ΑΕΚ

Το πνεύμα πρόθυμο, η σαρξ ασθενής

Το πνεύμα πρόθυμο, η σαρξ ασθενής
ομαδικη προπονηση μπαγεβιτς

Το SPORT 24 βρίσκεται στο Ζέεφελντ και σας μεταφέρει τις πρώτες εντυπώσεις από την σκληρή προετοιμασία της Ένωσης. Δείτε αποκλειστικά videos από την προπόνηση των κιτρινόμαυρων

Ο Μπάγεβιτς ήθελε περισσότερα και καλύτερα (όπως πάντοτε άλλωστε), ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις η κούραση των παικτών δεν τους επέτρεπε να έχουν το απαιτούμενο καθαρό μυαλό.
Το SPORT 24 παρακολουθεί από κοντά την προετοιμασία της ΑΕΚ στο Ζέεφελντ της Αυστρίας και σας μεταφέρει τα τελευταία νέα.

Για 55 λεπτά -κι αφού είχε προηγηθεί ένα ιδιαίτερα δυνατό ζέσταμα διάρκειας 20 λεπτών- οι παίκτες της ΑΕΚ δοκιμάστηκαν σε μια άσκηση ελέγχου και κατοχής της μπάλας με μεγάλη ένταση και ποικιλία όσον αφορά τον τελικό στόχο (ο οποίος την τελευταία φορά ήταν η επίτευξη τερμάτων ανάμεσα σε δύο κολονάκια που είχαν απόσταση μισού μέτρου). Ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες των 12 και ο νεαρός Κώστας Μανωλάς ήταν ο μπαλαντέρ καθώς έπαιζε συνεχώς με το γκρουπ που είχε την κατοχή της μπάλας.

Οι πρώτες φωνές...


Τις άκουσε ο Ταμαντανί Ενσαλίβα ο οποίος φαίνεται ότι δεν τα πηγαίνει καλά με τις καλοκαιρινές αποδράσεις. Πέρυσι ο Γιώργος Δώνης τον έθεσε νωρίς νωρίς εκτός ομάδας διότι ήταν αρνητικός στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Φέτος ο Καναδός έχει ξεκινήσει πάλι νωχελικά και παρά το γεγονός ότι έχει διάθεση, δεν του βγαίνει τίποτα καλό στον αγωνιστικό χώρο.

O Ταμ δεν άλλαξε γρήγορα τη μπάλα, "τι κάνεις εκεί; Πέντε φορές πρέπει να σου τα λέω; Συνέχεια λέμε το ίδιο κι εσύ ακόμα κάνεις το δικό σου. Τα ίδια θα κάνεις και στον αγώνα;" τον παρατήρησε ο προπονητής. Ο Ενσαλίβα έσκυψε το κεφάλι και αποδέχτηκε τις παρατηρήσεις. Μάλλον απογοητευμένος που και φέτος κάνει ένα όχι ιδιαίτερα καλό ξεκίνημα το οποίο ίσως του στοιχίσει τη θέση στην ενδεκάδα που ο ίδιος ο Μπάγεβιτς του έδωσε στο δεύτερο μισό του περυσινού πρωταθλήματος.

Ασκήσεις με την μπάλα





Η σειρά του Ταχτσίδη


Μια αδράνεια του 18χρονου μέσου εξόργισε τον Μπάγεβιτς που αν και βρισκόταν περίπου 40 μέτρα μακριά από τον ποδοσφαιριστή, ακούγονταν λες και του φώναζε δίπλα στο αφτί! "Τι κοιτάς τη μπάλα έτσι; Έρχεται από 50 μέτρα κι εσύ απλώς κοιτάς τον Τζεμπούρ που είναι δίπλα σου στα τρία μέτρα. Γιατί δεν τον μαρκάρεις; Τι σου ζήτησα να κάνεις πριν;" Τι να πει και ο μικρός; Έβαλε τη φανέλα στο στόμα και προχώρησε προς το χώρο ευθύνης του σαν βρεγμένος γάτος, έχοντας προφανώς αντιληφθεί το λάθος του

Έντονες παρατηρήσεις έγιναν από τον 61χρονο τεχνικό και προς τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Δεν τον προστατεύουμε μη αναφέροντάς τες, απλώς ο Μπάγεβιτς προτίμησε να εξωτερικεύσει τη δυσφορία του στα σέρβικα. Ο σουηδός (με σέρβικες ρίζες) στόπερ της Ενωσης απάντησε κόσμια στην ίδια γλώσσα αλλά τελικά στη στιχομυθία μάλλον υπερίσχυσε η άποψη του προπονητή.

Εξήρε τον Ρίκκα!


Σε μια διεκδίκηση της μπάλας, την αποκαλούμενη και ως ταρτζάρισμα στην ποδοσφαιρική αργκό, ο Αντώνης Ρίκκα σώριασε στο έδαφος τον Χαιλάντερ Σωτήρη Κυργιάκο και ο Μπάγεβιτς δεν έχασε την ευκαιρία να πειράξει τον διεθνή στόπερ: "καλά ο Ρίκκα σε ρίχνει κάτω;" είπε ο Ντούσκο και ο μέσος της ΑΕΚ φώναξε "ναι εγώ!". "Και καλά του έκανες" απένειμε τα εύσημα ο τεχνικός της Ενωσης στον 22χρονο μέσο που επανήλθε πλήρως από τον σοβαρό τραυματισμό του και ήταν εκ των διακριθέντων στην 55λεπτη άσκηση τακτικής.

Από κοντά και οι:


1. Σεϊντού Γιαχάγια: σιγουριά, απλότητα και διαρκές πρεσάρισμα σε όλους τους χώρους.

2. Ράφικ Τζεμπούρ: σε μεγάλα κέφια, με πετυχημένες τρίπλες, εξαιρετικές μεταβιβάσεις και πολλές βοήθειες ανασταλτικά.

3. Νίκος Καράμπελας: πολλά κλεψίματα, πετυχημένα τάκλιν αλλά και σωστές πάσες.

4. Παναγιώτης Ταχτσίδης: αφηρημένος σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά ο κορυφαίος στις μακρινές μεταβιβάσεις με το γλυκό αριστερό πόδι του.

5. Γκουστάβο Μαντούκα: ο πιο κινητικός παίκτης της άσκησης, με πολλές πρωτοβουλίες και δυνάμεις που δεν είχε παλαιότερα.

6. Νίκος Γεωργέας: least but not last ο "φούλης"! Μάλλον ήταν ο κορυφαίας της προπόνησης με πάθος, επιμονή και πείσμα που πολλές φορές στο ποδόσφαιρο υπερκαλύπτουν κάποιες τεχνικές ή σωματικές αδυναμίες.

Δεν φάνηκαν: Ο Ίσμαελ Μπλάνκο που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε με κοτσίδα α αλά Σωτήρης Κυργιάκος με τη διαφορά ότι την είχε κολλήσει με ζελέ. Η συγκεκριμένη άσκηση μάλλον δεν τον ενθουσίασε ιδιαίτερα και αρκέστηκε στα βασικά. Το ίδιο ισχύει και για τους Γρηγόρη Μάκο και Ίλιε Ιορντάκε, τους δύο νεοαποκτηθέντες που στην παρούσα φάση αρκούνται στο να κάνουν τα απολύτως απαραίτητα και να αποφεύγουν τα λάθη.

Τιμωρία: Ελαφρώς συννεφιασμένος αποχώρησε από την προπόνηση ο Μπάγεβιτς, μάλλον όχι για κάποια λάθη των παικτών του, αλλά για μια ασυνεννοησία με τον φυσιοθεραπευτή Νίκο Πανταζή. Η πληροφορία ότι ο τελευταίος επέστρεψε στο ξενοδοχείο της ομάδας τρέχοντας (που όντως το έκανε!) επειδή αυτή ήταν η τιμωρία που επέλεξε ο προπονητής, κρίνεται ως αναληθής!






































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ