CHAMPIONS LEAGUE

Το απόλυτο Τσέλσι & Σπαρτάκ

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 28 :   Nicolas Anelka (L) of Chelsea celebrates his goal from the penalty spot with team-mate Florent Malouda during the UEFA Champions League Group F match between Chelsea and Marseille at Stamford Bridge on September 28, 2010 in London, England.  (Photo by Jan Kruger/Getty Images)
LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 28 : Nicolas Anelka (L) of Chelsea celebrates his goal from the penalty spot with team-mate Florent Malouda during the UEFA Champions League Group F match between Chelsea and Marseille at Stamford Bridge on September 28, 2010 in London, England. (Photo by Jan Kruger/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Σπαρτάκ Μόσχας νίκησε με 3-0 την Ζίλινα και η Τσέλσι με 2-0 την Μαρσέιγ, έτσι αμφότερες μετρούν 6 βαθμούς μετά την 2η αγωνιστική.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης στην Μόσχα ήταν ο 24άχρονος Βραζιλιάνος επιθετικός, Άρι, καθώς πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ της αναμέτρησης, ενώ ο Ίμπσον το τρίτο λίγο πριν το τέλος.

Η Τσέλσι από την άλλη "καθάρισε" πολύ νωρίς το ματς στο Λονδίνο, χάρη στα γρήγορα γκολ των Τέρι και Ανελκά, ενώ θα μπορούσε να έχει πετύχει πολλά γκολ.

Τσέλσι - Μαρσέιγ 2-0

Σκόρερς: 7' Τέρι, 28' πέν. Ανελκά
Γήπεδο: "Στάμφορντ Μπριντζ", Λονδίνο
Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέεκερε (Βέλγιο)

Η Τσέλσι άνοιξε το σκορ μόλις στο 7' με τον Τζον Τέρι. Ο αρχηγός των "μπλε" έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με προβολή στο πρώτο δοκάρι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Γκαέλ Κακουτά, ενώ ο Μπενουά Σεϊρού που είχε την ευθύνη για την συγκεκριμένη γωνία, δεν μπόρεσε με το πόδι να αποκρούσει.

Το δεύτερο τέρμα τω γηπεδούχων πέτυχε ο Νικολά Ανελκά με εκτέλεση πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Στεφάν Μπιά, κάνοντας πέναλτι μετά την σέντρα του Μικαέλ Εσιέν.

Γενικά οι Άγγλοι έκαναν πολύ καλή εμφάνιση και θα μπορούσαν να νικήσουν με μεγάλο σκορ, όπως 4-0 ή 5-0, καθώς είχαν αρκετές ευκαιρίες και στο δεύτερο ημίχρονο, με κορυφαίες τα δοκάρια των Άλεξ με μακρινό δυνατό φάουλ και Εσιέν με πλασέ από το ύψος της περιοχής.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Άλεξ, Άσλεϊ Κόουλ, Όμπι Μίκελ (88' ΜακΊχραν), Εσιέν, Ζιρκόβ (73' Στάριντζ), Κακουτά (62' Ραμίρες), Μαλουντά, Ανελκά.
ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Καμπορέ, Ντιαβαρά, Μπιά, Χέινσε, Εντουάρ Σισέ, Λούτσο Γκονσάλες, Μπενουά Σεϊρού (59' Αντρέ Αϊέου), Ρεμί, Μπραντάο, Ζινιάκ (58' Βαλμπουενά).

Σπαρτάκ Μ. - Ζίλινα 3-0

Σκόρερς: 34' και 61' Άρι, 89' Ίμπσον
Γήπεδο: "Λουζνίκι", Μόσχα
Διαιτητής: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)

Ο Άρι άνοιξε το σκορ στο 34' με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Άλεξ από δεξιά και διπλασίασε τα τέρματά του στο 61' από κοντά έπειτα από σέντρα του Ντμίτρι Κομπαρόβ από αριστερά.

Με κοντινή προβολή στο 89' ο Ίμπσον διαμόρφωσε το τελικό 3-0, ενώ να θυμίσουμε πως οι Ρώσοι στην πρώτη αγωνιστική είχαν νικήσει την Μαρσέιγ με 1-0 μέσα στο "Βελοντρόμ".

ΣΠΑΡΤΑΚ: Ντίκαν, Παρσιβλιούκ, Σούκι, Παρέχα, Μακέεβ, Σεσουκόβ (90' Σαμπιτόβ), Άλεξ, ΜακΓκίτι, Κομπαρόβ (84' Μαϊντάνα), Άρι, Ουέλιτον (67' Ίμπσον).
ΖΙΛΙΝΑ: Ντούμπραβκα, Γκούλνταν, Πιάτσεκ, Σούρεκ, Μραζ, Πετσάλκα (46' Κέσαϊ), Βίτορ, Ρίκε (65' Βλάνταβιτς), Μάιταν (82' Ανγκέλοβιτς), Γεζ, Όραβετς.

Η βαθμολογία

1. Τσέλσι 6 (6-1)
2. Σπαρτάκ 6 (4-0)
3. Μαρσέιγ 0 (0-3)
4. Ζίλινα 0 (1-7)

Τσέλσι - Μαρσέιγ 2-0



Σπαρτάκ - Ζίλινα 3-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ