STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το ντέρμπι των Εθνών

Το ντέρμπι των Εθνών
Βαβέλ

Το SPORT 24 παρουσιάζει τις εθνικότητες των ποδοσφαιριστών που θα πάρουν μέρος στο ντέρμπι

Όπως είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο πλέον, οι ξένοι ποδοσφαιριστές αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι των ομάδων της Σούπερ Λιγκ, καθώς έρχονται με σκοπό να δώσουν το κάτι παραπάνω στους συλλόγους τους.
Έτσι και στο Κυριακάτικο ντέρμπι θα δούμε αρκετές εθνικότητες παικτών από όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Η αρχή γίνεται από την τεχνική ηγεσία των δυο ομάδων. Στο τιμόνι των "ερυθρόλευκων" βρίσκεται ένας καταξιωμένος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, που πλέον μοιράζετε την γνώση που απέκτησε από τον πάγκο.

Στον Παναθηναϊκό έχουμε έναν Ολλανδό προπονητή, ο οποίος έχει δουλέψει στα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης (Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Άγιαξ), και προσπαθεί να μεταλαμπαδεύει τις εμπειρίες που αποκόμισε στους παίκτες του "τριφυλλιού".

Ο πύργος της Βαβέλ

Δεκατρείς διαφορετικές εθνικότητες αναμένεται λοιπόν να δούμε τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στους πάγκους των ομάδων. Ένας αριθμός αρκετά μεγάλος με ενδιαφέρουσα ωστόσο στοιχεία.

Οι Λάτιν της παρέας

Οι Βραζιλιάνοι της παρέας θα είναι αρκετοί, αφού και οι δυο αιώνιοι διαθέτουν αρκετούς παίκτες από την χώρα του καφέ. Ντουντού, Λεονάρντο, Ντιόγο(αμφίβολος) είναι από την μεριά του Ολυμπιακού.

Για τους πράσινους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Γκάμπριελ συν τον Κλέιτον που βρίσκεται στα.. πιτς συμπληρώνουν την τριάδα των Βραζιλιάνων.

Οι Αργεντινοί τις παρέας είναι λίγοι. Από την μεριά του Ολυμπιακού έχουμε τους Λουτσιάνο Γκαλέτι και Λεντέσμα, ενώ για το "τριφύλλι" έχουμε έναν πρώην "ερυθρόλευκο" τον Σεμπάστιαν Λέτο.

Ευρωπαίοι πολίτες

Αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την Γηραιά Ήπειρο. Συγκεκριμένα στο γήπεδο αναμένεται να δούμε τέσσερις Ισπανούς. Ραούλ Μπράβο, Ούρκο Πάρντο και Όσκαρ Γκονθάλεθ από των Ολυμπιακό, και μόλις έναν, Χόσου Σαριέγκι, από τον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα έχουμε δυο Σουηδούς: Όλοφ Μέλμπεργκ και Ματίας Μπιάρσμιρ. Δυο Γάλλους: Ντιντιέ Ντομί και Τζιμπρίλ Σισέ, ενώ τέλος τον Μαρέσκα από την Ιταλία και τους Ρουκάβινα και Ζεβλάκοφ από Κροατία και Πολωνία αντίστοιχα.

Black Power

Τέλος από το ντέρμπι δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι εκπρόσωποι της Αφρικής. Για τον Παναθηναϊκό Σιμάτο Μάτε Τζούνιορ από την Μοζαμβίκη και Σεντρίκ Καντέ από το Μαλί, θα βρεθούν στο Καραΐσκάκη, ενώ για τους "ερυθρόλευκους", ο Ζαουάντ Ζαϊρί θα κρατήσει ψηλά το λάβαρο του Μαρόκου.

Κλείνοντας να πούμε ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν ούτε χρώματα, ούτε εθνικότητες. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει ψυχή και όποια από τις δυο ομάδες βγάλει την περισσότερη μέσα στο γήπεδο, θα φύγει και με τους τρεις βαθμούς.































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ