SERIE A

Το αντίο ενός θρύλου

Το αντίο ενός θρύλου
Κοστακούρτα

Την αποθέωση γνώρισε ο Κοστακούρτα στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του στο "Σαν Σίρο", με τα "δεύτερα" της Μίλαν να χάνουν με 3-2 από την Ουντινέζε

Ούτε βέβαια είχε αρνητικές βαθμολογικές συνέπειες για τους γηπεδούχους, μιας έχουν εξασφαλίσει την έξοδο στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τη νέα σεζόν, με τους "φριουλάνι" να παίρνουν απλώς μία νίκη γοήτρου.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές στο παιχνίδι, με τους Ασαμόα (10') και Ντι Νατάλε (53'), η Μίλαν ισοφάρισε ισάριθμες φορές με τους Γκουρκούφ (36') και Κοστακούρτα (57' πεν.), ενώ τους τρεις βαθμούς της νίκης στην Ουντινέζε χάρισε ο Μπαρέτο (61').

Ο αγώνας αυτός μπορεί να μην είχε καμία σημασία από βαθμολογικής πλευράς, ωστόσο θα μείνει στην ιστορία καθώς ήταν το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Αλεσάντρο Κοστακούρτα με την φανέλα της Μίλαν, την οποία υπηρέτησε για 27 χρόνια (κρεμάει το καλοκαίρι τα παπούτσια του και αναλαμβάνει από τη νέα σεζόν πόστο στο τεχνικό επιτελείο του Αντσελότι).

Τιμή στον παίκτη-θρύλο των Μιλανέζων
Και τί καλύτερο τελείωμα από τον αγαπημένο "Μπίλι" των Μιλανέζων, καθώς σκόραρε στο 51ο λεπτό, "υποχρεώνοντας" όλους τους φιλάθλους που βρίσκονταν στο γήπεδο να του προσφέρουν το standing ovation την στιγμή της αντικατάστασής του στο 59ο λεπτό από τον νεαρό Ντι Τζενάρο.

Αμέσως μετά τη λήξη του ματς, όλοι οι παίκτες -συμπεριλαμβανομένων και των αναπληρωματικών- μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας την φανέλα με το Νο 5 του Κοστακούρτα για να τον αποθεώσουν.

Δεν έμειναν όμως μόνο σε αυτή την κίνηση, καθώς παρά τον περικύκλωσαν στο κέντρο του γηπέδου και τον σήκωσαν όλοι μαζί αρκετές φορές στον αέρα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να το τιμήσουν έναν από τους παίκτες που έχουν γράψει ξεχωριστή ιστορία με την κοκκινόμαυρη φανέλα.

Μετά τη λήξη του ματς, ο Αλεσάντρο Κοστακούρτα ευχαρίστησε το σύλλογο και τους οπαδούς για τον τρόπο με τον οποίο τον αποχαιρέτησαν, στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Μίλαν στο "Σαν Σίρο".

Συνεχίζει να προσφέρει από άλλο πόστο
" Είναι μία υπέροχη ημέρα και είμαι ευγνώμων προς όλους για αυτή τη γιορτή. Πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα, τους συμπαίκτες μου και την οικογένειά μου.


Πάντα πίστευα ότι πρέπει να αφοσιώνεσαι πλήρως σε μία δουλειά, συνεπώς έχοντας μία νέα ενασχόληση από τη νέα σεζόν δεν θα έχω χρόνο να σκεφτώ τα χρόνια που πέρασα ως ποδοσφαιριστής
", τόνισε στις δηλώσεις του ο 41χρονος άσος και πρόσθεσε:

" Περίπου δύο εβδομάδες πριν μου είπαν ότι ο Κάρλο με ήθελε να παραμείνω στο τεχνικό επιτελείο. Είμαι χαρούμενος που αναλαμβάνω αυτό το νέο ρόλο. Υπήρχαν πολλές και διάφορες επιλογές για εμένα μετά την απόσυρση, όμως η προτεραιότητά μου ήταν να μείνω στη Μίλαν".



Να σημειωθεί ότι ο Κοστακούρτα έκανε το ντεμπούτο του στη Serie A στις 25 Οκτωβρίου 1987 (1-0 με Βερόνα), κατακτώντας συνολικά 23 τρόπαια με την όμάδα την εικοσαετία που ακολούθησε.
















TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ