ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το πριμ, το πρόστιμο και ο τίτλος

Το πριμ, το πρόστιμο και ο τίτλος
πατερας

Η πρόκριση στους "16" έφερε χρήμα. Ο Πατέρας ζήτησε τίτλο. Τεν Κάτε: "Να φτιάξω έναν μεγάλο ΠΑΟ"

Πατέρας: "Να κάνετε το ίδιο και στο ελληνικό πρωτάθλημα"

Οτι δεν είπε στην παρουσία του στα αποδυτήρια λίγο μετά την λήξη του ματς ο Νίκος Πατέρας στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, το έπραξε στην προπόνηση της Τετάρτης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, εμφανίστηκε στην Παιανία και ανήγγειλε το πριμ... που ζητούσαν από την προηγούμεηνη οι παίκτες.

" Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο σας για την πρόκριση και την ανατροπή που κάνατε. Πετύχατε κάτι που κατά πολλούς ήταν ακατόρθωτο. Ολοι σας θεωρούσαν τελειωμένους και δεν πίστευαν ότι μπορείτε να τα καταφέρετε να προκριθείτε. Γράψατε ιστορία με την πρώτη θέση και τώρα αυτό που θέλω από εσάς είναι να κάνετε το ίδιο και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το πριμ που θα πάρετε θα είναι το μέγιστο", είπε ο Νίκος Πατέρας.

Συνεπώς μετά τα 150.000 ευρώ από το "διπλό" στο Μιλάνο οι "πράσινοι" πήραν και 500.000 ευρώ (το μέγιστο) για την πρόκριση στις "16" καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συγχαρητήρια και προτροπές να κάνουν ανάλογη πορεία στο πρωτάθλημα και από τον Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος ήταν ευδιάθετος και απόλυτα ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα με την Ανόρθωση και την "μυθική" πρόκριση, όπως αυτή προήλθε.

" Μπράβο και πάλι. Περάσαμε με τον καλύτερο τρόπο στην επόμενη φάση. Βγήκαμε πρώτοι και το αξίζαμε. Τώρα θα πρέπει να σκεφτούμε την συνέχεια όταν έρθουν αυτά τα παιχνίδια. Μέχρι τότε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα, Να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κάνουμε και στο πρωτάθλημα την ανατροπή που κάναμε στο Τσάμπιονς Λιγκ" είπε ο 55χρονος πλέον τεχνικός των "πράσινων".

" Άυριο που έχετε ρεπό να ξεκουραστείτε γιατί την Κυριακή έχουμε ένα κρίσιμο ματς με τον Πανσερραϊκό και πρέπει να το κερδίσουμε" ήταν τα τελευταία λόγια του τεχνικού των "πράσινων" που έβλεπε χαρούμενα πρόσωπα απέναντί του.

Τεν Κάτε: "Έναν μεγάλο Παναθηναϊκό..."

Λίγο μετά τη νίκη επί της Ανόρθωσης και την πρόκριση στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Χεν Τεν Κάτε μίλησε στο τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του, Sport 1 για την φετινή πορεία, την ενίσχυση του Ιανουαρίου, το συμβόλαιο του και το... όνειρο του: "Έναν μεγάλο Παναθηναϊκό".


Ο τεχνικός του "τριφυλλιού", αρχικά αναφέρθηκε στην μεγάλη πρόκριση στους "16": "Ξεκινήσαμε με δύο αρνητικά αποτελέσματα. Η ομάδα αυτή όμως έχει πολλές δυνατότητες, ανέβαζε ρυθμούς και απέδειξε τι μπορεί να κάνει. Παίζουμε πολύ καλά και πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός διαρκώς θα βελτιώνεται. Η αποφασιστικότητα και η εμπειρία της ομάδας έφεραν αυτά τα αποτελέσματα".


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σχέση του με τη διοίκηση της ομάδας: "Η σχέση μου με τη διοίκηση είναι πολύ καλή. Η στήριξη που έχω από τον πρόεδρο και από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού είναι μεγάλη και αυτό με βοηθά ακόμα περισσότερο".


Στους συμπατριώτες του ο Τεν Κάτε αποκάλυψε και το όνειρο του για την ομάδα: "Θέλω να μείνω στην ομάδα. Θέλω να δημιουργήσω μια πολύ μεγάλη ομάδα. Υπάρχουν προοπτικές και θέλω να τα καταφέρω. Φυσικά θέλω και τίτλους με τον Παναθηναϊκό".


Την Πέμπτη μαγνητική ο Μάντζιος

Στο αγωνιστικό κομμάτι, όσοι από τους ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν στον αγώνα με την Ανόρθωση ακολούθησαν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι μετά από το ζέσταμα επιδόθηκαν σε ασκήσεις τεχνικής και στις πάσες ενώ ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με δίτερμα.

Ατομικά προπονήθηκαν οι Λεοντίου, Νίλσον, Γκάμπριελ και Μουν. Θεραπεία ακολούθησε ο Μάντζιος, ο οποίος την Πέμπτη (11/12) τελικά θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του. Οπως έχει γνωστοποιηθεί η θλάση που υπέστεί στον τετρακέφαλο πιθανώς να τον αφήσει εκτός δράσης για δυο εβδομάδες και συνεπώς ο διεθνής επιθετικός να επιστρέψει στις υποχρεώσεις το 2009.

"Τελειώνει" ο Σόουζα, βλέπουν Μιράντα

Στα μεταγραφικά... ο διευθυντής ποδοσφαίρου κ. Αντωνίου συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο του Ροντρίγκο Σόουζα, Κάρλος Λέισε που βρίσκεται στην Ελλάδα, για να δρομολογηθεί το τέλος της συνεργασίας με τον Βραζιλιάνο επιθετικό, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον Τεν Κάτε.

Ο μάνατζερ του Σόουζα έφερε προτάσεις μαζί του για την παραχώρηση του υψηλόσωμου στράικερ και όλα δείχνουν πως θα επιτευχθεί συμφωνία είτε για παραχώρηση ως δανεικός είτε να πουληθεί κάτι που σύντμα θα ξεκαθαρίσει.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μεταγραφικά πλάνα και πλην των αποχωρήσεων στην τελική ευθεία αναμένεται να μπουν και τα επόμενα 24ωρα και οι τοποθετήσεις της ενίσχυσης των "πράσινων" και δεν αποκλείεται την Πέμπτη να γίνει η συνάντηση του Ολλανδού τεχνικού με τους Νίκο Πατέρα και Κώστα Αντωνίου για το συγκεκριμένο θέμα.

Την ίδια ώρα τα ΜΜΕ από την χώρα της Σάμπας... στέλνουν τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό της Σάο Πάολο Μιράντα στο "τριφύλλι". Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, ο ελληνικός σύλλογος προτίθεται ν' αλλάξει τον Ροντρίγκο Σόουζα, προσφέροντας και ένα ποσό με στόχο να αποκτήσουν τον Μιράντα, για τον οποίο ενδιαφέρεται και η Μίλαν.

Ικανοποίηση για οπαδούς και ευχαριστήρια ανακοίνωση

Απόλυτη ήταν η ικανοποίηση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για την στάση του κόσμου στο ΟΑΚΑ μετά τα όσα είχαν διαδραματιστεί στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλεις πόλεις της Ελλάδος. Για τον λόγο αυτό και για την σπουδαία συμπεριφορά τους η "πράσινη" ΠΑΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επιθυμεί να συγχαρεί τους φιλάθλους μας για τη χθεσινή υποδειγματική συμπεριφορά τους στον αγώνα με την Ανόρθωση για το Champions League.

Με δεδομένα όσα συμβαίνουν γύρω μας αυτές τις ημέρες η μαζική συγκέντρωση 65.000 ανθρώπων και η διατήρηση απόλυτα ειρηνικού και φίλαθλου πνεύματος φάνταζαν εξ’ αρχής τουλάχιστον δύσκολα. Έγιναν όμως εφικτά κυρίως επειδή οι ίδιοι οι φίλαθλοι περιφρούρησαν αυτό ακριβώς το κλίμα. Διοίκηση και οργανωμένοι φίλαθλοι δουλέψαμε από κοινού προς αυτήν την κατεύθυνση και ήταν αυτοί που φρόντισαν να κρατήσουν μακριά από το γήπεδο μας οποιαδήποτε πηγή κινδύνων.

Αυτό ακριβώς όμως είναι που πάντοτε περιμένουμε από τους Παναθηναϊκούς, οργανωμένους και μη, και γι' αυτό θεωρούμε σκόπιμο να τους ευχαριστήσουμε.





Πρόστιμο... "τσουχτερό" λόγω ΑΕΛ και ΟΣΦΠ

Ακριβά θα κληθεί να πληρώσει τελικά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα όσα διαδραματίστηκαν με τους οπαδούς της στα παιχνίδια με τη Λάρισα (στο Αλκαζάρ) και τον Ολυμπιακό (στο ΟΑΚΑ), αφού όπως αποφάσισε ο αθλητικός δικαστής, οι "πράσινοι" τιμωρήθηκαν με 150.000 για τα επεισόδια στη θεσσαλική πόλη και με 39.000 ευρώ για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον "αιώνιο" αντίπαλο στο Ολυμπιακό στάδιο.











































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ