EUROPA LEAGUE

Το σήκωσε και πάλι...

Το σήκωσε και πάλι...
Σεβίλη

H Σεβίλη με κορυφαίο τον Πάλοπ νίκησε την Εσπανιόλ στα πέναλτι με 3-1(2-2) και έκανε Repeat

Το πρώτο ημίχρονο


Η Εσπανιόλ μπήκε δυνατά μέσα στο παιχνίδι και πίεσε την Σεβίλη με δύο συνεχόμενες επιθέσεις, αλλά δεν υπήρξε τελείωμα. Στη συνέχεια οι Σεβιγιάνοι και για ένα περίπου δεκάλεπτο πήραν την πρωτοβουλία και κατάφεραν να απειλήσουν δύο φορές. Ο Μαρέσκα στο 3ο λεπτό έκανε καταπληκτική προσπάθεια από τα δεξιά, πέρασε δύο αμυντικούς δύο φορές μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

Στην επόμενη φάση ο Κανουτέ από πλεονεκτική θέση έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πήγε ψηλά άουτ. Στο 14ο λεπτό η Εσπανίολ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία. Ο Νταβίντ Γκαρσία έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ταμούδο έκανε την προβολή από το πέναλτι αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Πάλοπ.

Οι τυπικά γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να πιέσουν και συνέχισαν να... σφυροκοπούν την άμυνα της Σεβίλης. Ο Μόιζες κουβάλησε την μπάλα από το κέντρο, η άμυνα των Σεβιγιάνων άφησε χώρο, και ο παίκτης της Εσπανιόλ έκανε το σουτ αλλά ο Πάρλοπ μπλόκαρε.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου όμως για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκε... Στη συνέχεια της φάσης ο Πάρλοπ μπλόκαρε την μπάλα από ένα εύκολο κόρνερ και με το χέρι έβγαλε μπαλιά-πάσα στον Αντριάνο που βρισκόταν λίγο κάτω από την σέντρα. Ο τελευταίος πέρασε στο σπριντ τον Τορεχόν και από πλάγια δεξιά θέση βγήκε μόνος του με τον Ιραϊθόθ, πλάσαρε και έγραψε το Εσπανίολ - Σεβίλη 0-1.

Το γκολ ξύπνησε και τις δύο ομάδες με αποτέλεσμα η μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω για περίπου ένα δεκάλεπτο, αλλά δίχως τη μεγάλη φάση ως το 28ο λεπτό. Σε εκείνη τη φάση ο Ριέρα πήρε από το κέντρο τη μπάλα και από τα αριστερά έκανε την κούρσα με τον Ντάνιελ Άλβες να τον κυνηγάει. Ο αριστερός χαφ των καταλανών έκανε κίνηση προς τα μέσα, λίγο έξω από την περιοχή, σουτάρει δυνατά η μπάλα κοντράρει στον Άλβες και καταλήγει στα δίχτυα. ότι καλύτερο για ένα όμορφο παιχνίδι. Εσπανιόλ - Σεβίλη 1-1.

Στη συνέχεια το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο χώρο του κέντρου με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Καμία από τις δύο δεν έκανε κάποια σημαντική φάση με το πρώτο ημίχρονο να τελειώνει ισόπαλο.

Δεύτερο ημίχρονο


Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν λίγο μουδιασμένα αλλά τα... αίματα ανάψαν μετά το 50'. Συγκεκριμένα στο 55' ο Κανουτέ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Ραϊθόθ να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. Στην επόμενη φάση πρωταγωνιστής ήταν ο τερματοφύλακας της Σεβίλης.

Ο Ντε Λα Πένια βγήκε στην αντεπίθεση, έβγαλε πάσα στον Ταμούδο μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος σε εξαιρετικό σουτ, είδε τον Πάρλοπ να κάνει τρομερή απόκρουση σε κόρνερ στο 56'. Δύο λεπτά αργότερα ο Ριέρα πήγε να χριστεί και πάλι σκόρερ αλλά ο γκολκίπερ της Σεβίλης κράτησε το 1-1. Ο χαφ της Εσπανιόλ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή υποχρέωσε τον Πάρλοπ να βρει την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Δέκα λεπτά αργότερα οι ισοροπίες στον αγώνα άλλαξαν. Ο Μόϊσες βρήκε άσχημα τον Κερζάκοφ και ο Μάσιμο Μπουζάκα έδειξε τη δεύτερη κίτρινη αφήνοντας την Εσπανιόλ με δέκα παίκτες.

Η επόμενη φάση ήρθε στο 83ο λεπτό για τη μεριά της Σεβίλης. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ναβάρο στο δεύτερο δοκάρι δίνει πάσα με κεφαλιά στον Κανουτέ και ο τελευταίος με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ραϊθόθ, με τον Ναβάρο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας αλλά να κάνει σουτ... απελπισίας.

Το πλεονέκτημα της Σεβίλης είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες της Εσπανιόλ να μένουν σιγά-σιγά από δυνάμεις. Παρόλα αυτά οι Ανδαλουσιανοί δεν μπορούσαν να σπάσουν την άμυνα των θεωρητικά γηπεδούχων και το 1-1 ήταν το αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Παράταση (1ο ημίχρονο)


Το πρώτο μέρος της παράτασης όπως ήταν φυσιολογικό δεν έδειξε τίποτα πλην του γκολ του Κανουτέ. Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος από τη συνεχή βροχόπτωση δεν βοήθησε στο θέαμα. Συγκεκριμένα μέχρι και το γκολ του επιθετικού από το Μάλι, η Σεβίλη πίεζε και η Εσπανιόλ έκανε... υπομονή. Στο 105' ο Νάβας έβγαλε χαμηλή μπαλιά από τα δεξιά και ο Κανουτέ έκανε την προβολή γράφοντας το 1-2. Η Σεβίλη πολύ κοντά στο τρόπαιο αλλά...

Παράταση (2ο ημίχρονο)


Στο δεύτερο μέρος η Σεβίλη πίεζε με σκοπό να κρατήσει πίσω τους παίκτες της Εσπανιόλ και να τελειώσει το παιχνίδι. Σε εκείνο το σημείο "ήρωας" για την Εσπανιόλ ήταν ο Ραϊθόθ που κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι για το... θαύμα και έγινε. Στο 115' ο Ριέρα είχε την μπάλα έξω από την περιοχή, την πήρε Ζονάτας ερχόμενος από πίσω και με ασύλληπτο δεξί σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην αριστερή γωνία του Πάρλοπ, 2-2! Χαμός στο Χάμπντεν Παρκ και ο αγώνας θα κριθεί στα πέναλτι.

Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι με την Σεβίλη να ξεκινάει την εκτέλεση:


1-0: Κανουτέ
1-0: Γκαρσία (μπλόκαρε ο Πάλοπ)
2-0: Ντραγκουτίνοβιτς
2-1: Παντιάνι
2-1: Άλβες (έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι)
2-1: Ζόνατας (μπλόκαρε ο Πάλοπ)
3-1: Πουέρτα
3-1: Τορεχόν (Μπλόκαρε ο Πάλοπ)








































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ