ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Το Contra.gr άνοιξε τον φάκελο για τη μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα

Κολάζ του Λιονέλ Μέσι
Κολάζ του Λιονέλ Μέσι 24MEDIA CREATIVE TEAM

Το Contra.gr ετοίμασε ένα μεγάλο αφιέρωμα για τα 20 χρόνια από τη στιγμή που έπεσε η υπογραφή σε μια... χαρτοπετσέτα για τη μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα.

Πέρασαν 20 χρόνια από τη 14η Δεκεμβρίου του 2000, όταν σε μία χαρτοπετσέτα εστιατορίου της Βαρκελώνης έμπαινε η πρώτη υπογραφή για τον Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα.

Δύο από τους πρωταγωνιστές εκείνης της συνάντησης, ο Κάρλες Ρεσάκ (τότε τεχνικός γραμματέας του συλλόγου) και ο Τζουσέπ Μαρία Μινγκέγια (τότε εκπρόσωπος του 13χρονου Αργεντινού, που είχε πάει και τον Ντιέγκο Μαραντόνα στους Καταλανούς) μίλησαν αποκλειστικά στο Contra.gr, στο πλαίσιο ενός χορταστικού αφιερώματος, για τις αναμνήσεις τους από εκείνη τη συνάντηση.

"Υπήρχαν διάφορα εμπόδια. Καταρχάς, ο Λέο δεν επιτρεπόταν να παίξει με την ομάδα των Παίδων, επειδή ήταν Αργεντινός. Μετά ήταν το βασικό επιχείρημα του προέδρου Τζουάν Γκασπάρ που μου έλεγε συνέχεια 'Τσάρλι καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σου, αλλά μιλάμε για έναν 13χρονο που κανονικά, αν όλα πάνε καλά, θα είναι έτοιμος σε μια πενταετία. Τι θα γίνει αν εν τω μεταξύ συμβεί κάτι, τραυματιστεί ή δεν έχει την ανάλογη εξέλιξη που περιμένεις ότι θα έχει;' Και ήταν και τα έξοδα, πολλά, αφού κάθε μήνα έπρεπε να υπολογίζουμε το διαμέρισμα στην Gran Via de Carlos III, τα ταξίδια της οικογένειάς του πέρα-δώθε στην Αργεντινή, τη διαμονή τους στη Βαρκελώνη και βέβαια τη θεραπεία με την αυξητική ορμόνη στον ίδιο τον Λέο, που από μόνη της ήταν πολυδάπανη. Τα σκεφτόταν όλα αυτά ο Γκασπάρ και δεν έπαιρνε κάποια απόφαση", είπε μεταξύ άλλων ο Ρεσάκ.

Ο Άνχελ Γκιγέρμο Όγιος, εκτός από προπονητής διαφόρων ελληνικών ομάδων στη Super League, υπήρξε ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν καλεσμένος τόσο στον γάμο του Μαραντόνα όσο και σε εκείνον του Μέσι. Μιλώντας στο Contra.gr για τον τελευταίο, τον οποίο είχε παίκτη στη Μασία (μαζί με Τσεσκ Φάμπρεγας και Ζεράρ Πικέ μεταξύ άλλων), θυμάται τη διαφορά του από τους υπόλοιπους εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές που είχε υπό την επίβλεψή του.

Θυμηθείτε επίσης τους 5 βασικούς παρτενέρ του Μέσι στην επίθεση της Μπαρτσελόνα αυτές τις 2 δεκαετίες, τις άγνωστες ιστορίες που τους συνδέουν και με ποιους δύο φερόταν να είχε κόντρα. Ποια είναι τα 20 κορυφαία πρωτοσέλιδα της καταλανικής Mundo Deportivo για τον Μέσι όλο αυτό το διάστημα και τέλος δείτε 20 σπάνιες φωτογραφίες του Αργεντινού, πριν γίνει ο Μέσι που γνωρίζουμε όλοι.

Φάκελος 20 χρόνια Μέσι-Μπαρτσελόνα

Ρεσάκ και Μινγκέγια μιλούν στο Contra.gr για τη θρυλική χαρτοπετσέτα του Μέσι
Όγιος στο Contra.gr: "Ο Μέσι θα παίξει όπου νιώσει χαρούμενος"
Οι 5 τρομεροί επιθετικοί που επισκίασε ο Μέσι
20 ιστορικά πρωτοσέλιδα της Mundo Deportivo για τον Λέο Μέσι
20 σπάνιες φωτογραφίες του μικρού Μέσι στην Αργεντινή
TAGS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ