ΑΕΚ

Το πρώτο ντέρμπι του 2010

Το πρώτο ντέρμπι του 2010
Τοροσίδης Γιάχιτς

Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν ποντάρει πολλά στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη (6/1, 19:00). Τα πλάνα των Ζίκο, Μπάγεβιτς, τα πριμ και οι παραδόσεις. Στο ξενοδοχείο της αποστολής η "Original"!

Η στιγμή της -ερυθρόλευκης- αλήθειας

Οι διακοπές των εορτών ανήκουν στο παρελθόν, Μπεναγιούν, Πέντερσεν και άλλα ονόματα μπαίνουν στην άκρη, ότι ήταν να γίνει έγινε στις προπονήσεις ενόψει του αγώνα με την Ένωση και πλέον όλα θα φανούν στο... χορτάρι του "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Οι "ερυθρόλευκοι" ολοκλήρωσαν την Τρίτη την προετοιμασία τους δίχως να προκύπτει ένα συγκολονιστικό νέο από την τελευταία προπόνηση, αφού οι ελπίδες για τον Ντουντού δεν επιβεβαιώθηκαν και ο Βραζιλιάνος μεσοαμυντικός μένει οριστικά εκτός αποστολής.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους Στολτίδη, Λεντέσμα που όπως σας γράψαμε και την Δευτέρα, είναι μια... έμπνευση του Ζίκο (να τους αφήσει εκτός) και κανείς δεν ξέρει αν βγει σε καλό.

Η επιλογή του Βραζιλιάνου να έχει στην αποστολή μονάχα τον Κατσικογιάννη και τον Μαρέσκα ως αμυντικά χαφ εμπεριέχει πολύ μεγάλο ρίσκο, όμως θα φανεί στο... αποτέλεσμα.

Για την ακρίβεια, το βράδυ της Τετάρτης θα γνωρίζουμε αν τα πειράματα του "ερυθρόλεκου" τεχνικού έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ή απλά θα δημιουργήσουν έκρηξη! Πάντως η μεγάλη άδεια και τα πειράματα του Βραζιλιάνου έχουν προβληματίσει την διοίκηση...

Η αποστολή: Νικοπολίδης, Πάρντο, Ντομί, Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Γκαλέτι, Όσκαρ, Κατσικογιάννης, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Ντάρμπισιρ, Ντιόγκο, Μήτρογλου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στον πληγωμένο Δικέφαλο


Σ' ότι αφορά τώρα στον αγώνα της Τετάρτης, οι Πειραιώτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κόντρα σε μια ΑΕΚ που παρά τα τόσα προβλήματα "λυσσάει" για μια νίκη κόντρα στον πρωταθλητή Ελλάδας.

Οι "κιτρινόμαυροι" μπορεί να βρίσκονται στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας, όμως βλέπουν τον αγώνα στο "Γ. Καραϊσκάκης" ως ματς ζωής και θανάτου και γι' αυτό το λόγο βγήκαν και τα πριμ την στιγμή οι παίκτες είχαν να δουν το χρώμα του χρήματος αρκετό καιρό! Το ίδιο είχε συμβεί και με τον Άρη όπου οι ποδοσφαιριστές πληρώθηκαν λίγο πριν το ματς με τους "ερυθρολεύκους".

Όπως και να 'χει αυτό δεν είναι πρόβλημα για τον Ολυμπιακό που έχει συνηθίσει να βλέπει όλους τους αντιπάλους του να παίζουν σαν σε τελικό και αυτό που πρέπει απλά να κάνει είναι να αγωνιστεί σαν πρωταθλητής.

Να παίξει δηλαδή παθιασμένα (όπως με τον Παναθηναϊκό) αποδίδοντας το ποδόσφαιρο που ξέρει και σε καμία περίπτωση να μην υποτιμήσει την ΑΕΚ γιατί θα το πληρώσει. Ο Δικέφαλος περιμένει στην γωνία και είναι έτοιμος να κάνει την ζημιά όπως και το 2004 στην Ριζούπολη.

Άλλωστε το παιχνίδι στο "Καραϊσκάκη" είναι το μόνο που απομένει για την Ένωση σε μια αποτυχημένη χρονιά. Έτσι θα πρέπει να δουν το ματς και οι Πειραιώτες έστω κι αν το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα...

Στο μυαλό του Ζίκο

Πάμε τώρα στα αγωνιστικά. Τα πλάνα του Ζίκο δεν έχουν καμία διαφορά μ' αυτά που σας γράψαμε και την Δευτέρα. Αναλυτικά: Την "ερυθρόλευκη" εστία θα υπερασπιστεί ο "φύλακας-άγγελος" Αντώνης Νικοπολίδης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος μαζί με τον Μέλμπεργκ που επέστρεψε... ταύρος, αριστερά θα είναι ο Ραούλ Μπράβο και δεξιά ο Τοροσίδης στη θέση του τιμωρημένου Γκαλίτσιου.

Όσο για τα χαφ, ο Μαρέσκα θα έχει δίπλα του τον Κατσικογιάννη, δεξιά θα είναι ο Γκαλέτι, αριστερά ο Όσκαρ κερδίζει πόντους αντί του Ζαϊρί, στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Κώστας Μήτρογλου και λίγο πιο πίσω θα είναι ο Ντιόγκο Λούις Σάντο.

Mε σύμμαχο το "Καραϊσκάκη"

Πάντως η παράδοση είναι με το μέρος του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια αφού έχει να γνωρίσει την ήττα στην έδρα του από την ΑΕΚ από το 2004 στην Ριζούπολη όπως σας προαναφέραμε.

Συγκεκριμένα, οι "ερυθρόλευκοι" σ' όσα παιχνίδια έχουν δώσει κόντρα στην ΑΕΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για το πρωτάθλημα, αγνοούν την ήττα.

Tέσσερις νίκες και μία ισοπαλία είναι ο απολογισμός των Πειραιωτών στο Φαληρικό γήπεδο. Την πρώτη χρονιά (2004) οι "κιτρινόμαυροι" έφυγαν από τον Πειραιά με το 1-1 όμως από κει και πέρα όλα είναι "ερυθρόλευκα".

Μεγάλη νίκη με 3-0 το 2006, 1-0 τις δύο επόμενες σεζόν και το περυσινό 2-0 με γκολ του Κοβάτσεβιτς και του Ντιόγκο.

Νέο ξεκίνημα με διπλό στο Φάληρο

Η δύσκολη αποστολή της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρίας για την Ένωση να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να διαγράψει τον πολύ κακό πρώτο γύρο στον πρωτάθλημα.

Η διακοπή των εορτών έδωσε την ευκαιρία στο ποδοσφαιρικό τμήμα να ηρεμήσει παρά τα πολλά εξωαγωνιστικά και διοικητικά προβλήματα. Στα θετικά για τους κιτρινόμαυρους είναι πως η απούσα όλο αυτό το διάστημα διοίκηση έκανε την εμφάνισή της, δίνοντας πριμ νίκης 150.000 ευρώ!

Η είδηση αυτή μεταφέρθηκε στους ποδοσφαιριστές μέσω του Νίκου Θανόπουλου και πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση βρίσκονται ο Πέτρος Παππάς, ο Νίκος Νοτιάς και ο Σταύρος Αδαμίδης.

Ο τελευταίος είναι μεγαλοδικηγόρος που εδρεύει στο Λονδίνο και το όνομά του ακούγεται έντονα τον τελευταίο καιρό ως ένας εξ αυτών που θα βοηθήσει οικονομικά την ΑΕΚ. Επίσης, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο επόμενος πρόεδρος της Ένωσης.

Ετοιμάζεται για παρθενική εμφάνιση ο Τζεμπούρ

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το οποίο και θα κρίνει το νικητή του ντέρμπι, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα εκτός του Κριστιάν Νέμεθ, ενώ μπορεί να υπολογίζει στον… ξεχασμένο Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Γαλλοαλγερινός δεν έχει συμμετοχή στο πρωτάθλημα φέτος, ενώ η μοναδική του παρουσία με την κιτρινόμαυρη φανέλα είναι στο Europa League στις 20 Αυγούστου με την Βασλούι.

Η επιστροφή του "τρομοκράτη" δίνει την δυνατότητα στον Μπάγεβιτς να παίξει με δύο επιθετικούς, κάτι που δοκιμάζει την τελευταία εβδομάδα στους Θρακομακεδόνες. Ο Τζεμπούρ συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει το Καραϊσκάκη ως παρτενέρ του Μπλάνκο ή στα άκρα. Η θέση του 25χρονου επιθετικού εξαρτάται από το σύστημα που θα επιλέξει ο Ντούσκο, ο οποίος έχει δοκιμάσει το 4-4-2, το 4-2-3-1 και το 4-3-3.

Το τελευταίο δεν έχει βοηθήσει σχεδόν ποτέ την ΑΕΚ (και είναι δύσκολο να επιλεχθεί), ενώ το 4-2-3-1 αφήνει απελπιστικά μόνο τον Μπλάνκο στην επίθεση, δεδομένο που τον καθιστά ακίνδυνο. Το… αγαπημένο 4-4-2 του Μπάγεβιτς έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα φέτος λόγω της έλλειψης επιθετικών αλλά όταν η ΑΕΚ παρατάσσεται με αυτή τη διάταξη η κιτρινόμαυρη μηχανή δουλεύει πολύ καλύτερα.

Γρίφος η διάταξη στο Καραϊσκάκη

Τον γρίφο μπορεί να τον λύσει μόνο ο ίδιος ο Ντούσκο αλλά όπως ο ίδιος συνηθίζει ποτέ δεν ανοίγει τα χαρτιά του και είναι δύσκολο να τον… διαβάσεις.

Ακόμα και για την θέση του τερματοφύλακα υπάρχει ερωτηματικό καθώς ο Σεμπαστιάν Σάχα μπορεί αν έχει το προβάδισμα αλλά ο Γιάννης Αραμπατζής είναι ικανός να κάνει την μεγάλη έκπληξη.

Οι σίγουροι για την ΑΕΚ είναι οι αμυντικοί, καθώς οι Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Άλβες και Καράμπελας παίζουν χωρίς αντίπαλο για τις 4 αυτές θέσεις. Στην μεσαία γραμμή τα δύο αμυντικά χαφ είναι δεδομένα με τον Καφέ να έχει ως παρτενέρ τον Σανέλ Γιάχιτς, αφού ο Βόσνιος κέρδισε τον πολύ μέτριο φέτος Γρηγόρη Μάκο.

Ο Νάτσο Σκόκο με τον Γκουστάβο Μαντούκα δεν βγαίνουν από την ενδεκάδα, όπως και ο Ισμαέλ Μπλάνκο αλλά το ερώτημα είναι σε ποιες θέσεις θα αγωνιστούν. Αν ο Μπάγεβιτς επιλέξει το 4-4-2 ο Βραζιλιάνος θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο, ο Αργεντινός στο δεξί και ο Τζεμπούρ δίπλα στον "Ζορό". Σε περίπτωση που η διάταξη είναι 4-2-3-1 τότε οι Τζεμπούρ, Σκόκο και Μαντούκα που θα παίζουν πίσω από τον Μπλάνκο θα αλλάζουν συνεχώς θέσεις προσπαθώντας έτσι να μπερδέψουν την άμυνα του Ολυμπιακού.

Μόνο ο Μπάγεβιτς ξέρει...

Όλα τα παραπάνω είναι υποθέσεις από τα όσα έχει δείξει ο Μπάγεβιτς στις προπονήσεις τις τελευταίας εβδομάδας αλλά είναι γνωστό πως κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά με τον Σερβοέλληνα τεχνικό. Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να χτυπήσει στον άξονα εκεί όπου οι εμπνεύσεις του Ζίκο μπορούν να δώσουν προβάδισμα στον Δικέφαλο.

Στην τελευταία προπόνηση πριν το ντέρμπι οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης έκαναν τακτική και ασκήσεις με μπάλα "5-2" χωρίς να υπάρξουν προβλήματα και απρόοπτα. Οι Νέμεθ και Ιορντάκε συνέχισαν το ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο, ενώ ο Χουανφράν προπονήθηκε στο γυμναστήριο.

Στο πλευρό των παικτών η Original

Στην Ελλάδα του 2010 οι μετακινήσεις οπαδών δεν είναι εφικτές καθώς ορισμένες διοικήσεις όπως του Ολυμπιακού και η αστυνομία δεν θέλουν φιλάθλους κι από τις δύο ομάδες σε ένα γήπεδο.

Γι αυτό το λόγο η Original βρέθηκε στο ξενοδοχείο Holiday Inn στο οποίο έχει καταλύσει η αποστολή της ΑΕΚ με σκοπό να εμψυχώσει τους παίκτες της Ένωσης ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι 450 περίπου φίλοι της ΑΕΚ που ξεκίνησαν από το «Δωματιάκι» βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο και με συνθήματα ζήτησαν νίκη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Οι παίκτες βγήκαν από το ξεοδοχείο και πήραν το... μήνυμα. Αυτό που μένει είναι να δώσουν χαρά στον κόσμο που τους συμπαραστέκεται ακόμα και στην φετινή πολύ κακή χρονιά.
















































































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ