ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Το "Ολντ Τράφορντ" έγινε εφιάλτης!

Το "Ολντ Τράφορντ" έγινε εφιάλτης!

Οκτώ σχεδόν μήνες μετά την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, το "Θέατρο των Ονείρων" έχει μετατραπεί σε ζωντανό εφιάλτη για τον Μόγιες. Διαβάστε όλα τα νέα αρνητικά ρεκόρ της Μ.Γιουνάιτεντ μετά την ήττα από Σουόνσι.

"Μου έκανε έκπληξη όταν άκουσα το στατιστικό ότι έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που η Γιουνάιτεντ κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας. Όλοι θέλουν να το κατακτήσουν και ανυπομονούμε να κάνουμε το ίδιο απόψε".

Τάδε έφη Ντέιβιντ Μόγιες στο match-programme του αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Σουόνσι που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής.

Το δυσάρεστο για τον Σκωτσέζο είναι πως σε μερικούς μήνες από τώρα η πολυνίκης του θεσμού με 11 κατακτήσεις θα συμπληρώσει 10 ολόκληρα χρόνια χωρίς Κύπελλο (τελευταία επιτυχία στις 22 Μαΐου 2004 με το 3-0 κόντρα στη Μίλγουολ) μιας που η Σουόνσι έγινε μία ακόμα ομάδα που έφυγε με ψηλά το κεφάλι αυτή τη σεζόν από το "Ολντ Τράφορντ".

Με κεφαλιά του Μπονί στο 90' μετά από γλυκιά σέντρα του Ρούτλετζ, οι παίκτες του Μίκαελ Λάουντρουπ πήραν τεράστια νίκη στο Μάντσεστερ (2-1), αποτέλεσμα που τους στέλνει στον 4ο γύρο και ταυτόχρονα βυθίζει σε κατάθλιψη παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοίκηση αλλά και τον κόσμο της Γιουνάιτεντ.

Το "Ολντ Τράφορντ" έγινε εφιάλτης!
© IAN HODGSON

Και η αλήθεια είναι πως έχουν πάρα πολλούς λόγους για να αισθάνονται άσχημα αυτή την περίοδο, με την ομάδα να σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο και όλα αυτά πριν καν κλείσουν 8 μήνες από την ημέρα που ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους πάγκους.

Καταρχήν, η εντός έδρας ήττα από τη Σουνσι ήταν η δεύτερη μέσα σε μόλις πέντε ημέρες (!) για τους πρωταθλητές Αγγλίας (είχε προηγηθεί το 1-2 από την Τότεναμ την Πρωτοχρονιά στο πρωτάθλημα), και η τέταρτη στα έξι τελευταία παιχνίδια στο "Ολντ Τράφορντ", ενώ συνολικά ήταν η πέμπτη από την αρχή της σεζόν.

Όσες δηλαδή ήττες γνώρισε πέρυσι σε όλο το πρωτάθλημα (το οποίο πήρε διά περιπάτου με 11 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι), σε σύνολο 38 αγωνιστικών...

Το "Ολντ Τράφορντ" έγινε εφιάλτης!
© GETTY IMAGES

Και αν για τη Νιούκαστλ ήταν η πρώτη νίκη στο κάστρο του Ολντ Τράφορντ μετά από 41 χρόνια, για τη Γουέστ Μπρομ η πρώτη μετά από 35 και για την Έβερτον η πρώτη μετά από 21 χρόνια αντίστοιχα, για τη Σουόνσι ήταν πρώτη σε όλη την ιστορία της!

Πριν τον αγώνα της Κυριακής, οι "κύκνοι" μετρούσαν 2 ισοπαλίες και 8 ήττες εκτός έδρας με τη Γιουνάιτεντ μέσα σε 82 χρόνια, όμως "για όλα υπάρχει μία πρώτη φορά" και απ'ότι φαίνεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ντέιβιντ Μόγιες είναι φέτος η ιδανική ομάδα για να επιβεβαιώνει το παραπάνω δόγμα.

Το "Ολντ Τράφορντ" έγινε εφιάλτης!
© PA

Η σύγκριση μάλιστα με το παρελθόν μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει στους αμέτρητους φανς της, αν αναλογιστεί κανείς πως στα 27 χρόνια της δυναστείας Φέργκιουσον μόνο μία ομάδα... τόλμησε να αποκλείσει το δημιούργημά του τόσο νωρίς στο Κύπελλο Αγγλίας: η Λιντς το 2010.

"Είναι αναγκαίο να πάρουμε παίκτες αλλά αυτοί που θέλουμε είναι διαθέσιμοι τον Ιανουάριο;", ήταν ο προβληματισμός που εξέφρασε ο Μόγιες στη συνέντευξη Τύπου μετά το χαστούκι από τη Σουόνσι, με τον Σκωτσέζο να προσθέτει:

Το "Ολντ Τράφορντ" έγινε εφιάλτης!

"Δεν θα πρέπει να εξαρτώμαστε τόσο πολύ στους Ρούνι και Φαν Πέρσι. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να κερδίζουμε παιχνίδια, δεν έχει σημασία το στιλ αλλά το να βρούμε τον τρόπο".

Μέχρι να βρει πάντως τον τρόπο ο Μόγιες έχει ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ να τριβελίζει το μυαλό του, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει πετύχει περισσότερα από ένα γκολ στο Ολντ Τράφορντ μόνο μία φορά στα έξι τελευταία παιχνίδια της (3-1 τη Γουέστ Χαμ)...

Το "Ολντ Τράφορντ" έγινε εφιάλτης!

Το αν θα γυρίσει το χαρτί για τον Μόγιες και την μακράν πιο επιτυχημένη ομάδα επί καταβολής Premier League (η οποία στις πρώτες 20 αγωνιστικές έχει μόνο δύο νίκες απέναντι σε ομάδες της πρώτης 10άδας), μόνο ο χρόνος μπορεί να δείξει.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν φαίνεται να είναι (και ο καλύτερος) σύμμαχός του.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σουόνσι 1-2

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ