ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το πενθήμερο του νταμπλ!

Το πενθήμερο του νταμπλ!
Ριβάλντο

Μέσα σε 180 (μπορεί και περισσότερα) λεπτά, ο Ολυμπιακός παίζει όλη τη χρονιά του. Η αποστολή με ΠΑΣ

Το πρωτάθλημα έχει φαβορί αυτή την στιγμή και είναι -ξανά- ο Ολυμπιακός. Το κύπελλο χωράει συζήτηση που θα την κάνουμε στις παρακάτω αράδες. Ωστόσο, αν ο Τάκης Λεμονής με τους ποδοσφαιριστές του, συμφωνούν σε κάτι, αυτό είναι, πως θα κρίνουν οι ίδιοι την πορεία τους, αλλά κυρίως την άνεση με την οποία θα βαδίσουν στην συνέχεια των υποχρεώσεών τους. Το πενθήμερο που τους περιμένει, μπορεί να είναι και εξαντλητικό. Θα βγάλει όμως άμεσα αποτελέσματα και θα... καταδείξει το τι μέλλει γενέσθαι.
Το καθαρό κούτελο

Θα γέμιζε ποτέ το Καραϊσκάκη για έναν αγώνα με ομάδα Β' Εθνικής; Μάλλον όχι. Έτσι όμως όπως τα κατάφερε ο Ολυμπιακός, το απόγευμα της Τετάρτης τα καθίσματα του φαληρικού γηπέδου, θα είναι όλα κατηλειμμένα. Γιατί πραγματικά, μιλάμε για... κατόρθωμα του Ολυμπιακού, ο οποίος πήγε στα Γιάννενα έχασε 2-0 και τώρα θα πρέπει να τρέξει, να πιέσει, να σκοράρει και να αποφύγει τα χειρότερα.

Οι "ερυθρόλευκοι" μην λησμονείτε, ότι έχουν και ένα πεντακάθαρο κούτελο να διατηρήσουν καθαρό. Όλοι οι άλλοι μεγάλοι του ποδοσφαίρου μας, ουκ ολίγες φορές έχουν δει την πόρτα της εξόδου από το κύπελλο, βγαίνοντας έξω από ομάδες προερχόμενες μικρότερων κατηγοριών.

Ο Ολυμπιακός αυτό δεν το έχει πάθει ποτέ. Μόνο ομάδες της πρώτης εθνικής τον έχουν αποκλείσει, συνεπώς αν το βράδυ της Τετάρτης στα Γιάννενα σφάξουν αρνιά από την χαρά τους, στον Πειραιά θα 'χουν τις... μαύρες τους. Όχι μια απώλεια κυπέλλου, δεν θα τους κάνει να αυτοκτονήσουν, αλλά ένας Ολυμπιακός τα μετράει όλα. Μα όλα...

Ο Λεμονής έχει απαιτήσει από τους ποδοσφαιριστές του προσοχή στο να μην κάνουν πάλι επιπολαιότητες. Το να δεχθούν τέρμα από τα Γιάννενα, ίσως να είναι και καταστροφικό. Την ίδια ώρα, όσο πιο νωρίς σκοράρουν, τόσο μεγαλύτερη πίεση θα μεταφέρουν στους αντιπάλους τους. Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να ξεπεράσει όχι τόσο τον ιδιαίτερα αγωνιστικό ΠΑΣ, όσο τον ίδιο του τον εαυτό που τα έκανε... μαντάρα στην πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων. Και μπορεί να περιμένει η ΑΕΚ, αλλά αυτή την φορά περιθώρια ξεκούρασης παικτών και άλλα τέτοια δεν υπάρχουν.

Το... στοίχημα

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Φερέρ, ήταν σίγουρος σε βαθμό... στοιχήματος ότι η ομάδα του θα πάρει το πρωτάθλημα. Ο Λεμονής δεν θέλησε να απαντήσει, στοίχημα δεν μπήκε, όμως οι δυο τους θα κάνουν κάτι άλλο την Κυριακή. Θα καθίσουν σε απόσταση περίπου δεκαπέντε μέτρων ο ένας από τον άλλο και θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν τις ομάδες τους στη νίκη. Η μια επί της άλλης.

Κι αν για τους πολλούς το πρόσωπο εκείνης της ημέρες θα 'ναι ο Παντελής Καφές, αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, είναι το γεγονός, πως αν ο Ολυμπιακός πάρει το "διπλό", τότε θα 'χει αγκαλιάσει το πρωτάθλημα, στέλντοντας τον δικέφαλο στους 11 βαθμούς διαφορά και έχοντας τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Οι Πειραιώτες δεν είπαν τίποτε περισσότερο για το ματς με την Ένωση, θέλοντας να ολοκληρώσουν την υποχρέωσή τους με τα Γιάννενα.

Η αποστολή με ΠΑΣ
Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για τον επαναληπτικό αγώνα του κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννενα, με την προπόνηση που έγινε σήμερα το απόγευμα (18:00) στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

Ο Πατσατζόγλου συνέχισε το πρόγραμμα που ακολουθεί με ασκήσεις στο γυμναστήριο και την πισίνα. Μετά το τέλος της προπόνησης ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 19 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθησαν στην αποστολή και οι οποίοι είναι: Νικοπολίδης, Μπούτινα, Ανατολάκης, Τοροσίδης, Σέζαρ, Ζεβλάκοβ, Πάντος, Ντομί, Στολτίδης, Ταραλίδης, Νε, Μάριτς, Μενδρινός, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Καστίγιο, Μπαμπανγκίντα, Οκκάς και Κωνσταντίνου.

*Σε αντιντόπινγκ έλεγχο υποβλήθηκαν, μετά την προπόνηση από το Εθνικό Κέντρο Καταπολέμησης Ντόπινγκ, το οποίο και διενεργεί τους ελέγχους αυτούς, οι Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Καστίγιο, Οκκάς, Μπουλούτ, Μενδρινός και Παναγόπουλος.

















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ