ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το "φινάλε" επιτάσσει νίκη

Το "φινάλε" επιτάσσει νίκη
Ριβάλντο

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να δώσουν... γλυκό τέλος στο πρωτάθλημα. Στον πάγκο ο "Τζόλε"

Η προετοιμασία των πρωταθλητών ολοκληρώθηκε με προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, το απόγευμα του Σαββάτου (3/3, 18:00), στην οποία ο Ριβάλντο γυμνάστηκε κανονικά για δεύτερη συνεχόμενη μέρα και θα αγωνιστεί στη βασική ενδεκάδα.
Αντίθετα, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς συμμετείχε συγκρατημένα στο πρόγραμμα της ομάδας, συμπεριλήφθηκε στην 19άδα, αλλά δύσκολα θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα. Ο αρχηγός της πειραϊκής ομάδας αναμένεται να καθίσει στον πάγκο και ανάλογα με την εξέλιξη του ντέρμπι να χρησιμοποιηθεί από τον Τάκη Λεμονή. Πάντως, η τελική απόφαση για την παρουσία στην 18άδα θα κριθεί λίγες ώρες πριν από την έναρξη του ματς, γι' αυτό και ο έμπειρος τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή 19 παίκτες.

"Ντόπες" Λεμονή
Την εβδομάδα που μας πέρασε, ο Τάκης Λεμονής δεν είπε το παραμικρό στους παίκτες του για τη "μητέρα των μαχών". Μία μέρα πριν από το ντέρμπι, όμως, ο προπονητής του Ολυμπιακού ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να τα δώσουν όλα και να φτάσουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Μπορεί το πρωτάθλημα να μην κρίνεται από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αλλά σε τέτοια παιχνίδια παίζει σημαντικό ρόλο το γόητρο.

Γι' αυτό και ο 47χρονος τεχνικός απαίτησε από τους παίκτες του να αγωνιστούν κόντρα στον Παναθηναϊκό σαν να κρίνεται ο τίτλος και να πάρουν το "τρίποντο" πάση θυσία. Η νίκη είναι η επιθυμία όλων στο μεγάλο λιμάνι και οι πρωταθλητές καλούνται να αποδείξουν την ανωτερότητά τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ξεκάθαρη η ενδεκάδα

Σε ό,τι αφορά το βασικό σχήμα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με διάταξη 4-3-1-2. Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, με τον Τάσο Πάντο στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Μίχαλ Ζεβλάκοβ στο αριστερό. Γιώργος Ανατολάκης και Ζούλιο Σέζαρ θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Πάντως, υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί ο Πάντος αριστερά και ο Ζεβλάκοβ δεξιά...

Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται τρεις χαφ στην ευθεία, οι Βασίλης Τοροσίδης (δεξιά), Ιεροκλής Στολτίδης (στον άξονα) και Μίλος Μάριτς (αριστερά). Ο Ριβάλντο θα έχει ελεύθερο ρόλο στο κέντρο και θα αγωνιστεί πίσω από το επιθετικό δίδυμο της ομάδας, το οποίο θα συνθέσουν οι Γιάννης Οκκάς και Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο.

Η αποστολή
Στην τελευταία προπόνηση πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση, κανονικά με την ομάδα γυμνάστηκε ο Ερόλ Μπουλούτ. Θεραπεία έκαναν οι Γρηγόρης Γεωργάτος και Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Οι Μάρκο Νε, Χρήστος Πατσατζόγλου και Αρούνα Μπαμπανγκίντα συνέχισαν το πρόγραμμα που ακολουθούν και το οποίο περιλαμβάνει θεραπεία, ασκήσεις στο γυμναστήριο και τρέξιμο στο γήπεδο. Οι πέντε τελευταίοι αποκλείστηκαν από την αποστολή, καθώς είναι τραυματίες.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 19 ποδοσφαιριστών που συμπεριελήφθησαν στην αποστολή και οι οποίοι είναι οι: Νικοπολίδης, Μπούτινα, Ανατολάκης, Τοροσίδης, Σέζαρ, Ζεβλάκοβ, Πάντος, Ντομί, Μπουλούτ, Στολτίδης, Ταραλίδης, Μάριτς, Μενδρινός, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Παππάς, Καστίγιο, Μπόρχα και Οκκάς.

Δεν θα πέφτει καρφίτσα...
Το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" εξυπακούεται πως θα είναι κατάμεστο την Κυριακή (4/3). Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού περιμένουν πώς και πώς το ντέρμπι με τον "αιώνιο" και θα κατακλύσουν τις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου προκειμένου να αποτελέσουν (όπως πάντα) το 12ο παίκτη της ομάδας τους.

Oι Νέοι έδειξαν το δρόμο

Το πρωΐ του Σαββάτου (3/3), οι Νέοι του Ολυμπιακού επικράτησαν των αντίστοιχων του Παναθηναϊκού με 2-1, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, δείχνοντας το δρόμο στην επαγγελματική ομάδα. Ο αγώνας διεξήχθη στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, όπου βρέθηκαν εκατοντάδες φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας.

Οι πράσινοι πήραν το προβάδισμα στο 40ο λεπτό με γκολ του Νταντάμη. Δύο λεπτά αργότερα ο Φακίνος ισοφάρισε ύστερα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια. Στο 51', ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Μανδύλη και ο Ματσούκας που ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Κραβαρίτη γράφοντας το 2-1.

Πάντως, μετά το τέλος της αναμέτρησης σημειώθηκε επεισόδιο από οπαδό του Ολυμπιακού, που προπηλάκισε τον Νταντάμη του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παναγόπουλος, Βαρουξής, Λαμπρόπουλος, Πέντσας, Παινέσης (82' Κοκολάκης), Κατσικογιάννης, Γκεμίσης, Φακίνος, Ματσούκας, Νάσιος (62' Αγγελάκος), Λώττας (50' Χατζηαντωνίου).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κραβαρίτης, Βλάχος, Μπουτζίκος, Πάγκαλης, Κατράνας, Μανδύλης, Κωνσταντινίδης, Τσίτσης, Γαλάνης, Νταντάμης (67' Φελέκης), Μιχαλόλιας (58' Τσιφλίδης).

Καταδίκασε τα επεισόδια ο Γκόγκιτς
Ο προπονητής της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, Σίνισα Γκόγκιτς, κράτησε μόνο τη νίκη, ενώ καταδίκασε τα επεισόδια στο τέλος του: " Το καθοριστικό σημείο του αγώνα για εμάς ήταν το δεύτερο γκολ που πετύχαμε. Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, πολλά παιδιά αγωνίστηκαν με μεγάλο άγχος και δεν μπόρεσαν να δώσουν αυτά που μπορούσαν να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Εγώ είμαι πραγματικά ευχαριστημένος μόνο για τη νίκη. Όλοι γνωρίζουμε πόσο καλή ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός. Δεν κρατάω πολλά πράγματα από το παιχνίδι, μπορούμε να παίξουμε καλύτερα ως ομάδα.

Ο κόσμος πάντα μας βοηθάει. Τα παιδιά βεβαίως δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν με τόσο κόσμο στην εξέδρα και ίσως γι' αυτό να είχαν περισσότερο άγχος. Όσο γι' αυτά που έγιναν στο τέλος, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν χρειαζόμαστε τέτοιες ενέργειες. Ούτε εμείς, ούτε καμία άλλη ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και δεν πρέπει να δείχνουμε τέτοια πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο

".

































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ