τριπλέτα Ανρί-Μέσι-Ετό που πέρυσι συνέφερε ώστε οι "μπλαουγκράνα" να πετύχουν πάνω από 100 γκολ να βρίσκεται στην πρώτη εξάδα της λίστας (2ος ο Μέσι και 6ος ο Ετό).

Η νταμπλούχος Ισπανίας και πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα έχει την τιμητική της, με τους Πικέ, Μάρκες και Πουγιόλ να βρίσκονται και αυτοί μέσα στην πρώτη 10αδα, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται στην 3η θέση και ο Φερνάντο Τόρες στην 5η (αξιοποιεί κατά 22% τις ευκαιρίες για γκολ που του δίνονται στους "κόκκινους').

Δύο ακόμα ενδιαφέροντα στατιστικά είναι πως οι 9 από τους πρώτους 20 παίκτες αγωνίζονται στην Πριμέρα Ντιβισιόν, ενώ οι 5 εξ αυτών είναι μέλης της κατόχου του Euro 2008 Εθνικής Ισπανίας, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι μέσα στους πρώτους 50 συναντάμε και τον Μαρκ Σβάρτσερ.

Μπορεί ως όνομα να μη "γεμίζει το μάτι", όμως ο Αυστραλός γκολκίπερ της Φούλαμ (από τον Ιούνιο του 2008) έχει τα καλύτερα ποσοστά αποκρούσεων από όλους τους γκολκίπερ που παίζουν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τον τελευταίο χρόνο (80%), έχοντας κρατήσει το μηδέν στην εστία του σε 15 από 38 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Είναι ενδεικτικό πως ο Σβάρτσερ καταλαμβάνει την 48η θέση της κατάταξης Castrol, με τον επόμενο Αυστραλό να είναι ο Τιμ Κέιχιλ (64ος) και τον Μαρκ Μπρεσιάνο να είναι απέχει πάρα πολύ από τους δύο πρώτους συμπατριώτες του (Νο 415).








ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ