EUROPA LEAGUE

Το προφίλ της Μπάτε Μπορίσοφ

Το προφίλ της Μπάτε Μπορίσοφ
μπατε μπορίσοφ

Την περσινή έκπληξη του Τσάμπιονς Λιγκ Μπάτε Μπορίσοφ από την Λευκορωσία θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον 9ο όμιλο του Europa League

Εκεί αντιμετώπισε τις Ρεάλ, Γιουβέντους και Ζενίτ κατακτώντας τρεις βαθμούς με δύο ισοπαλίες απέναντι στην Γιουβέντους και μία κόντρα στην Ζενίτ.
Για να προκριθεί στους ομίλους του Europa League η Μπάτε Μπορίσοφ απέκλεισε στους τρεις γύρους των προκριματικών τα Σκόπια, Βέντσπιλς και Λίτεξ Λόβατς. Πέντε φορές πρωταθλήτρια αποτελεί την δύναμη στο ποδόσφαιρo της Λευκορωσίας.

Πρώτη στο φετινό πρωτάθλημα έχοντας διαφορά εννιά βαθμών από την δεύτερη Ναφτάν. Βασίζεται σε νέους ταλαντούχους παίκτες. Στο ρόστερ της ανήκει ο 19χρονος επιθετικός Σκάβις με 10 γκολ σε 13 ματς και ο 23χρονος ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Σεργκέι Κρίβετς με 11 γκολ.

Ο Γιούρι Κιουρνένιν, προπονητής της εθνικής Λευκορωσίας U-21, κατηγορήθηκε ότι δεν πήρε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τους ταλαντούχους παίκτες της Μπάτε, μένοντας τελευταία στο γκρουπ της. To γήπεδο της είναι το Χαράντζσκι στάδιο με μόλις 5.000 χωρητικότητα.

Ιστορία



Η Μπάτε Μπορίσοφ ιδρύθηκε το 1973 και συμμετείχε στο πρωτάθλημα της ενωμένης Σοβιετικής Ένωσης. Το 1996 επανιδρύθηκε λαμβάνοντας μέρος στον πρωτάθλημα της Λευκορωσίας. Το έχει κατακτήσει πέντε φορές. Το 2000 συμμετείχε για πρώτη φορά στα προκριματικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Αποκλείστηκε από την Λοκομοτίβ Μόσχας με δύο ήττες. Επίσης έχει κατακτήσει μία φορά το κύπελλο της χώρας της. Στην Μπάτε Μπορίσοφ ξεκίνησε την καριέρα του ο Αλεκσάντερ Χλεμπ.

Προπονητής

Ο Βίκτορ Κοντσαρένκο προάχθηκε ως προπονητής στην Μπάτε αφού υπήρξε βοηθός προπονητής και παλαιότερα παίκτης της ομάδας την δεκαετία του '90 και αρχές του 2000. Αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 25 ετών λόγω τραυματισμού. Στις 17 Σεπτεμβρίου 2008 κατά την διάρκεια του αγώνα με την Ρεάλ έγινε ο νεότερος προπονητής σε ηλικία 31 ετών που κάθισε σε πάγκο ομάδας που συμμετέχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Προφίλ

Έτος ίδρυσης: 1973
Έδρα: "Ηaradzki Stadium"
Χωρητικότητα: 5.402
Πρόεδρος: Aνατόλι Κάπσκι
Προπονητής: Βίκτορ Γκοντσαρένκο
Χρώματα: Κίτρινο-μπλε
Θέση που κατέλαβε πέρσι:


Τερματοφύλακες

Σεργκέι Βερέμενκο
Αλεκσάντερ Γκουτόρ
Νμίτρο Ιβάνοφ

Αμυντικοί

Σεργκέι Σονσόφσκι
Ιγκόρ Σιτόφ
Αλεκσάντερ Γιούρεβιτς
Αρτιόμ Ράντκοφ
Μακσίμ Μπορντάχοφ
Γιούρι Ρίζκχο
Βλάντιμιρ Ρζέφσκι

Μέσοι

Ντιμίτρι Λιχτάροβιτς
Όλεγκ Πατότσκι
Αλεκσάντερ Βολόντκο
Σεργκέι Κρίβετς
Πάβελ Νεκάιτσικ
Αλεξάντερ Παβλόβ
Ιχάρ Στάσεβιτς
Ντζμίτρι Μπάχα

Επιθετικοί

Βιτάλ Μπουλίχα
Αλεκσάντερ Αλουμόνα
Μαξίμ Σκάβις
Βιτάλι Ροντιόνοβ
Σεργκέι Μπαμπνοβ
Χόβανες Γκοχαριάν
























































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ