ΑΕΚ

Το "κιτρινόμαυρο" παραμύθι ενός 11χρονου Ολλανδού

Το "κιτρινόμαυρο" παραμύθι ενός 11χρονου Ολλανδού
New Image

Περπατώντας καθημερινά κοντά στην ειδυλλιακή τοποθεσία στο κάστρο του Ντόρβερθ, ο 11χρονος Ολλανδός Ρομάνο Βερχόεφ ονειρευόταν με τα…μάτια ανοιχτά ότι θα πρωταγωνιστούσε σε μια ιστορία σαν τα παραμύθια που διαβάζει ακόμη.

Αρκούσε να συναντήσει τον Λορένσο Σέρα Φερέρ στο ξενοδοχείο “Golden Tulip”, όπου είχε καταλύσει η ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της, για να «βάλει σε τροχιά το όνειρο του», όπως έγραφε ο Ράινερ Μαρία Ρίλκε

Οι “εφευρέσεις” που σκαρφιζόταν καθημερινά με τη μπάλα στα πόδια του, ανάγκασαν τον πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα να εστιάσει το βλέμμα επάνω του και να τον προσκαλέσει για δύο εβδομάδες στην Ελλάδα και τις προπονητικές εγκαταστάσεις των Θρακομακεδόνων.

Ο Φερχόεφ μαζί με τον πατέρα του, Μάριο θα αφιχθούν στην Ελλάδα είτε στις 8 είτε στις 15 Σεπτεμβρίου και θα προσπαθήσει να πείσει τον Φερέρ, ότι αξίζει να βρεθεί στα τμήματα υποδομών της Ένωσης.

Ο Ρομάνο κάθε ημέρα που οι παίκτες της ΑΕΚ αγωνίζονταν στις προπονήσεις, περίμενε πως και πως την μπάλα για να εκπλήξει με τη δεξιοτεχνία του τον Φερέρ.

«Έτσι έκανα κάθε ημέρα. Όταν η μπάλα ερχόταν στο μέρος μου ποτέ δεν την έστελνα πίσω με τη μία. Έκανα κόλπα και μετά την έδινα» λέει ο Ρομάνος τον Ολλανδικό τύπο, αρχίζοντας την ελληνική του περιπέτεια.

Τα κόλπα του μικρού δε άφησαν κανέναν ασυγκίνητο κανέναν. «Ο προπονητής άρχισε να μου μιλάει. Με άφησε άλλη μια φορά να κάνω τα κόλπα μου και αρχίζαμε να παίζουμε μαζί».

Ο Φερέρ προφανώς πείστηκε για το ατόφιο ταλέντο του πιτσιρικά και για αυτό τον προσκάλεσε στην Ελλάδα. Η ΦΙΦΑ, ασφαλώς δεν επιτρέπει να συνάπτονται συμβόλαια σε τέτοιες ηλικίες αλλά αυτός ο σκόπελος ξεπερνιέται, από τις μεγάλες ομάδες του εξωτερικού, με εργασίες που προσφέρονται στους γονείς.

Ενδεχομένως να συμβεί κάτι ανάλογο αν ο Ρομάνο Φερχόεφ επιβεβαιώσει τα όσα θετικά πιστεύουν για αυτόν στην ΑΕΚ.













TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ