ΠΑΟΚ

Το λόγο έχει η κυβέρνηση

Το λόγο έχει η κυβέρνηση

Ο ΠΑΟΚ, διά των Ζαγοράκη, Κατσαρή και Σαχπαζίδη, ενημέρωσε την Τετάρτη (23/11) το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις προτάσεις του για το θέμα της ρύθμισης των χρεών της ΠΑΕ προς το δημόσιο και περιμένει απάντηση επί αυτών.

Με πακέτο προτάσεων για το θέμα της ρύθμισης των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το Ελληνικό Δημόσιο βρέθηκαν την Τετάρτη (23/11) στο Υπουργείο Οικονομικών οι Θόδωρος Ζαγοράκης, Θανάσης Κατσαρής και Δημήτρης Σαχπαζίδης.

Οι τρεις εκπρόσωποι του "ασπρόμαυρου" συλλόγου ενημέρωσαν γι' αυτές τις προτάσεις τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, αλλά και φοροτεχνικούς του Υπουργείου, και πλέον περιμένουν την απάντηση της πολιτείας για το πώς μπορεί να προχωρήσει το θέμα και να προκύψει επιτέλους οριστική λύση.

Θυμίζουμε ότι οι "ασπρόμαυροι" δεν είναι η πρώτη φορά που ενημερώνουν τον κ. Οικονόμου για το ζήτημα. Είχαν βρεθεί ξανά μαζί του στο περιθώριο των εγκαινίων της ΔΕΘ, τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Τότε οι δύο πλευρές είχαν την πρώτη επαφή, οπότε σήμερα (23/11) ουσιαστικά ήταν η συνέχεια εκείνης της συζήτησης.Πολλές λεπτομέρειες από τη σημερινή συζήτηση δεν έγιναν γνωστές, όμως, το σίγουρο είναι ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητεί να πληρώσει το πρωτογενές κεφάλαιο, το οποίο ανέρχεται στο ύψος των 10,8 εκατομμυρίων ευρώ, και όχι τις προσαυξήσεις, με τις οποίες το χρέος ανεβαίνει κοντά στα 21εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, αυτό που ζητούν οι "ασπρόμαυροι" είναι να πληρωθεί το χρέος με δόσεις, οι οποίες χρονικά θα επιτρέπουν στον σύλλογο να είναι συνεπής στην αποπληρωμή τους.

Στην αρχική ενημέρωση προς τον κ. Οικονόμου, ο Θόδωρος Ζαγοράκης είχε ρίξει στο τραπέζι την πρόταση να δοθεί στον ΠΑΟΚ μακροχρόνια χορηγία από την ΟΠΑΠ Α.Ε., τα χρήματα από την οποία να πάνε απευθείας για την αποπληρωμή των δόσεων.

Η πρόταση αυτή από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΟΚ παραμένει, πρέπει, όμως, να δοθεί το πράσινο φως από τους αρμόδιους στο Υπουργείο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ