PREMIER LEAGUE

Το (χατ) τρικ του Μουρίνιο σε Μόγιες

Το (χατ) τρικ του Μουρίνιο σε Μόγιες

Οι 100 νίκες του Μουρίνιο σε μόλις 142 ματς, το πρώτο χατ-τρικ παίκτη της Τσέλσι κόντρα στη Μ. Γιουνάιτεντ και οι αριθμοί που... σφυροκοπούν τον Μόγιες. Το Sport24.gr παρουσιάζει το τρίτο ημίχρονο του μπλε θριάμβου.

Το κυριακάτικο ραντεβού των Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Στάμφορντ Μπριτζ" είχε πριν το ξεκίνημα τον χαρακτηρισμό του ντέρμπι (έστω και με ξεκάθαρο φαβορί τους πρωτευουσιάνους) το φινάλε του όμως δεν δικαιολόγησε τον τίτλο καθώς ήταν παράσταση για έναν ρόλο πρωταγωνιστή και έναν για ρόλο κομπάρσου.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βγήκε με θάρρος στο χορτάρι και στο πρώτο 15λεπτο ήταν καλύτερη της αντιπάλου της, μετά όμως από το πρώτο γκολ του Σαμουέλ Ετό στο 17ο λεπτό ήρθε η κατάρρευση.

Δεύτερο γκολ από τον Ετό λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, χατ-τρικ από τον Καμερουνέζο με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο και τα υπόλοιπα 40 λεπτά ήταν απλά διαδικαστικού χαρακτήρα.

Πριν από περίπου δύο χρόνια η Γιουνάιτεντ είχε βρεθεί σε παρόμοια θέση στο ίδιο γήπεδο χάνοντας με 3-0 και τότε κατάφερε να πετύχει τρία γκολ και να φύγει με την ισοπαλία, από τότε όμως πολλά έχουν αλλάξει...

Το (χατ) τρικ του Μουρίνιο σε Μόγιες

Η πιο συνταρακτική αλλαγή πάντως έγινε στον πάγκο, με τον διάδοχο του Φέργκιουσον, Ντέιβιντ Μόγιες , να δηλώνει μεν μετά τον αγώνα πως "δείξαμε πολλά καλά πράγματα, υπάρχει πρόοδος" αλλά το τελικό 3-1 να φαίνεται πως δεν... συμφωνεί με τα λεγόμενά του.

Μία ιστορική ρήση λέει πως "η νίκη έχει πολλούς πατέρες", όμως η συγκεκριμένη των Λονδρέζων απέναντι στη μεγάλη αντίπαλό τους είχε δύο: τους Ζοζέ Μουρίνιο και Σαμουέλ Ετό.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο , ο οποίος πήρε μάλιστα το ρίσκο να αφήσει στον πάγκο τον φορμαρισμένο Τόρες και να εμπιστευτεί τον Ετό για το αρχικό σχήμα, πανηγύρισε απέναντι στους "κόκκινους διαβόλους" την 100η νίκη του στον πάγκο της Τσέλσι στην Premier League, με την πρώτη του μάλιστα να είναι και πάλι κόντρα στην ίδια ομάδα (1-0 τον Αύγουστο του 2004).

Το (χατ) τρικ του Μουρίνιο σε Μόγιες

Είναι μάλιστα ο προπονητής που χρειάστηκε το μικρότερο αριθμό αγώνων (142) για να φτάσει στην "κατοστάρα", αφήνοντας πίσω του τα "ιερά τέρατα" της προπονητικής, Άλεξ Φέργκιουσον (100 νίκες σε 162 ματς) και Αρσέν Βενγκέρ (100 νίκες σε 179 ματς).

Ένα ακόμα παράσημο για τον "special one" είναι πως έχει ρεκόρ νικών 70.4%, το καλυτερο απο καθε αλλον προπονητη με μια τουλαχιστον φουλ σεζον στην Premier League (μόνο οι Χίντινκ και Πελεγκρίνι έχουν καλύτερο ποσοστό αλλά χωρίς να έχουν συμπληρώσει μία ολόκληρη σεζόν σε πάγκο).

Το (χατ) τρικ του Μουρίνιο σε Μόγιες

Τέλος, πέρα από το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ηττηθεί ως γηπεδούχος όντας στον πάγκο της Τσέλσι σε ματς πρωταθλήματος, "τρέχει" και ένα ακόμα απίστευτο ρεκόρ: σε 79 αγώνες στην καριέρα του που έχει βρεθεί να προηγείται με δύο γκολ διαφορά στο ημίχρονο έχει απολογισμό 78 νίκες και 1 ισοπαλία (με την Ίντερ)!

Την ίδια ώρα, ο "εκτελεστής" της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει και αυτός κάθε λόγο να ανοίγει... σαμπάνιες. Μέχρι πρότινος μετρούσε μόλις τρία γκολ στο πρωτάθλημα όμως μέσα σε ένα 90λεπτο πέτυχε άλλα τόσα και έγινε ο πρώτος παίκτης της Τσέλσι που σημειώνει χατ-τρικ κόντρα στη Γιουνάιτεντ σε επίπεδο Premier League.

Το (χατ) τρικ του Μουρίνιο σε Μόγιες

Είναι δε ο τέταρτος παίκτης από καταβολής Premier League (1992) που το πετυχαίνει μετά τους Ντέιβιντ Μπέντλεϊ, Ντιρκ Κάιτ και Ρομελού Λουκακού αλλά ο πρώτος με χατ-τρικ όταν απέναντί του βρίσκει τους "κόκκινους διαβόλους" να φέρουν τον τίτλο των πρωταθλητών.

Συνολικά, αυτό ήταν το 25ο χατ-τρικ που σημείωσε Αφρικανός παίκτης στην Premier League, με τον Ετό να ξαναβρίσκει τα δίχτυα κόντρα στη συγκεκριμένη αντίπαλο για πρώτη φορά μετά τον τελικό του Champions League του 2009 (Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ 2-0).

Το (χατ) τρικ του Μουρίνιο σε Μόγιες

Στον αντίποδα, μόνο ελπιδοφόρα δεν είναι τα μηνύματα για τους χαμένους του ντέρμπι, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μένει 14 πόντους από την κορυφή και να αρχίζει να συνειδητοποιεί πως ρεαλιστικός στόχος από εδώ και πέρα δεν μπορεί να είναι άλλος από την 4η θέση που οδηγεί στο νέο Champions League.

Πως έφτασε να απέχει τόσο πολύ από την πρώτη Άρσεναλ; Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί: 11 νίκες-4 ισοπαλίες-7 ήττες είναι ο απολογισμός της στα πρώτα 22 ματς, με την τελευταία φορά που έκανε τόσες πολλές ήττες στις πρώτες 22 αγωνιστικές, ως πρωταθλήτρια, να είναι τη σεζόν 1957-58.

Το (χατ) τρικ του Μουρίνιο σε Μόγιες

Το ακόμα πιο αποκαρδιωτικό για τους πολυάριθμους φίλους της είναι πως σε εννέα αγώνες που έχει πάρει μέρος απέναντι στις ομάδες που συγκροτούν το Top-8 του βαθμολογικού πίνακα, είναι τελευταία στην ειδική κατάταξη με μόλις 5 κερδισμένους πόντους.

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες ήρθε στο φινάλε του ματς και το "κερασάκι στην τούρτα", με τον Νεμάνια Βίντιτς να βλέπει απευθείας κόκκινη κάρτα (πέμπτη στην καριέρα του στο σύλλογο, μόνο ο Ρόι Κιν τον ξεπερνάει με 7) και να τίθεται νοκ-άουτ από την κρίσιμη ρεβάνς με τη Σάντερλαντ για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ