ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το "καγκουρό" στη Μάιντς

Το "καγκουρό" στη Μάιντς
Ντάρκο Κοβάτσεβιτς

Δανεικός στη Μάιντς για ένα χρόνο ο Μπόρχα, επιστρέφουν την Τρίτη από το Σέεφελντ οι ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός διαθέτει επτά μη κοινοτικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του κι ενώ επιτρέπονται πέντε! Η πειραϊκή ομάδα προσπαθεί να αδειάσει τρεις θέσεις και ετοιμάζεται να παραχωρήσει άλλους δύο ποδοσφαιριστές, τους Σίκοφ και Λεοζίνιο, ώστε ο αριθμός των μη κοινοτικών να πέσει στους τέσσερις και να υπάρχει η σχετική ευελιξία. Άλλωστε, η μία θέση που θα μείνει κενή, θα μπορεί να καλυφθεί από ποδοσφαιριστή χωρίς κοινοτικό διαβατήριο.
Όσο για τον Φέλιξ Μπόρχα; Πήρε μετεγγραφή στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2006 από την Ελ Νασιονάλ (ομάδα της πατρίδας του), υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Αποκτήθηκε με περγαμηνές, όμως στην πρώτη του σεζόν στο μεγάλο λιμάνι δεν έπεισε με την παρουσία του, πετυχαίνοντας, πάντως, 5 γκολ σε 23 συμμετοχές (10 ως βασικός και 13 φορές ως αλλαγή) στη Super League. Στο κύπελλο είχε 3 συμμετοχές κι 1 γκολ, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ αγωνίστηκε 4 φορές δίχως να σκοράρει. Συνολικά, λοιπόν, πραγματοποίησε 30 συμμετοχές με την ερυθρόλευκη φανέλα και σημείωσε 6 τέρματα.

Η πρώτη ομάδα που έδειξε ενδιαφέρον για το "καγκουρό" ήταν η Μπούρσασπορ, όμως ο επιθετικός από το Εκουαδόρ δεν ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία. Η προοπτική της Μάιντς, όμως, τον συγκίνησε, καθώς πρόκειται για μία γερμανική ομάδα που μέχρι το τέλος της περσινής σεζόν (2006/07) αγωνιζόταν στην Bundesliga. Το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ υποβιβάστηκε και από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.

Ο Μπόρχα θα έχει τη δυνατότητα να πάρει περισσότερες ευκαιρίες από αυτές που θα έπαιρνε αν έμενε στον Ολυμπιακό (κακά τα ψέματα, θα ήταν ελάχιστες). Να σημειωθεί πως το καλοκαίρι του 2008 η Μάιντς θα έχει το δικαίωμα αγοράς του 24χρονου (2/4/1983) στράικερ, καταβάλλοντας φυσικά χρήματα στον πρωταθλητή Ελλάδας.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Βάντσε Σίκοφ, την Τετάρτη (1/8) ο Ίλια Ίβιτς θα έχει συνάντηση με τον μάνατζερ του Σκοπιανού κεντρικού αμυντικού, Άγγελο Τραυλό, ώστε να αποφασιστεί το μέλλον της συνεργασίας των δύο πλευρών. Η πιο δύσκολη περίπτωση είναι του Λεοζίνιο, για τον οποίο ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας.

Επιστροφή στη βάση
Από τις 15 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στο Σέεφελντ της Αυστρίας. Οι μέρες πέρασαν και οι πρωταθλητές Ελλάδας την Τρίτη (31/7) θα πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής για τα πάτρια εδάφη, όπου θα συνεχιστεί το "κτίσιμο" του νέου Ολυμπιακού.

Το πρωΐ της Τρίτης (31/7), οι ερυθρόλευκοι θα κάνουν ένα χαλάρωμα και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν από το Σέεφελντ και μέσω Μονάχου θα φθάσουν στην Αθήνα στις 15:55. Την Τετάρτη (1/8) οι ποδοσφαιριστές θα έχουν ρεπό και την Πέμπτη (2/8) θα προπονηθούν στις 19:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

Εκεί, θα δώσει το "παρών" και ο Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα, τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα της πειραϊκής ομάδας. Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος θα έχει την πρώτη του γνωριμία με τους νέους συμπαίκτες του (αλλά και τους Τάκη Λεμονή, Ίλια Ίβιτς), παίρνοντας μία πρώτη γεύση από το νέο του περιβάλλον.

Τη Δευτέρα (30/7), οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού συνέχισαν την προετοιμασία τους με διπλή προπόνηση (πρωΐ και απόγευμα). Το πρωΐ γυμνάστηκαν στο γήπεδο όσοι δεν έπαιξαν ή είχαν λίγα λεπτά συμμετοχής στο φιλικό παιχνίδι με τη Μαγιόρκα, τελευταίο επί αυστριακού εδάφους.

Έντονο ατομικό πρόγραμμα προπόνησης ακολούθησε ο Κοβάτσεβιτς, ο οποίος μετά το τέλος της πρωϊνής προπόνησης έφυγε, μαζί με τον Τζόρτζεβιτς από το Σέεφελντ με προορισμό το Βελιγράδι. Οι δύο παίκτες πήραν άδεια και θα είναι κανονικά στην προπόνηση της Πέμπτης (2/8).

Οι Τοροσίδης, Ντομί και Σίκοφ, ακολούθησαν για προληπτικούς λόγους, πρωΐ και απόγευμα, ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για την προπόνηση της Πέμπτης (2/8). Ατομικό πρόγραμμα με ιδιαίτερη ένταση έκανε ο Σέζαρ.





















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ