ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

To SPORT 24 στην Τούμπα

To SPORT 24 στην Τούμπα
γκαρσια παμπλο γκαρσια παοκ-αρης

To SPORT 24 βρίσκεται στην Τούμπα και σας μεταφέρει το κλίμα από το ντέρμπι του βορρά

Το SPORT 24 στην Τούμπα

Η αντίστροφη μέτρηση για την σέντρα του τοπικού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη στο γήπεδο της Τούμπας πλησιάζει, 21:00, και το SPORT 24 είναι πιστό στο ραντεβού του.

- 18:54. Ο διαιτητής της συνάντησης Τάσος Κάκος από τον σύνδεσμο της Κέρκυρας έφθασε στο γήπεδο της Τούμπας μαζί με τους βοηθούς του και τον τέταρτο. - Λίγο πριν από τις 19:30 πάτησε το χορτάρι του παίρνοντας την γεύση ότι ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν και στην καλύτερή του κατάσταση μετά την βροχή που είχε προηγηθεί.

- 18:55. Το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του Άρη άφησε το ξενοδοχείο στην περιοχή του αεροδρομίου για το γήπεδο της Τούμπας.

- 19:20. Το πούλμαν της αποστολής του Άρη κάνει την εμφάνισή του στο γήπεδο της Τούμπας κάτω από χλιαρές αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ.

- Γρήγορα βγήκε από το πούλμαν ο Ισπανός τεχνικός του Άρη, Κίκε Ερνάντεθ, ενώ ο Σέρχιο Κόκε πήγε στα αποδυτήρια μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο.

- Μαζί με την αποστολή του Άρη και το πούλμαν που μετέφερε τους 50 φιλάθλους της ομάδας όσες και οι προσκλήσεις που είχε συμφωνηθεί να πάρει η ΠΑΕ από την σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής με άλλες δέκα να αντιστοιχούσανε για την διοίκηση της ΠΑΕ.

- 19:25. Ακολούθησε το πούλμαν της αποστολής του ΠΑΟΚ μέσα σε ζεστό χειροκρότημα από τους φιλάθλους της ομάδας.

- Πρώτος που κατέβηκε από το πούλμαν ο Πορτογάλος τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, και από πλευράς παικτών ο νεαποκτηθής Βραζιλιάνος Λίνο με τελευταίο τον Σέρχιο Κονσεϊσάο.

- Αρκετή ώρα πριν από την σέντρα του παιχνιδιού και οι υπεύθυνοι του γηπέδου της Τούμπας προσπαθούσαν να διορθώσουν όσο περισσότερο γίνεται τον βαρύ αγωνιστικό χώρο από το νερό της βροχής που είχε προηγηθεί.

- 20:07. Γιώργος Σηφάκης και Δημήτρης Καρατζιοβαλής είναι οι πρώτοι ποδοσφαιριστές του Άρη που βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας.

- Η ατμόσφαιρα στις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας αρχίζει να ζεσταίνεται από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ η προσέλευση των οποίων είχε ξεκινήσει πριν από τις 19:00 όταν και είχαν ανοίξει οι πόρτες.

- 20:17. Ο διαιτητής Κάκος συνοδευόμενος από τους κ.κ. Ζήση Βρύζα και Γιώργο Κολτσίδα από τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Άρη συνοδευόμενοι από τους Κίκε Ερνάντεθ και Σέρχιο Κόκε.

- 20:17. Την ίδια ώρα η ενδεκάδα του Άρη μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας ξεκινώντας την προθέρμανσή της.

- 20:20. "Θα δούμε", ήταν το σχόλιο του διαιτητή Κάκου σε ερώτηση για την διεξαγωγή του αγώνα κατά την αποχώρησή για τα αποδυτήρια.

- "Θέλουμε να γίνει. Έχουμε παίξει και σε χειρότερους αγωνιστικούς χώρους", τόνισε από την πλευρά του ο Σέρχιο Κονσεϊσάο.

- 20:24. Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κάνει την εμφάνισή της στον αγωνιστικό χώρο μέσα σε αποθέωση από τους φιλάθλους της ομάδας.

- 20:40. Ο Κάκος επιστρέφει και πάλι στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους δύο βοηθούς του Δάλλα και Βλάχο ξεκινώντας την προθέρμανσή τους κάτι που σημαίνει ότι το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την Ε΄ φάση του Κυπέλλου hellas online θα διεξαχθεί κανονικά με την σέντρα του να είναι ορισμένη για τις 21:00.

- 20:53. Οι δύο ενδεκάδες αποχώρησαν για τα αποδυτήρια για να τους ακολουθήσουν το διαιτητικό τρίο των Κάκου, Δάλλα και Βλάχου.

- 21:07. Οι δυο ενδεκάδες βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και στις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δημιουργούν ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

- 21:12. Η ώρα της σέντρας έφθασε με τον Άρη να είναι στην σέντρα με τους Κόκε και Ρεγκέιρο.

Φάκελος... παράδοση

Αν και η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες για απόψε το βράδυ στη Βόρεια Ελλάδα, στο γήπεδο της Τούμπας αναμένεται "καυτή" ατμόσφαιρα στο τόσο πρόωρο ντέρμπι της φάσης των "16" του κυπέλλου, μεταξύ ΠΑΟΚ και Αρη.

Από τη στιγμή που το χέρι του εκπροσώπου του Ολυμπιακού, Κούλη Δουρέκα, τράβηξε αυτό το ζευγάρι, όλη η Θεσσαλονίκη είναι στο πόδι, καθώς πρόκειται για το "El Classico" της πόλης.

Το SPORT 24 θυμίζει ιστορίες από το παρελθόν του κυπέλλου, που είναι συνδεδεμένες με αυτές τις δύο μεγάλες ομάδες, με ευχή να δούμε και απόψε ένα κλασσικό ντέρμπι μεταξύ δύο εκ των κορυφαίων συλλόγων της Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ έχει την μερίδα του λέοντος στις προκρίσεις, με τον Αρη πάντως να έχει πανηγυρίσει πρώτος, κατάκτηση κυπέλλου.

Αναλυτικά οι δύο τελικοί κυπέλλου που έχουν βρεθεί αντίπαλοι οι κορυφαίες ομάδες της Θεσσαλονίκης:

ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ - 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 1970

Αρης-ΠΑΟΚ 1-0 (8’ Κεραμιδάς)

ΑΡΗΣ: Χρηστίδης, Πάλλας, Ραπτόπουλος, Σπυρίδων, Ναλμπάντης, Σεμερτζής (60' Ψηφίδης), Συρόπουλος, Κεραμιδάς, Αλεξιάδης, Παπαϊωάννου, Μιχαηλίδης

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου (43' Πίρτσος), Παπαχριστούδης, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Μακρής (27' Κοντογιώργος), Τερζανίδης, Δράμαλης, Παρίδης, Σαράφης, Κούδας, Λάζος.

ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ - 17 ΜΑΙΟΥ 2003

ΠΑΟΚ-Αρης 1-0 (24’ Γεωργιάδης)

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Αμπονσά, Μάρκος, Κουτσόπουλος, Κουκιέλκα, Κούτσης (70' Χασιώτης), Καφές, Γεωργιάδης, Εγκωμίτης, Γιασεμάκης (73' Σπάσιτς), Οκκάς.

ΑΡΗΣ: Λαμπάκης, Κατσιαρός, Μόρις, Κολτσίδας, Παπαδόπουλος, Πανόπουλος (70' Μπασιρ), Σελάντερ, Διγκόζης (46' Μπράγκα), Κνόπερ, Επαλέ, Νιρέν (46' Καμπάνταης).

Τα αποτελέσματα, σε άλλες κόντρες τους στο κύπελλο από την περίοδο της α’ εθνικής (1959-60) μέχρι και σήμερα:

1960-61 (Β΄Γύρος): ΠΑΟΚ-Αρης 1-1
Αρης-ΠΑΟΚ 1-1
Πέρασε ο Αρης μετά από κλήρωση

1971-72 (Προημιτελικά): Αρης-ΠΑΟΚ 1-2
Προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ

1979-80 (Προημιτελικά): Αρης-ΠΑΟΚ 1-0
ΠΑΟΚ-Αρης 2-0
Προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ

1984-85 (Β’ Γύρος): ΠΑΟΚ-Αρης 2-0
Αρης-ΠΑΟΚ 3-1
Προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ

2000-01 (Προημιτελικά): Αρης-ΠΑΟΚ 1-1
ΠΑΟΚ-Αρης 2-0
Προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ
























































































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ