ΙΤΑΛΙΑ

Το προφίλ του Ντάβιντε Μπαλαρντίνι

Το προφίλ του Ντάβιντε Μπαλαρντίνι

Ο 46χρονος Ντάβιντε Μπαλαρντίνι εξετάζει το ενδεχόμενο να καθοδηγήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του σύλλογο από το εξωτερικού.

Ο Ολυμπιακός αποτελεί ιδανική περίπτωση για τον Ιταλό, δίχως πάντως οι "ερυθρόλευκοι" να έχουν καταλήξει ακόμη στον διάδοχο του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

Ο 46χρονος προπονητής την σεζόν 2008/09 ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του, οδηγώντας την Παλέρμο στην όγδοη θέση της βαθμολογίας.

Στις 15 Ιουνίου 2009 ανακοινώθηκε η πρόσληψη του από την Λάτσιο. Υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια με ετήσιες απολαβές 750.000 ευρώ. Στο πρώτο του επίσημο ματς η ομάδα της Ρώμης επικράτησε της Ίντερ 2-1 κατακτώντας το Σούπερ Καπ.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο μάλιστα θεώρησε άδικη την ήττα των "νερατζούρι" για να λάβει πληρωμένη απάντηση από τον Μπαλαρντίνι.

"Δεν είναι αλήθεια αυτά που είπε ο Μουρίνιο. Η Ίντερ σκόραρε μόνο μία φορά και αυτό έγινε από μια λάθος πάσα στην άμυνά μας.

Αν δούμε το παιχνίδι κοιτώντας την κατοχή της μπάλας, τότε και μόνο άξιζαν κάτι παραπάνω. Εμείς ήμασταν πιο πεινασμένοι, κυνηγήσαμε περισσότερο την νίκη και την αξίζαμε στο τέλος.

Πετύχαμε να κατακτήσουμε αυτό το τρόπαιο χάρη στη σκληρή δουλειά, που έχουμε κάνει όλο αυτό τον καιρό".

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον άλλοτε τεχνικό της Κάλιαρι. Η Λάτσιο αποχαιρέτησε νωρίς το Europa League, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο κατρακύλησε στην 18η θέση της Serie A.

Τα διαδοχικά αρνητικά αποτέλεσμα είχαν ως συνέπεια να απολυθεί ο Μπαλαρντίνι έπειτα από παρέμβαση του προέδρου Λοτίτο.

Παρότι αντικαταστάθηκε, εξακολουθεί να δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους "Λατσιάλι" και για την επόμενη περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπαλαρντίνι μετά την εξαιρετική του παρουσία στην Παλέρμο, δεν κατάφερε να μεταλαμπαδεύσει την φιλοσοφία του στη Λάτσιο, όπου ήρθε σε ανοικτή κόντρα με ποδοσφαιριστές όπως οι Γκόραν Πάντεφ και Κριστιάν Λεντέσμα.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του, τόνισε πως η σοβαρότητα και ο επαγγελματισμός είναι το παν για έναν προπονητή. Επίσης είχε υπογραμμίσει πως αποτελεί αποτυχία εάν ένας τεχνικός που σέβεται τον εαυτό του δεν μπορέσει να αναδείξει κάποιο νέο ταλέντο, ενώ εξέφρασε την αφοσίωση του στην οικογένεια του.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ