ΠΑΟΚ

Το πακέτο βοήθειας Σαββίδη στον ΠΑΟΚ

Το πακέτο βοήθειας Σαββίδη στον ΠΑΟΚ

Βρύζας και Κατσαρής αγωνιούν για το τελικό "ναι" του Ιβάν Σαββίδη και αυτό είναι δικαιολογημένο με βάση τα χρήματα που περιμένουν ΠΑΕ και ΑΣ.

Δεν είναι καθόλου υπερβολή αν πει κανείς πώς αυτή την περίοδο οι διοικήσεις της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ βαδίζουν πάνω σε αναμμένα κάρβουνα κι απόδειξη είναι πώς ο Βρύζας περιμένει από μέρα σε μέρα να οριστεί ένα ραντεβού με τον Ιβάν Σαββίδη.

Κι αυτό θα συμβαίνει όσο παραμένει ανοιχτή η υπόθεση του 53χρονου επιχειρηματία και ο ομογενής επιχειρηματίας δεν αποφασίζει να κάνει το τελικό βήμα για την επένδυσή του στην ποδοσφαιρική ομάδα.

Πιθανόν κάποιοι να υποστηρίζουν ότι η αγωνία των ανθρώπων του ΠΑΟΚ αγγίζει την υπερβολή, ωστόσο μία σύγκριση της τωρινής κατάστασης του συλλόγου, με αυτά που μπορεί να πετύχει αν μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ τα κεφάλαια Σαββίδη, πείθει για το αντίθετο.

Για να μη μακρυγορούμε ας κάνουμε μία σύντομη καταγραφή όσων έχουν γίνει και συζητηθεί με τον Σαββίδη:

-Καταρχήν, ο ομογενής επιχειρηματίας έχει δώσει δάνειο 2 εκ. ευρώ, έχοντας λάβει ως εγγύηση δόσεις της χορηγίας του ΟΠΑΠ. Το συγκεκριμένο ποσό έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να ξεπεράσει χωρίς πρόβλημα η ομάδα το σκόπελο αδειοδότησης από την ΕΠΟ και να βαδίζει με σιγουριά προς την εξέταση από την UEFA.

-Έχει υποσχεθεί ότι θα βάλει στην ΠΑΕ άλλα 10 εκ. ευρώ μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ (λογικά στις τελευταίες μέρες της ΑΜΚ που "κλείνει" 16 Ιουλίου), με τα οποία θα επιχειρήσει να λύσει και βασικές εκκρεμότητες της ομάδας, όπως είναι τα χρέη προς το Δημόσιο. Υπάρχουν, μάλιστα άνθρωποι που κινούνται στο περιβάλλον Σαββίδη οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο 53χρονος επιχειρηματίας έχει ήδη βάλει στην... άκρη 25 εκ. ευρώ τα οποία θα χρησιμοποιήσει στην επένδυσή του στον ΠΑΟΚ, χωρίς, όμως, κάτι τέτοιο να προκύπτει από τις συζητήσεις με την ηγεσία του ΠΑΟΚ.

-Με την διοίκηση του Ερασιτέχνη έχει φθάσει σε συμφωνία που προβλέπει την καταβολή 600.000 ευρώ ετησίως από την ΠΑΕ στον ΑΣ, προκειμένου να έχει όλα τα δικαιώματα χρήσης του γηπέδου και εκμετάλλευσης του σήματος χωρίς άλλη υποχρέωση για καταβολή ποσοστών. Με το συγκεκριμένο ποσό ο Ερασιτέχνης θα μπορέσει να κρατήσει σε άκρως αξιοπρεπή επίπεδα τα τμήματα του.

Λογικό και επόμενο, λοιπόν, διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, Βρύζας και Κατσαρής να επιθυμούν άμεσα να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Θέλουν να δουν τον ομογενή επιχειρηματία να ανάβει το "πράσινο φως", κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Πιθανόν, όπως, ο ίδιος έχει αφήσει να εννοηθεί, να περιμένει να οριστικοποιηθεί η κυβέρνηση προκειμένου να προωθήσει διάφορες επενδύσεις. Το αν συνδέεται το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ με άλλα φιλόδοξα σχέδια του θα απαντηθεί μόνο μέσα από τις πράξεις του.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ