SERIE A

Το ντέρμπι η Ίντερ, γκολάρα από Μάικον!

Το ντέρμπι η Ίντερ, γκολάρα από Μάικον!
Μάικον-Ιντερ-Γιουβεντους

Η Ίντερ νίκησε 2-0 τη Γιούβε στο "Μεάτσα" και πέρασε στην πρώτη θέση, γκολ-αριστούργημα από Μάικον (videos)!

Φάση-κλειδί στο ματς ήταν η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σισόκο στο 38', με το δεύτερο μέρος να αποτελεί παράσταση για έναν ρόλο και τους "νερατζούρι" να εκμεταλλευόνται το αριθμητικό τους πλεονέκτημα για να σφυροκοπούν ανελέητα την εστία του Μπουφόν στο δεύτερο ημίχρονο.
Μετά από ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, ο Μάικον άνοιξε το δρόμο προς την επιτυχία στο με γκολ για... highlight στο 75' ενώ ο Ετό "έκλεισε" το σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κάνοντας τον Ζοσέ Μουρίνιο να πανηγυρίσει έξαλλα την επιστροφή της ομάδας του στην κορυφή της Serie A.

Να σημειωθεί πως οι πρωταθλητές Ιταλίας είχαν επικρατήσει των Τορινέζων στο ίδιο γήπεδο με 2-1 για τον μονό προημιτελικό του Κόπα Ιτάλια (28 Ιανουαρίου), με την ομάδα του Αλμπέρτο Τζακερόνι να κινδυνεύει πλέον να χάσει και την 6η θέση σε περίπτωση που η Νάπολι νικήσει τη Μπάρι αυτή την αγωνιστική.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ίντερ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Σάμουελ, Ζανέτι, Μότα (46' Στάνκοβιτς), Καμπιάσο, Πάντεφ (55' Μπαλοτέλι), Σνάιντερ (89' Μουντάρι) Ετό, Μιλίτο

Γιουβέντους (Αλμπέρτο Τζακερόνι): Μπουφόν, Ζεμπινά, Καναβάρο, Κιελίνι, Γκρόσο, Μαρκίζιο (78΄Σαλιχάμιτζιτς), Φελίπε Μέλο,Σισόκο, Ντιέγκο, Ιακουίντα (72' Αμάουρι), Ντελ Πιέρο (42' Πόουλσεν)

Γήπεδο: "Τζουζέπε Μεάτσα"

Διαιτητής: Νταμάτο

Κίτρινες κάρτες: Σάμουελ (18'), Μότα (21'), Ετό (92'), Μπαλοτέλι (92') / Ιακουίντα (18'), Φελίπε Μέλο (20'), Σισόκο (21'), Κιελίνι (74')

Κόκκινες κάρτες: Σισόκο (37', δεύτ.κίτρινη)

Το ματς

Η Γιουβέντους ήταν η ομάδα που μπήκε με άκρως επιθετικές διαθέσεις στο ντέρμπι του "Μεάτσα" καθώς με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου είχε ήδη προλάβει να απειλήσει με τρία σουτ την εστία των "νερατζούρι".

Στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα ο Ιακουίντα έκανε σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που μπλόκαρε ο Σέζαρ, ο Ντελ Πιέρο εξαπέλυσε δυνατό σουτ στο 2' που ανάγκασε τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ να το εξουδετερώσει με γροθιές ενώ ο Μαρκίζιο έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με σουτ εκτός περιοχής στο 5'.

Η πρώτη καλή στιγμή της Ίντερ στο ματς ήρθε στο 12' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τον Μπουφόν να δείχνει τη μεγάλη κλάση του στο 16' όταν εκτινάχθηκε στη δεξιά γωνία του και απέκρουσε εντυπωσιακά δυνατό σουτ του Μότα με το αριστερό έξω από την περιοχή.

Η συνέχεια περιελάμβανε νεύρα, πολλά φάουλ και πέντε κίτρινες κάρτες μέσα στο διάστημα 18'-21' (!) με το παιχνίδι να γίνεται κλειστό και την επόμενη καλή στιγμή να έρχεται στο 31' για τους "νερατζούρι": σε ωραία ξεδιπλωμένη αντεπίθεση ο Σνάιντερ έμεινε ξεμαρκάριστος λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά το δυνατό σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Μπουφόν.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη αξιόλογη φάση αλλά με την Ίντερ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με ένα σαφές αβαντάζ, καθώς ο Σισόκο αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Νταμάτο για σκληρό φάουλ στον Ζανέτι και άφησε τη "βέκια σινιόρα" με 10 παίκτες για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Το γεγονός μάλιστα αυτό ανάγκασε τον Αλμπέρτο Τζακερόνι να "θυσιάσει" τον Ντελ Πιέρο στο 42' περνώντας στη θέση του τον Κριστιάν Πόουλσεν.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας άρχισαν να σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την εστία του Μπουφόν όσο κυλούσε το χρονόμετρο στο δεύτερο μέρος και μέσα σε 15 λεπτά έχασαν τρεις κραυγαλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Την αρχή έκανε ο Ετό στο 54' ο οποίος έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ σε μοναδικό τετ α τετ με τον πορτιέρο της Γιουβέντους, τρία λεπτά μετά το γυριστό σουτ του Μιλίτο από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε σύριζα έξω από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 69' ο πρώτος σκόρερ των "νερατζούρι" στο πρωτάθλημα έχασε γκολ από αυτά που δε... χάνονται, στέλνοντας τη μπάλα άουτ με κεφαλιά από το ένα μέτρο!

Πέρα μάλιστα από αυτό το ρεσιτάλ φάσεων από πλευράς Ίντερ, ο Μπουφόν είχε υποχρεωθεί να διώξει με υπερένταση στο 64' επικίνδυνο σουτ του Στάνκοβιτς, ενώ στο 70' ο Σνάιντερ δεν βρήκε στόχο στο σουτ εκτός περιοχής που επιχείρησε.

Ό,τι όμως δεν κατάφεραν να κάνουν στα πρώτα 74 λεπτά οι "συνήθεις ύποπτοι" Μιλίτο, Ετό και Σνάιντερ, το πέτυχε στο 75' ο Μάικον, ο οποίος "έλυσε τον γόρδιο δεσμό" αποδεικνύοντας ταυτόχρονα γιατί θεωρείται αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος δεξιός μπακ στον κόσμο.

Ο Βραζιλιάνος άσος έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή μετά από απομάκρυνση, και αφού έκανε τρεις φορές κοντρόλ χωρίς αυτή να σκάσει στο έδαφος (!) εξαπέλυσε ένα άπιαστο δεξί φαλτσαριστό σουτ που κατέληξε στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Μπουφόν (1-0).

Στο 80' η Ίντερ έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά της καθώς η μπάλα μετά την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μπαλοτέλι σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μπουφόν, ενώ στο 88' η Γιουβέντους απείλησε για πρώτη φορά τους Μιλανέζους στο δεύτερο μέρος: ο Ντιέγκο ανέλαβε απευθείας εκτέλεση φάουλ σε καλή θέση με τον Ζούλιο Σέζαρ να μπλοκάρει σταθερά.

Στις καθυστερήσεις, ο Σαμουέλ Ετό έβαλε το κερασάκι στην... τούρτα, καθώς εκμεταλλεύτηκε την παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά του Μουντάρι και με πλασέ σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 2-0, αποτέλεσμα που αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα βάσει της τρομακτικής υπεροχής και των πολλών κλασικών ευκαιριών των "νερατζούρι" στο δεύτερο 45άλεπτο.

Απολαύστε ζωντανά το Campionato και το Coppa Italia από το Conn-X TV. Παρακολουθείστε την Τρίτη 13/04 στις 21.45 την αναμέτρηση Φιορεντίνα-Ίντερ για το Coppa Italia. Επίσης, για το Campionato παρακολουθείστε τις αναμετρήσεις Κιέβο-Λιβόρνο (Σάββατο 17/04, 19.00) και Σαμπντόρια-Μίλαν (Κυριακή 18/04, 16.00).




Το εκπληκτικό γκολ του Μάικον (1-0):



Το γκολ του Σαμουέλ Ετό (2-0):



Τα καλύτερα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση:



Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Σάββατο
Κιέβο - Λιβόρνο (19:00)

Κυριακή
Ουντινέζε - Μπολόνια (16:00)
Αταλάντα - Φιορεντίνα
Πάρμα - Τζένοα
Σαμπντόρια - Μίλαν
Μπάρι - Νάπολι
Κάλιαρι - Παλέρμο
Κατάνια - Σιένα
Λάτσιο - Ρόμα (19:30)








































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ