X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Το "Καμπ Νου" αλλάζει όψη!

New Image

250 εκ.λίρες θα κοστίσει το "λίφτινγκ" στο θρυλικό "Καμπ Νου" για να μοιάσει σε έργο του Γκαουντί

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση των "μπλαουγκράνα", το "Καμπ Νου" θα αποκτήσει μία νέα και πιο σύγχρονη μορφή εντός τεσσάρων ετών, με τον βραβευμένο Βρετανό αρχιτέκτονα, Νόρμαν Φόστερ, να είναι ο "εκλεκτός" για να κάνει γενικό "λίφτινκ" στο χωρητικότητας 98.000 θεατών στάδιο, με το συνολικό κόστος των εργασιών να φτάνει τα 250 εκ.λίρες!
Η αλλαγή που θα γίνει στο στάδιο θα είναι κάτι το πρωτόγνωρο, καθώς η εξωτερική του όψη θα είναι ουσιαστικά ένα μωσαϊκό από πολύχρωμα πλακάκια με τα χρώματα της ποδοσφαιρικής ομάδας (μπλε-κόκκινο της φωτιάς), καθώς και συνδιασμό κόκκινου-κίτρινου χρώματος, που θα παραπέμπει στο χρώμα της καταλανικής σημαίας, σύμβολο της αυτονομίας της περιοχής της Καταλονίας.

Η ομάδα του 1957 στην παρουσίαση του Φόστερ
Παρουσιάζοντας τα πλάνα του, που είναι ουσιαστικά ένα "δεύτερο στρώμα" στο εξωτερικό μέρος του γηπέδου, ο 72χρονος Λόρδος Φόστερ, δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από ένα στυλ μωσαϊκού από σπασμένα κομμάτια πλάκας που έγινε γνωστό στις αρχές του αιώνα από τον Άντονι Γκαουντί, το αγαπημένο παιδί της Βαρκελώνης, του οποίου τα έργα γίνονται εύκολα αντιληπτά αν κάνει κάποιος μία βόλτα στην πόλη (π.χ ο ύψους 288 μέτρων πύργος Κολσερόλα, που κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992).

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της μακέτας της νέας όψης του σταδίου, που έγινε με την παρουσία πρώην και νυν άσων της ομάδας -συμπεριλαμβανομένης και της ομάδας του 1957, της πρώτης που έπαιξε στο στάδιο αυτό με την τωρινή του μορφή-, ο Φόστερ τόνισε ότι η πρόθεσή του ήταν να διατηρήσει το αυθεντικό ασύμμετρο σχήμα, που σχεδιάστηκε από τον Καταλανό Φράντσεσκ Μιτγιάνς.

Με βάση το νέο σχεδιασμό του γηπέδου, το "Καμπ Νου" θα είναι πλέον ικανό να φιλοξενήσει 106.000 θεατές, ενώ θα τοποθετηθεί και οροφή που θα υποστηρίζεται από καλώδια, με τον Λόρδο Φόστερ να την περιγράφει ως μία "ευέλικτη και οικολογική λύση".

Σε τέσσερα χρόνια ολοκληρώνονται τα έργα
Το εξωτερικό του γηπέδου θα είναι εξαιρετικά φωτεινό και θα μπορεί να αλλάζει χρώματα, κάτι που σημαίνει ότι θα χρησιμοποιείται ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας ως μία γιγαντιαία τηλεοπτική οθόνη το βράδυ.

Όπως ανακοινώθηκε οι εργασίας αναδόμησης του γηπέδου θα ξεκινήσουν το 2009, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν με το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012.

Αυτό που εντυπωσιάζει ωστόσο είναι ότι οι εργασίας που θα γίνουν για την μεταμόρφωση του "Καμπ Νου" δεν θα επηρεάσει καθόλου την ομάδα και τους φιλάθλους, καθώς το γήπεδο θα μπορεί να χρησιμοποιείται κανονικά, χωρίς να χρειαστεί να μειωθεί ο αριθμός των εισιτηριών που θα βγαίνουν σε κάθε ματς για τις ανάγκες των οπαδών των "μπλαουγκράνα".

Γίνεται αντιληπτό ότι το "Καμπ Νου" περνάει σε μία άλλη εποχή, με την ευχή των φίλων της ομάδας είναι να τηρηθεί κατά γράμμα το χρονοδιάγραμμα, και όχι όπως στην περίπτωση του νέου "Γουέμπλεϊ" (αρχιτέκτονας ήταν και πάλι ο Φόστερ), όπου υπήρχε καθυστέρηση τεσσάρων χρόνων στην παράδοσή του προς χρησιμοποίηση.
















TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ