ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

To SPORT 24 στο ΟΑΚΑ (vid)

To SPORT 24 στο ΟΑΚΑ (vid)
corner για Ευταξίας (μας γάμησες)

Το SPORT 24 βρίσκεται στο Ολυμπιακό Στάδιο και σας μεταφέρει (και με βίντεο) το κλίμα πριν την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για τον τελικό Κυπέλλου hellas online (videos!)

00:08 Η σειρά των νικητών και Κυπελλούχων Ελλάδας 2009. Οι παίκτες παίρνουν τα μετάλιά τους και ο Τζόρτζειτς σηκώνει την τελευταία γι αυτόν κούπα, με τον ύμνο των νταμπλουχων να παίζει στα μεγάφωνα. Βίντεο

00:01 Οι ποδοσφαιριστές της 'Ενωσης παραλαμάνουν τα μετάλλιά τους φανερά απογοητευμένοι.

23:57 Ο Ματ Ντάρμπισιρ (που σκόραρε με διάσειση!) παίρνει το βρραβείο του MVP της αναμέτρησης.

23:47 Η ερυθρόλευκη αποστολή πανηγυρίζει στο κέντρο του γηπέδου και οι οπαδοί στις εξέδρες για το φετινό νταμπλ.

23:43 Πανηγυρίζουν οι ερυθρόλευκοι κατεβασμένα κεφάλια οι κιτρινόμαυροι, αλλά ΟΛΟΙ αξίζουν πολλά μπράβο για ένα εξαιρετικό παιχνίδι που όμοιό του δύσκολα θα βρούμε τα τελευταία χρόνια.

23:42

Ο Μαϊστόροβιτς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ο Σάχα έπιασε το προτελευταίο πέναλτι της καριέρας του Τζόλε, οι δύο τερματοφύλακες σκόραραν, ο Νικοπολίδης έπιασε το πέναλτι του Γεωργέα, ο Άντζας βάρεσε το χειρότερο πέναλτι της βραδιάς, αλλά στην... επανάληψη των πέναλτι ο Νικοπολίδης έπιασε το πέναλτι του Γεωργέα, ευστόχησε στο επόμενο και έχρισε τον Ολυμπιακό Κυπελλούχο Ελλάδος 2008-2009.

23:10 Τέλος. Ο νικητής και Κυπελλούχους Ελλάδας 2008-2009 θα κριθεί στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

23:03



Οι ποδοσφαιριστές θέλουν αλλά η κούραση πλέον δείχνει να υπερτερεί. Υπερπροσπάθειες από όσους βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο.

22:56 Ας μην τελειώσει ποτέ αυτό το παιχνίδι. Ο Νάτσο Σκόκο πετυχαίνει το 2ο προσωπικό του τέρμα και 4ο για την ΑΕΚ. Απίστευτο κι όμως ελληνικό. ΑΕΚ-Ολυμπιακός 4-4! Αγγλία γίναμε...

22:55 Τέταρτη σέντρα στον καλύτερο αγώνα της χρονιάς με χαώδη διαφορά από τον δεύτερο.

22:52 Με εννιά ο Ολυμπιακός μετά από φάουλ για κάρτα (την οποία και αντίκρυσε) ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

22:49 Απίστευτη αντίδραση από τον Βαλβέρδε που χτύπαγε το κεφάλι του στον πάγκο (!) για την κάρτα του Γκαλέτι.

22:47 Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι με ένα σουτ στην κίνηση κάνει το 3-4 και βάφει το Κύπελλο κόκκινο. Ίδιο χρώμα με την κάρτα που αντίκρυσε καθώς ο Αργεντινός έβγαλε την μπλούζα στον πανηγυρισμό και αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη.

22:44 Λίγο αργότερα η σειρά των φίλν του Ολυμπιακού να πανηγυρίσουν το 3-3 του Ντάρμπισιρ. Βίντεο

22:42 Οι πανηγυρισμοί των φίλων της ΑΕΚ στο 3-2 σε βίντεο .

22:36 Για τρίτη φορά οι δύο ομάδες στη σέντρα και εμείς ελπίζουμε να συνεχίσουν να μας προσφέρουν ενα απολαυστικό παιχνίδι.

22:30 Το παιχνίδι οδηγείται στην παράταση μετά από ένα χορταστικό-απολαυστικό-γεμάτο 90λεπτο που τα είχε ΟΛΑ!

22:27

Απίστευτος τελικός με τον Ντάρμπισιρ να κάνει το 3-3 στο 93'!!!

22:22 Κάτι φαίνεται να ήξερε ο Ισπανός καθώς ο Νάτσο Σκόκο λίγα δευτερόλεπτα μετά χόρεψε την άμυνα του Ολυμπιακού και έκανε το 3-2 στο 90'.

22:21 Εκνευρισμένος ο Βαλβέρδε φωνάζει σε έντονος ύφος στους παίκτες του.

22:08 Ο Εντίνιο στη θέση του Τζεμπούρ με τον Κυργιάκο να προσπαθεί να "φτιάξει" ψυχολογικά τον Πορτογάλο πριν μπει στο παιχνίδι.

22:04 Φωνές από Μπάγεβιτς και Βαλβέρδε στους παίκτες τους σε ένα μεγάλο τελικό...

22:01 Με κάτι παραπάνω από αρκετή δόση τύχης ο Ολυμπιακός φέρνει το παιχνίδι στα ίσια και επιβεβαιώνει την ανωτερότητά του στην επανάληψη. Σκόρερ ο Ντουντού μετά από αρκετές κόντρες με τον Βραζιλιάνο να ξεσπά στο σημαιάκι το κόρνερ.

21:59 Οδηγίες στον Ράφικ Τζεμπούρ και στον Ισμαέλ Μπλάνκο δίνει ο Μπάγεβιτς ενώ ο Κυργιάκος προσπαθεί να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του από τον πάγκο.

21:58 Η ΑΕΚ έχει χάσει τον έλεγχο του κέντρου και του αγώνα και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς βάζει τον Αγκουστίν Πελετιέρι στη θέση του Μαντούκα.

21:56 Πάλι ο Άγγλο μπαίνει σητν περιοχή αλλά τη στιγμή της κρίσης (του σουτ δλδ) βρίσκει "αέρα", μπερδεύει τα πόδια του και πέφτει κάτω.

21:55 Ευκαιρίες από αυτές που δεν χάνονται έχασε ο Ντάρμπισιρ που αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής χωρίς αντίπαλο και με την μπαλα στρωμένη στο.. πιάτο!

21:53 Με τον τραυματισμό του Κυργιάκου ο Βαλβέρδε φώναξε τον Τζόρτζεβιτς, ο οποίος πήρε τη θέση του Λέτο.
21:52 Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ με τον Σωτηρη Κυργιάκο που επέστρεψε από τραυματισμό να αποχωρεί πάλι τραυματίας. Τη θέση του πήρε ο Γιώργος Αλεξόπουλος.

21:45 Το παιχνίδι έχι πάρει φωτιά (με την καλή έννοια). Οι δύο ομάδες ψάχνουν το γκολ με την μπάλα να αλλάζει πλευρές σε κάθε φάση.

21:38 Ο Ντάρμπισιρ πριν προλάβει να πατήσει καλά-καλά το χορτάρι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά. Πανικός στην εξέδρα των ερυθρολεύκων.

21:35 Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό με τον Ντάρμπισιρ να παίρνει τη θεση του Πατσατζόγλου.

21:30 Ο εκπληκτικός Άντριαν μας καθήλωσε με τα... μαγικά του αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ρεκόρ. Το εξωφρενικό είναι πως κάποιοι από τους οπαδούς τον σημάδευαν με λέιζερ!!! Το είδαμε κι αυτό στην Ελλάδα.

21:17 Ο Άντριαν θα προσπαθήσει να σπάσει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ αλλάζοντας 15 μπλούζες κάνοντας "γκελάκια" με το κεφάλι (!) κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

21:17 Ημίχρονο στο ΟΑΚΑ. Χειροκροτήματα από τους φίλους της ΑΕΚ για την απόδοση της ομάδας τους στο πρώτο μέρος.

21:16 Ο Τζόρτζεβιτς σηκώθηκε για ζέσταμα και εισέπραξε το ζεστό χειροκρότημα της ερυθρόλευκης εξέδρας στην τελευταία του παρουσία αν μπει σαν αλλαγή.

21:11 Με μεγάλη αγωνία παρακολουθούν οι εκτός αποστολή παίκτες του Ολυμπιακύ σε μία από τις σουίτες. Το μεγαλύτερο άγχος φαίνεται να έχει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που δείχνει να μην πιστεύει στην εξέλιξη του σκορ.

21:05 Ένταση και νεύρα από Κυργιάκο-Α. Παπαδόπουλο. Μία κίτρινη κάρτα και στους δύο για να ηρεμήσουν από τον Κάκο, που προσπαθεί να... κρατήσει το παιχνίδι, καθώς οι ποδοσφαιριστές φαίνεται να έχουν αρκετή ένταση παραπάνω από αυτή που χρειάζεται.

21:02 Ντάρμπισιρ και Όσκαρ οι πρώτοι ερυθρόλευκοι που σηκώθηκαν για ζέσταμα.

21:01 Όρθιος και ο Βαλβέρδε φωνάζει στον Άντζα να ανεβάσει την ομαδα του.

20:57 Όρθιος με σταυρωμένα τα χέρια παρακολουθεί τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ ο Βαλβέρδε είναι καθισμένος στον πάγκο του.

20:55 Οι αντίστοιχοι αναπληρωματικοί του Ολυμπιακού είναι ακόμα στον πάγκο.

20:54 Οι αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που προθερμαίνονται καλούν τον κόσμο να φωνάξει ακόμα περισσότερο.

20:46 Λίγο καθυστερημένα αλλά μας πρόδωσε (για λίγο) η προηγμένη τεχνολογία. Η είσοδος των δύο ομάδων και η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στην εξέδρα σε βίντεο

20:38 Ο Ισμαέλ Μπλάνκο παίρνει τον τελικό πάνω του με ακόμα ένα γκολ το οποίο είναι πεντακάθαρο αυτή τη φορά. Το 2-0 έγινε πολύ γρήγορα. Παγωμάρα στην εξέδρα του Ολυμπιακού, ξέφρενοι πανηγυρισμοί σε αυτή της ΑΕΚ.

20:35 Ο Μπλάνκο άνοιξε το σκορ με το... καλησπέρα. Δύσκολη φάση για τον επόπτη με τον Αργεντινό να είναι και να μην είναι σε θέση οφ σάιντ. Πολλά ριπλέι δεν είχαμε όπως και ο επόπτης.

20:30 Το σεντόνι (είπαμε όχι το... καλό) φεύγει και ο μεγάλος τελικός αρχίζει. Καλό παιχνίδι να έχουμε και ας νικήσει ο καλύτερος.

20:25 Ο Κάρολος Παπούλιας στον αγωνιστικό για την παρουσίαση και χειραψία με τους 22 ποδοσφαιριστές.

20:24 ΑΕΚ και Ολυμπιακός μπαίνουν στο γήπεδο. Καπνογόνα και εντυπωσιακή ατμόσφαιρα από τους οπαδούς στις εξέδρες.

20:23 Στο Ολυμπιακό Στάδιο και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

20:21 Οι αναπληρωματικοί μπαίνουν στο γήπεδο και κάθονται στους πάγκους.

20:20 Όλα έτοιμα για τη σέντρα του τελικού που θα κρίνει τον Κυπέλλουχο Ελλάδας 2008-2009.

20:10 Η προθέρμανση των παικτών του Ολυμπιακού σε βίντεο .

20:08 Το show από τους freestylers συνεχίζεται, αυτή τη φορά στο κέντρο του γηπέδου.

20:07 Η προθέρμανση των παικτών της ΑΕΚ σε βίντεο .

20:04

Οι ποδοσφαιριστές αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια ώστε να επανάλθουν για τη σέντρα του αγώνα.

20:03 Η μάχη της εξέδρας άρχισε με κίτρινα πανό να εμφανίζονται στην πλευρά των Ολυμπιακών και κόκκινα στην πλευρά της ΑΕΚ.

19:56 Τα πνεύματα ηρέμησαν, η θερμοκρασία κατεβαίνει και οι δύο ομάδες συνεχίζουν το ζέσταμα. Λίγο παραπάνω από μισή ώρα για τη σέντρα του Κυπέλλου hellas online.

19:44 Η είσοδος του Ερνέστο Βαλβέρδε και των παικτών του Ολυμπιακού σε βίντεο

19:41 Σειρά των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού να βγουν στον αγωνιστικό χώρο για ζέσταμα και ανταποδίδουν αμέσως το χειροκρότημα των οπαδών τους.

19:38 Oι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Ζεράλντο Άλβες, Κυργιάκος, Μαϊστόροβιτς, Ενσαλίβα, Καφές, Μαντούκα, Σκόκο, Τζεμπούρ, Μπλάνκο.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Άντζας, Α. Παπαδόπουλος, Ντουντού, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι, Λέτο, Μπελούτσι, Ντιόγκο.

19:34 Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και ακολούθησαν οι τερματοφύλακες του Ολυμπιακού. Ας ελπίσουμε πως θα ηρεμήσουν τα πνεύματα.

19:30 Δεν αποφύγαμε τα επεισόδια. Αρχικά 3-4 οπαδοί του Ολυμπιακού κινήθηκαν προς την εξέδρα της ΑΕΚ και το ίδιο έγινε από τους κιτρινόμαυρους. Στη συνέχεια ξεκίνησε ανταλλαγή φωτοβολίδων με ορισμένες εξ αυτών να πέφτουν μέσα στον κύριο όγκο των φιλάθλων. Κρίμα.

19:30 Δύο freestylers με κόκκινη και κίτρινη μπλούζα βρίσκονται μπροστά από τα δύο πέταλα και με διάφορα κόλπα με την μπάλα προσφέρουν θέαμα στους οπαδούς.

19:27 Τελικά είναι πολύ όμορφο να υπάρχει χρώμα και από τις δύο ομάδες στις εξέδρες. Έχουμε να το δούμε τόσο καιρό που μας φαίνεται εντυπωσιακό!

19:23 Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ότο Ρεχάγκελ, έφθασε στο Ολυμπιακό Σταδιο για να παρακολουθήσει τον μεγάλο τελικό.

19:17

Οι τερματοφύλακες της ΑΕΚ ξεκίνησαν το δικό τους ζέσταμα στο τέρμα μπροστά από τους φίλους της Ένωσης.

19:16 Το σεντόνι (όχι το... καλό) παίρνει τη θέση του στο κέντρο του γηπέδου.

19:14 Αρκετές οι ωρέες παρουσίες στο ΟΑΚΑ. Δυστυχώς δεν έχουμε βίντεο...

19:09 Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Ανεβαίνει η ένταση στο ΟΑΚΑ.

19:08 Η είσοδος των παικτών της ΑΕΚ στο γήπεδο και οι λιγοστοί (μέχρι εκείνη την ώρα) φίλαθλοί της στις εξέδρες σε βιντεάκι που υποσχεθήκαμε από πριν.

19:07 Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μπαίνει στο γήπεδο και γνωρίζει την αποθέωση από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Ψήφος παραμονής από τους φιλάθλους...

18:53 Ο Σωτήρης Κυργιάκος συγκέντρωσε τα βέλη τω οπαδών του Ολυμπιακού και αυτός τους γύρισε την πλάτη και χειροκρότησε αυτούς της Ένωσης που τον αποθέωσαν.

18:52 Οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης κάνουν την πρώτη βόλτα στον αγωνιστικό χώρο. Οι περισσότεροι με ακουστικά και την αγαπημένη τους μουσική να τους ακολουθεί για τις τελευταίες στιγμές χαλάρωσης πριν την ένταση.

18:50 Το πολυπόθητο κύπελλο πήρε την θέση του δίπλα από τον αγωνιστικό χώρο. Θα το θαυμάσουν όλοι αλλά μόνο μία ομάδα θα πανηγυρίσει.

18:48 Η αποστολή της ΑΕΚ έφτασε στο Ολυμπιακό Στάδιο με τον Ντούσαν Μάγεβιτς να ηγείται κατεβαίνοντας πρώτος από το κιτρινόμαυρο πούλμαν. Χαμόγελα από τους παίκτες της Ένωσης κατά την είσοδό τους στα αποδυτήρια.

18:46 Ο αγωνιστικός χώρος ποτίζεται ώστε να είναι έτοιμος για τους 22 ποδοσφαιριστές.

18:41 Οι οπαδοί της ΑΕΚ αρχίζουν να γεμίζουν σιγά-σιγά το δικό τους πέταλο. Σε λίγο και σε βιντεάκι.

18:28 Όσο πλησιάζει η ώρα έναρξης και οι οπαδοί των δύο ομάδων αυξάνονται, τα αίματα ανάβουν δίχως βέβαια κάποιο παρατράγουδο, απλά με συνθήματα. Δεν ξέρουμε ποιοι θα κερδίσουν την μάχη της εξέδρας απλά ευχόμαστε από την μεριά μας να συνεχιστεί η καυτή ατμόσφαιρα δίχως επεισόδια.

Πολλά τα καλά και τα ενδιαφέροντα τα στατιστικά του αγώνα. Πάρτε μια γεύση... 1931: Εκείνη τη χρονιά και συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου διεξήχθη ο τελικός της πρώτης διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Αντίπαλοι στο γήπεδο του Παναθηναϊκού ήταν η ΑΕΚ και ο Άρης και νικήτρια αναδείχτηκε η Ένωση με 5-3.

23 φορές έχει αναδειχθεί Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός (1947, 1951, 1952, 1953, 1954, 1957, 1958, 1959, 1960, 1961, 1963, 1965, 1968, 1971, 1973, 1975, 1981, 1990, 1992, 1999, 2005, 2006, 2008).

13 φορές έχει κατακτήσει το τρόπαιο η ΑΕΚ (1931, 1939, 1949, 1950, 1956, 1964, 1966, 1978, 1983, 1996, 1997, 2000, 2002).

11 διαφορετικές ομάδες έχουν κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, ΑΕΛ, Εθνικός, Άρης, Ηρακλής, Καστοριά, ΟΦΗ.

65 τελικοί έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα - του σημερινού συμπεραλβανομένου. Ένας δεν τελείωσε (1962). Η διοργάνωση το 1966 είχε νικητή (ΑΕΚ), αλλά τελικός δεν διεξήχθη (παραιτήθηκε ο Ολυμπιακός).

47 φορές συνολικά διεκδίκησαν το τρόπαιο στον τελικό ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ.

6 χρονιές δεν διεξήχθησαν αγώνες για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας λόγω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Από το 1941 εώς και το 1946.

2002 Η τελευταία χρονιά που ο τελικός φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ. Κατά σύμπτωση και τότε αντίπαλοι η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός με τους "κιτρινόμαυρους" να φεύγουν νικητές.

17 φορές το Ολυμπιακό Στάδιο φιλοξένησε τον τελικό της διοργάνωσης. Η πρώτη ήταν το 1983 (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0). Ανάμεσά τους και ο επαναληπτικός τελικός του 1991 (Παναθηναϊκός-Αθηναϊκός 2-1).

11 διαφορετικά γήπεδα έχουν φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου. Τα πρωτεία κατέχει το γήπεδο του Παναθηναϊκού ("Απόστολος Νικολαΐδης") με 19 τελικούς. Τα υπόλοιπα είναι το ΟΑΚΑ, το "Καραϊσκάκη", η Νέα Φιλαδέλφεια, η Τούμπα, το Χαριλάου, το Καυτανζόγλειο, η Νέα Σμύρνη, το Παμπελοποννησιακό, το Παγκρήτιο και το Πανθεσσαλικό.

1980 Η χρονιά κατά την οποία το τρόπαιο κατέληξε για πρώτη φορά στα χέρια παικτών μιας ομάδας της περιφέρειας. Νικήτρια ήταν η Καστοριά που νίκησε 5-2 στον τελικό τον Ηρακλή.

6 διαφορετικές πόλεις έχουν φιλοξενήσει τον τελικό: Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλος.

5 μόλις παίκτες απ' όσους αγωνίστηκαν στον τελευταίο τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ (2006) ανήκουν ακόμα στην δύναμη των ομάδων τους. Πρόκειται για τους Νικοπολίδη, Στολτίδη, Τζόρτζεβιτς (από τον Ολυμπιακό), Γεωργέα, Αλεξόπουλο (από την ΑΕΚ).

18:23 Στις κεντρικές θύρες απέναντι από τα επίσημα έχουν τοποθετηθεί ένα μεγάλο πανό με το σήμα της διοργάνωσης (κάτω διάζωμα) και ένα κύπελλο (πάνω διάζωμα) για να κρύψουν την... ασχήμια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βλέπετε πως όσο γιορτή και αν είναι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και δη ένας τελικός Κυπέλλου οι τεράστιες ζώνες ασφαλείας είναι απαραίτητες.

18:16 Πληθαίνουν οι φίλοι του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, την ώρα που αυτοί της ΑΕΚ ετοιμάζονται να εισέλθουν στο γήπεδο.

18:08 Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ θα τοποθετηθούν στις Θύρες που "βλέπουν" στον σταθμό "Ειρήνη". Πρόκειται για τις: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7a, 30b-c, 31, 32, 33, 34, 35. Ο κύριος όγκος των οπαδών της Ένωσης θα έρθει μετά τις 18:00, όταν και είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν τα τρένα από τον Περισσό. Κενές έμειναν οι Θύρες 7b, 8, 9, 10, 11a, 26, 28, 30a, με ανθρώπους των ΜΑΤ να έχουν δημιουργήσει προστατευτικό κλοιό.

18:05 Έντονη αλλά διακριτική η παρουσία της αστυνομίας έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο. Μέχρι στιγμής όλα κινούνται σε γιορτινούς ρυθμούς.

18:02 Περίπου 2000 οπαδοί του Ολυμπιακού βρίσκονται μέσα στο γήπεδο από την πλευρά που βλέπει στην Κηφισίας και έχουν αρχίσει το δικό τους... ζέσταμα. Πρόκειται για τις: 11b, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 19, 20, 21, 22, 24. Δείτε το βίντεο

18:00 Αρκετή κινητικότητα από τους υπεύθυνους ώστε να είναι όλα έτοιμα για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου hellas online. Τα διαφημιστικά, τα σημαιάκια στο κόρνερ και οι άντρες ασφαλείας του γηπέδου παίρνουν σιγά σιγά τις θέσεις τους.

18:00 Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι βάση προγράμματος ξεκίνησαν πιο νωρίς, έχουν αρχίσει να παίρνουν τις θέσις τους στις εξέδρες.

18:00 Καλησπέρα, από το σχεδόν άδειο ακόμα ΟΑΚΑ που ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον 66ο τελικό Κυπέλλου Ελλάδος.

Σε συνέντευξη του στο match programme o προπονητής της ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγεβιτς εύχεται ο τελικός του Κυπέλλου Hellas Online να είναι μια γιορτή, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων για την ομάδα του: " Η ΑΕΚ έχει κατακτήσει έναν τίτλο τα τελευταία 7 χρόνια κι αυτός ο λόγος αποτελεί επιπλέον κίνητρο να θέλουμε το τρόπαιο πολύ. Πρώτα επιθυμώ να χαρεί ο κόσμος μας. Όμως ο δεύτερος λόγος που το θέλω -το έχω πει στο ΄παρελθόν και το επαναλαμβάνω με αφορμή την σημερινή μέρα- είναι ότι οι τίτλοι που κατακτά μια ομάδα γράφουν το μεγαλύτερο κομμάτι της ιστορίας της. Τη μεγαλώνουν, δυναμώνουν την ψυχολογία των μελών της και τους προσδίδουν νοοτροπία νικητή και πρωταθλητή.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της Ένωσης, Σωτήρης Κυργιάκος δηλώνει μεταξύ άλλων: "Η ΑΕΚ έχει εφτά χρόνια να πάρει το Κύπελλο, το θέλουμε πάρα πολύ και όλοι ευχόμαστε να το κατακτήσουμε. Η ΑΕΚ το χρωστάει στην ιστορία της και στον κόσμκος της που πάντα είναι στο πλευρό της

".

Το επίσημο πρόγραμμα αγώνα φιλοξενεί δηλώσεις των Ερνέστο Βαλβέρδε και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ακολουθούν τα κύρια αποσπάσματα:

Ερνέστο Βαλβέρδε (προπονητής Ολυμπιακού): "Ο σημερινός τελικός αποτελεί την κορυφαία στιγμή και σκοπός μας βέβαια είναι η κατάκτηση του τροπαίου. Είναι ένας στόχος που επιθυμούμε να πετύχουμε προκειμένου να κλείσουμε με διπλή επιτυχία τη χρονιά μας φέτος, κατακτώντας το νταμπλ. Μία μεγάλη ομάδα δεν στέκεται σε ό,τι έχει, ήδη, πετύχει μέχρι τώρα, αλλά συνεχίζει την προσπάθειά της για νέες επιτυχίες και κατακτήσεις τίτλων. Ένας ακόμα τίτλος να προστεθεί στις σελίδες της ιστορίας της ομάδας και οι φίλαθλοί μας να αισθανθούν για άλλη μία φορά ικανοποίηση από τα επιτεύγματα των ποδοσφαιριστών. Εύχομαι να απολαύσετε την προσπάθεια των δύο ομάδων και ο καλύτερος να αναδειχθεί νικητής".

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (αρχηγός Ολυμπιακού): " Ο στόχος του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση και αυτού του τροπαίου. Θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε τον στόχο μας, καθώς ο σημερινός αγώνας είναι η κατάληξη μιας προσπάθειας που καταβάλαμε κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς στο θεσμό της διοργάνωσης του Κυπέλλου. Η κατάκτηση ενός τίτλου προσφέρει στιγμές δόξας και μεγάλης ικανοποίησης. Συναισθήματα δυνατά που μένουν στη μνήμη μας χαραγμένα και μας ακολουθούν πάντα. Συναισθήματα που δεν βαριέσαι ποτέ".







































































































































































































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ