CHAMPIONS LEAGUE

Το... σουρεάλ όνειρο του Μασεράνο

Το... σουρεάλ όνειρο του Μασεράνο
Μασεράνο-Λίβερπουλ

Από την δόξα του Μουντιάλ στην παρακμή της Γουέστ Χαμ, και από εκεί στον τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λίβερπουλ. Ο Αργεντινός μας αφηγείται το φετινό του... ταξίδι

Άλλοι με αεροπλάνα, άλλοι με τρένα, άλλοι με τα αυτοκίνητά τους, ενώ -όπως έγινε γνωστό από τα αγγλικά ΜΜΕ- τέσσερις ακόμη πιο επινοητικοί, νοίκιασαν ταξί από το "Άνφιλντ" για να τους φέρει στην ελληνική πρωτεύουσα.
Αν αυτό το ταξίδι σας φαίνεται απίστευτο, τότε τί να πει και ο Χαβιέρ Μασεράνο για το φετινό του "ταξίδι". Μετά από το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου ήταν μέλος της Εθνικής Αργεντινής, πήρε μετεγγραφή από την βραζιλιάνικη Κορίνθιανς στην Γουέστ Χαμ.

Η καριέρα του όμως -εντελώς αναπάντεχα για τον ίδιο- έπιασε πάτο, καθώς είχε την ατυχία να πάει σε μία "προβληματική" ομάδα, όπου δεν κατάφερε να στεριώσει ποτέ.

Πήγε μαζί με τον Τέβεζ ως... μεσίας στο "Άπτον Παρκ", και το αποτέλεσμα ήταν να έχει μόλις τρεις παρουσίες στην αρχική 11αδα σε διάστημα έξι(!) μηνών. Η καριέρα του κινδύνευε να κολλήσει σε τέλμα από τα 22 του, όμως κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Ράφα Μπενίτεθ, τον πήρε στο "Άνφιλντ" και η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους.

Από το πουθενά στο... υπέρτατο όνειρο
Ο Αργεντινός αμυντικός χαφ καπάρωσε τη θέση βασικού, αφήνοντας στον πάγκο τον μέχρι πρότινος μόνιμο Σισόκο, και απέχει ένα βήμα από το να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης.

" Ήμουν στη Γουέστ Χαμ, πηγαίνοντας πουθενά και κάνοντας τίποτα. Είχα πέσει σε βαθιά κατάθλιψη και αναρωτιόμουν τί μου είχε συμβεί. Και τώρα αγωνίζομαι για την μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου. Είναι κάτι το σουρεαλιστικό", τόνισε στις δηλώσεις του ο Μασεράνο και συνέχισε:

"Είναι η μόνη λέξη που μπορώ να χρησιμοποιήσω, είναι κάτι το περίεργο. Ήμουν κομμάτι μίας παραπαίουσας ομάδας, δεν αγωνιζόμουν καν, και δεν θα μπορούσα να φανταστώ πως θα καταλήξει η χρονιά με αυτόν τον τρόπο. Κάθε παίκτης θα ήθελε να βρεθεί στη θέση μου.

Να απομένουν μόλις λίγες ώρες από το μεγαλύτερο παιχνίδι που θα μπορούσα να παίξω, είναι κάτι που ονειρεύεσαι. Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη θα δουν το ματς, είναι απίστευτο το ότι θα είμαι και εγώ μέρος του αγώνα".




Ευχαριστίες προς την Γουέστ Χαμ
Όσο για το περάσμά του από τα "σφυριά", ο Μασεράνο θυμάται: " Ήταν χάλια τα πράγματα, όμως δεν έχω κακά αισθήματα για τη Γουέστ Χαμ. Η διοίκηση, οι παίκτες, οι φίλαθλοι με στήριξαν στις δυσκολότερες στιγμές της καριέρας μου.

Πριν από εκεί είχα μόνο επιτυχίες. Έπαιξα στη χώρα μου ως έφηβος, πήγα στο Μουντιάλ, κατέκτησα το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Αθήνα, κέρδισα πέντε με έξι τρόπαια. Στη συνέχεια βρέθηκα να μην παίζω καθόλου.

Όμως δεν μπορώ να πω ότι ήρθα στη Λίβερπουλ για να ξεφύγω από τη Γουέστ Χαμ, έφυγα επειδή δεν είχα ευκαιρίες εκεί. Οφείλω να τους ευχαριστήσω γιατί μου άνοιξαν την πόρτα να παίξω στην Ευρώπη. Μου άνοιξαν την πόρτα για αυτόν τον τελικό".






Ο Μασεράνο δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μπενίτεθ για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό του, ενώ για τον τελικό με τη Μίλαν είπε:

" Οι οπαδοί ζουν και αναπνέουν για αυτή τη διοργάνωση. Ξέρουμε ότι η Μίλαν είναι σοβαρή αντίπαλος και έχουν έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, τον Κακά. Εάν η αποστολή μου είναι να σταματήσω τον Κακά, θα είμαι πολύ χαρούμενος γιατί θέλω το Κύπελλο για την ομάδα", κατέληξε ο Αργεντινός χαφ.
















TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ