X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το 4-2-3-1 είναι πολύ πιο "ασφαλές"

ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Γουλής γράφει για την τροποποίηση στις αρχικές σκέψεις του Αντρέα Στραματσόνι και το πιο ασφαλές σύστημα 4-2-3-1.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε έπειτα απ’ το πρώτο τριήμερο προετοιμασίας, να κάνει στροφή στην τακτική, τροποποιώντας τις αρχικές σκέψεις του για «διαμάντι» (4-1-3-2), σε 4-2-3-1. Σύστημα που δοκίμασε τόσο στο φιλικό με τη Σιλφόλντε, όσο και στις προπονήσεις των τελευταίων 72 ωρών. Σε περίοδο προετοιμασίας, πόσω μάλλον όταν αυτή βρίσκεται στο ξεκίνημά της, «δοκιμάζεις» πιο εύκολα κάποια πράγματα για να αξιολογήσεις και να αξιοποιήσεις συνολικά το υλικό σου.

ΤΕΧΕΛΕΝ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Τα πρόσωπα και η (πλήρης) αξιοποίηση του… πυρηνικού επιθετικού «οπλοστασίου» που έχει στη διάθεσή του με τους Μπεργκ, Ιμπάρμπο, Λέτο και Βιγιαφάνιες, είναι που τον οδήγησαν τον «Στράμα» προς αυτή την κατεύθυνση, συν το γεγονός ότι το εν λόγω σύστημα δείχνει πολύ πιο «ασφαλές» μεσοαμυντικά. Αρκεί το δίδυμο του άξονα να διατηρεί σωστά την «ισορροπία» και οι καλύψεις να μην επιτρέπουν εύκολα το επιθετικόtransitionτου αντιπάλου.

Τα λέγαμε και χθες πως ο Ιμπάρμπο, προορίζεται (σε πρώτη φάση) για τα άκρα της επίθεσης. Στο φιλικό με τους Ολλανδούς έπαιξε τόσο δεξιά, όσο κι αριστερά, αλλά και πίσω απ’ τον στράικερ, αφενός για να αρχίσει να «μαθαίνει» το παιχνίδι της νέας του ομάδας κι αφετέρου, για να αρχίσει να «ψάχνει» τις συνεργασίας και να αποκτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ομοιογένεια με τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς (Μπεργκ, Λέτο, Βιγιαφάνιες αλλά και τον Αμπεΐντ)

Από το απόγευμα της Τρίτης (5/7) στην όλη παραγωγική διαδικασία θα προστεθεί και ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος πήρε «ανάσες» μετά τοEuro, αλλά και μια άκρως επίπονη (και ατελείωτη για τον ίδιο με τα συνεχόμενα ματς) χρονιά. Με τον Σουηδόkillerπαρόντα, το «παζλ» θα είναι πλέον έτοιμο και το τιμ των μεσοεπιθετικών θα έχει την ευκαιρία να «δουλέψει» μαζί για 23 μέρες για να βρει αυτοματισμούς, μέχρι να μπει στην… αρένα των προκριματικών τουEuropa.

Μεσοαμυντικά όμως θέλει ακόμη πολύ δουλειά και «ψάξιμο». Από το ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Ζέκα στο «2» του άξονα (Κουτρουμπής ή Λουντ), μέχρι το πόσο γρήγορο θα «μπουν» στο κλίμα οι «νέοι» Ιβανόφ, Ρέις, Χουλτ, προκειμένου η τετράδα των μετόπισθεν να μάθει να λειτουργεί «αυτοματοποιημένα». Σαν ένα σώμα και μια ψυχή. Το αν μπροστά τους θα είναι ως «ασπίδα» μαζί με τον Πορτογάλο κάπτεν, ακόμη ένα «σκυλί του πολέμου», όπως είναι αγωνιστικά και ποδοσφαιρικά ο Κριστιάν Λεντέσμα (που έφτασε το Τέχελεν στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης) αυτό θα φανεί μετά την εφ’ όλης της ύλης κουβέντα–ανάλυση-«ψηστήρι» που θα γίνει σήμερα με τους Ζιλμπέρτο, Στραματσόνι. Με τις πιθανότητες να είναι υπέρ τουdeal…

Photo credits: Action images

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ