ΑΕΚ

Το γκάλοπ του SPORT 24 για τον αντι-Φερέρ

Το γκάλοπ του SPORT 24 για τον αντι-Φερέρ
New Image

Tα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του SPORT 24 σχετικά με τον καταλληλότερο διάδοχο του Φερέρ για την ΑΕΚ

Η επιλογή του Νίκου Κωστένογλου έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα, τουλάχιστον μέχρι ίσως να αποδειχθεί πως "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού" και η διοίκηση της ΑΕΚ φαίνεται πως έχει ήδη αρχίσει να ψάχνει για τον τεχνικό που θα διαδεχθεί τον Ισπανό στον πάγκο της ομάδας.
To SPORT 24 έδωσε την ευκαιρία στο αναγνωστικό κοινό που είναι φίλοι της ΑΕΚ να πάρουν θέση και να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους για το νέο τεχνικό της Ένωσης. To ερώτημα που τέθηκε ήταν το εξής:

Ως φίλος της ΑΕΚ, ποιόν θα ήθελες για επόμενο προπονητή;



Οι διαθέσιμες επιλογές ήταν οι εξής:

"Tόνι Σαβέφσκι",
"Στέλιος Μανωλάς",
"Άλλον Έλληνα προπονητή",
"Άλλον Ξένο προπονητη",
"Άλλος-προσδιορίστε"

H ψηφοφορία φιλοξενήθηκε στην πρώτη σελίδα του SPORT 24 από το απόγευμα της Τρίτης, έως αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας. Ξεκίνησε ελάχιστες ώρες μετά την ανακοίνωση δηλαδή της απομάκρυνσης του Σέρα Φερέρ από τον πάγκο και έληξε πριν τον αγώνα της ΑΕΚ με τη Χετάφε για το κύπελλο UEFA. Με τον τρόπο αυτό λήφθηκαν οι πρώτες και αυθόρμητες απόψεις των φίλων της Ένωσης, χωρίς τον πιθανό επηρεασμό που θα έφερνε η εμφάνιση της ομάδας στο ευρωπαϊκό ματς της Τετάρτης.

Στο δημοψήφισμα συμμετείχαν μέσα στις λίγες ώρες της διεξαγωγής του 3743 άτομα από όλον τον κόσμο με το συντριπτικό ποσοστό να ψηφίζει φυσικά από την Ελλάδα. Το γράφημα παρακάτω δείχνει πως 3242 ψήφοι ήρθαν από υπολογιστές εντός Ελλάδας, ποσοστό δηλαδή 86.62%, ενώ περί τις 100 ψήφους είχαμε από κάθε μια εκ των Βρετανία, Γερμανία και Κύπρο, τη στιγμή που 50 περίπου φίλοι της ΑΕΚ συμμετείχαν στην έρευνα από τις Η.Π.Α:



Ελλάδα 3242 86.62%
Χώρα που δεν προσδιορίστηκε γεωγραφικά 93 2.48%
Βρετανία 82 2.19%
Γερμανία 76 2.03%
Κύπρος 75 2.00%
Η.Π.Α 46 1.23%
Iταλία 23 0.61%
Γαλλία 12 0.32%
Σουηδία 10 0.27%
Ολλανδία 9 0.24%
...



Μοιρασμένες οι απαντήσεις -Λύση εκ των έσω

To ασφαλές συμπέρασμα που προκύπτει από την ανάλυση των αποτελεσμάτων είναι πως οι φίλοι της ΑΕΚ δεν θα προτιμούσαν "Άλλον Έλληνα τεχνικό" αφού η συγκεκριμένη επιλογή συγκέντρωσε μακράν τις λιγότερες προτιμήσεις με μόλις 8% και 310 ψήφους.

Και οι τέσσερις υπόλοιπες επιλογές συγκέντρωσαν περί τις 3 φορές περισσότερες ψήφους, κάτι που σημαίνει πως πλην του Στέλιου Μανωλά δεν υπάρχει διάθεση για άλλoν Έλληνα τεχνικό.



Ο Στέλιος Μανωλάς συγκέντρωσε το 24% των ψήφων με 891 συνολικά, ενώ ο Τόνι Σαβέφσκι ακολούθησε ελάχιστα πίσω του παίρνοντας μόλις 15 ψήφους λιγότερες με 874 συνολικά και το 23%. Ο Μανωλάς είχε λίγο καιρό πριν την αποπομπή Φερέρ συζητήσεις με τον Ντέμη Νικολαϊδη αλλά αυτές είχαν γίνει για το πόστο του τεχνικού διευθυντή της ομάδας.

Το σκηνικό πλέον άλλαξε με την αποχώρηση του Ισπανού και οι απόψεις για το Στέλιο Μανωλά όπως άλλωστε αναμένονταν είναι εξαιρετικά θετικές από τους φίλους της ΑΕΚ, οι οποίοι και θεωρούν πως μπορεί να βοηθήσει από τη θέση του τεχνικού την ομάδα. Το ίδιο ισχύει σύμφωνα με την ψηφοφορία και για τον Τόνι Σαβέφσκι που συγκεντρώνει αντίστοιχο ποσοστό και μαζί με τον Μανωλά καταφέρνουν να συσπειρώσουν σχεδόν τους μισούς από τους φίλους της ΑΕΚ που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία.

Το γεγονός αυτό δείχνει πως οι φίλοι της ΑΕΚ μετά την αποπομπή Φερέρ αναζητούν τουλάχιστον αρχικά και λίγες ώρες μετά, τη σιγουριά μιας λύσης εκ των έσω, επιλέγοντας σε ποσοστό περί του 50% δυο ανθρώπους που αποδεδειγμένα αγαπούν την ομάδα κρίνοντας πως έχουν φυσικά ταυτόχρονα και τις τεχνικές γνώσεις και ικανότητες για να τη βοηθήσουν.

Σημαντικό ποσοστό προτιμήσεων συγκεντρώνει και το ενδεχόμενο πρόσληψης Ξένου Τεχνικού, αφού συνολικά 720 φίλοι της ΑΕΚ πήγαν προς αυτή την επιλογή, που συγκέντωσε τελικά το 20%. H πρόσληψη πάντως ενός Ξένου Τεχνικού εγνωσμένης αξίας όπως για παράδειγμα του Ντιντιέ Ντεσάν που ακούστηκε από τις πρώτες κιόλας ώρες δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Θα χρειαστεί πιθανότατα χρόνος, αλλά και το οικονομικό σκέλος δεν είναι αμελητέο ειδικά τη στιγμή που η ΑΕΚ θα χρειαστεί να αποζημιώσει σίγουρα με ένα μεγάλο ποσό και τον Σέρα Φερέρ. Το 20% που συγκέντρωσε πάντως αυτή η επιλογή δείχνει πως οι φίλοι της ΑΕΚ είναι θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε ποσοστό περισσότερες προτιμήσεις κέρδισε η επιλογή "Άλλος-προσδιορίστε" συγκεντρώνοντας 25% των ψήφων με 927. Δεν μπορεί να αναλυθεί εύκολα πάντως η συγκεκριμένη επιλογή κι αυτό γιατί τα ονόματα που παρέλασαν ήταν πάρα πολλά και στην ουσιά σπάνε αυτό το ποσοστό σε πάρα πολύ μικρότερα κομμάτια για κάθε έναν από τους υποψήφιους διαδόχους.

Από τους εξαιρετικά αισιόδοξους που δήλωναν πως θέλουν τον Ζοσέ Μουρίνιο για νέο τεχνικό, τους νοσταλγούς του Μπάγιεβιτς που ήταν αρκετοί μέχρι τους επίσης αρκετούς που ψήφισαν δηλώνοντας προτίμηση στον Τιμούρ Κετσπάγια, η επιλογή "Άλλος-προσδιορίστε" γέμισε με κάθε είδους τεχνικό δημιουργώντας ένα μωσαϊκό με πολλούς προπονητές.

Μετά τους τρεις προαναφερθέντες ακολούθησαν σε προτιμήσεις οι Άγγελος Αναστασιάδης, Γιώργος Δώνης, ο Έβαλντ Λινεν, ο Σάββας Κωφίδης και ο Νίκος Αναστόπουλος.

Για την εύρυθμη λειτουργία των ψηφοφοριών που διοργανώνει, το SPORT 24 πλήρωσε και εξασφάλισε τη συνεργασία της Polldaddy.com, εκ των μεγαλυτέρων παρόχων αντίστοιχου λογισμικού στο διαδίκτυο. Την Polldaddy.com χρησιμοποιούν γνωστά ονόματα όπως το δίκτυο FOX, το PCWorld, το Wired και το TechCrunch.





















































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ