ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το ΔΣ της επόμενης... ημέρας

Το ΔΣ της επόμενης... ημέρας
Κόκκαλης-Λαυρεντιάδης

Ο Λαυρεντιάδης έτοιμος να καλύψει το υπόλοιπο της ΑΜΚ της ΠΑΕ. Το μεσημέρι στο Δ.Σ. οι ανακοινώσεις

Εκεί πέρα από την εξουσιοδότηση που αναμένεται να ζητήσει από το υπόλοιπο ΔΣ ο Σωκράτης Κόκκαλης προκειμένου να κινήσει τα νήματα για την εύρεση του τεχνικού που θα κάτσει στην άκρη του πάγκου τη νέα σεζόν (φαβορί παραμένει ο Ερνέστο Βαλβέρδε) θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και το διοικητικό μέλλον της ομάδας καθώς ένα θέμα που θα πέσει στο τραπέζι είναι τα οικονομικά.
Όπως σας ανέφερε τη Δευτέρα το Sport24.gr, μέχρι στιγμής έχουν μπει 10 εκατομμύρια ευρώ από τον Λαυρεντιάδη, 2 εκατομμύρια ευρώ από τον Σαλονίκη και 4 εκατομμύρια ευρώ έχει βάλει ο Σωκράτης Κόκκαλης, όμως για να επιτευχθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 25.000.000 ευρώ απαιτούνται να βρεθεί το άτομο που θα βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέση και θα προσφέρει άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έχει πάρει την απόφαση να καλύψει ο ίδιος τα 10 εκατομμύρια ευρώ που απομένουν για την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου (έτσι θα φτάσουμε στα 26 εκατομμύρια ευρώ), με τον Έλληνα επιχειρηματιά να είναι κοντά σε μία ιστορική συμφωνία με τον πρόεδρο των Πειραιωτών που θα τον βρει το ερχόμενο καλοκαίρι να έχει στα χέρια του το 45% των μετοχών, με το άλλο 45% να ανήκει στον Κόκκαλη και το υπόλοιπο 10% στον Ερασιτέχνη.

Όπως όλα δείχνουν, ο επί 17 χρόνια ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού θα παραμείνει στο τιμόνι του προέδρου και θα διατηρήσει τη θέση του μάνατζμεντ, παίρνοντας όμως από εδώ και στο εξής από κοινού όλες τις σημαντικές αποφάσεις με τον Λαυρεντιάδη, ο οποίος αναμένεται συνολικά να βάλει 50 εκατομμύρια ευρώ για να έχει το 50% της ερυθρόλευκης ΠΑΕ.

Αυτή δεν θα είναι πάντως η μοναδική αλλαγή που αναμένεται να επιφέρει το ΔΣ της Τρίτης, καθώς φαίνεται πως ο νέος ισχυρός "συμπαίκτης" του Σωκράτη Κόκκαλη θα τοποθετήσει και δικό του άνθρωπο μέσα στην ΠΑΕ.

Αυτός εκτιμάται πως θα είναι το "δεξί χέρι" του, Αντώνης Ρογκόπουλος, άνθρωπος που έχει ήδη τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Καραϊσκάκης ΑΕ από την πρώτη στιγμή της συμφωνίας Κόκκαλη-Λαυρεντιάδη, με τον 38άχρονο να είναι πιθανό να συνυπάρχει από το ερχόμενο καλοκαίρι μαζί με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο και στην ΠΑΕ.

Άλλωστε εδώ και λίγο καιρό ασχολείται με τα της ομάδας, έχοντας τοποθετηθεί μέλος της τριμελούς επιτροπής που συγκροτήθηκε με σκοπό να ασχοληθεί με θέματα βίας και ασφάλειας στους αγώνες του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, ενώ έχει παρακολουθήσει διά ζώσης τα δύο τελευταία εκτός έδρας ματς των πρωταθλητών Ελλάδας, στο "Σαμπάν Νταλμά" με τη Μπορντό και με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο κουρασμένος Μέλμπεργκ και ο Ντουντού των πλει οφ

Όπως και να 'χει, στο αγωνιστικό κομμάτι (ρεπό τη Δευτέρα) οι Πειραιώτες κοιτούν την επόμενη μέρα και το ματς με την Ξάνθη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", εκεί που αναμένεται να παραταχθούν δίχως τον Όλοφ Μέλμπεργκ.

Ο Σουηδός αμυντικός που αντικαταστάθηκε στο δεύτερο μέρος στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, έχει μια κάκωση στην δεξιά γάμπα και πρόθεση των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι να τον ξεκουράσουν.

Άλλωστε εκτός από την κάκωση στην γάμπα, ο "βίκινγκ" είναι αρκετά... καταπονεμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια (έχει παίξει σε 25 από τα 27 ματς στο πρωτάθλημα) και η αναμέτρηση με την Ξάνθη, είναι μια καλή ευκαιρία να πάρει μερικές ανάσες.

Πολλά θα εξαρτηθούν βέβαια και από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες και έτσι θα χάσει δύο από τα τρία παιχνίδια που απομένουν στο πρωτάθλημα. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και με τον Έντσο Μαρέσκα, όμως ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα παιχνίδια που θα απουσιάσουν οι δύο παίκτες.

Και μιας που μιλάμε για απουσίες, πάμε στην περίπτωση του Ντουντού Σεαρένσε. Ο Βραζιλιάνος μέσος που ο τραυματισμός του στην διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών τον έχει κρατήσει εκτός αγωνιστικών χώρων για 3 μήνες, αναμένεται να επιστρέψει στα πλέι οφ.

Αν γίνει το... θαύμα του αιώνα και ο Ολυμπιακός πάρει το -χαμένο- πρωτάθλημα τότε δεν θα ξαναδούμε Ντουντού φέτος, αλλιώς θα κάνουμε υπομονή μέχρι τα πλέι οφ.
























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ