EUROPA LEAGUE

Το προφίλ της Ρουμπίν Καζάν

Το προφίλ της Ρουμπίν Καζάν

To Sport24.gr παρουσιάζει το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού στη φάση των "32" του Europa League, Ρουμπίν Καζάν.

Η Ρουμπίν Καζάν, γνωστή σε όλους από τις φετινές αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ, θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των "32" του Europa League.

Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου του 2012 στο Καζάν και η ρεβάνς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στις 23 του μήνα. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι εκείνη την περίοδο θα έχει διακοπεί το ρωσικό πρωτάθλημα.

Στη φετινή, στην έκτη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πέρασε ως δεύτερη από τον Α' Όμιλο. Με έντεκα βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ που είχε δώδεκα. Είχε τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα.

Ξεκίνησε με θρίαμβο στην Ιρλανδία, επικρατώντας 3-0 της Σάμροκ Ρόβερς. Στη συνέχεια παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον ΠΑΟΚ για να ακολουθήσει η ήττα από την Τότεναμ με 1-0 στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν". Στο Καζάν... εκδικήθηκε την ήττα επικρατώντας με 1-0 του αγγλικού συλλόγου. Πριν έρθει στη Θεσσαλονίκη νίκησε 4-1 τους Ρόβερς, ενώ ως γνωστόν την Πέμπτη (15/12) αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον ΠΑΟΚ.

Νωρίτερα, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League απέκλεισε τη Ντιναμό Κιέβου με δύο νίκες (2-0 στην Ουκρανία και 2-1 στο Καζάν), αλλά στα play offs δεν τα κατάφερε απέναντι στη Λιόν γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 στο "Ζερλάν" και 1-1 στη ρεβάνς.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΥΜΠΙΝ

Η Ρουμπίν αναδύθηκε στην επιφάνεια του ρωσικού ποδοσφαίρου την τελευταία δεκαετία. Άλλωστε μόλις το 2003 κέρδισε την άνοδο της στην πρώτη κατηγορία, καταφέρνοντας πάντως να κάνει αισθητή την παρουσία της άμεσα, τερματίζοντας στην τρίτη θέση και εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο τότε Κύπελλο UEFA

Κατέκτησε δύο διαδοχικά πρωταθλήματα (2008, 2009), τα οποία είναι φυσικά και τα μοναδικά στην ιστορία της.

Αναμορφωτής της, θεωρείται, ο 58χρονος τεχνικός από το Τουρκμενιστάν, Κουρμπάν Μπερντιέβ, ο οποίος βρίσκεται στο "τιμόνι" από το 2001, ενώ κατέχει και την θέση του αντιπροέδρου στον σύλλογο.

Μάλιστα, το 2002, ένα χρόνο αφότου την ανέλαβε, προβιβάσθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην πρώτη κατηγορία και στην σεζόν κατέλαβε την 3η θέση (2003).

Έτσι ακολούθησε η πρώτη της συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, το 2004 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, στο οποίο πήρε μέρος και το 2006 μετά την κατάκτηση της 4ης θέσης.

Το 2008 έγραψε ιστορία κατακτώντας το πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League την αμέσως επόμενη σεζόν.

Το 2009 βρέθηκε στον ίδιο όμιλο με την Μπαρτσελόνα, την οποία μάλιστα νίκησε με 2-1 μέσα στην Βαρκελώνη, ενώ έμεινε στο 0-0 με τους Καταλανούς στην Ρωσία.

Είχε μια ήττα και μία ισοπαλία με τις Ίντερ και Ντιναμό Κιέβου, αλλά προσπέρασε τους Ουκρανούς, πήρε την 3η θέση και συνέχισε στο Europa League.

Στους "32" απέκλεισε την Χάποελ Τελ Αβίβ με νίκη 3-0 στην Ρωσία και ισοπαλία χωρίς σκορ στην Ισραήλ, ενώ αποκλείστηκε στους "16" από την Βόλφσμπουργκ, χάνοντας με 1-2 στην παράταση στην Γερμανία, έπειτα από 1-1 και στα δύο ματς.

Πέρυσι μετείχε εκ νέου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετωπίζοντας ξανά την Μπαρτσελόνα (ισοπαλία στη Ρωσία 1-1, ήττα στο "Καμπ Νόου" με 2-0). Επίσης και τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό έληξαν ισόπαλα δίχως σκορ. Κατέκτησε την τρίτη θέση του ομίλου και πήρε το εισιτήριο για τους "32" του Europa League όπου αποκλείστηκε από την Τβέντε (0-2, 2-2).

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Έτος Ίδρυσης: 1958

Έδρα: Τσεντράλνι Στάντιον (30.133)

Πρόεδρος: Αλεκσαντρ Γκούσεβ

Προπονητής: Γκουρμπάν Μπερντίεβ

Τίτλοι: 2 πρωταθλήματα Ρωσίας, 1 Σούπερ Καπ

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ