STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το SPORT 24 στο ΟΑΚΑ

Το SPORT 24 στο ΟΑΚΑ
ορίτζιναλ

Το SPORT 24 βρίσκεται στο ΟΑΚΑ και μεταφέρει το κλίμα του αγώνα της ΑΕΚ με τον Αστέρα

20:53 H αναμέτρηση τελειώνει με νίκη της Ένωσης, που δεν ξεκαθαρίζει τίποτα όμως σε ότι έχει να κάνει με την πρώτη θέση. Ο κόσμος ξεσπά σε ιαχές. Το "Να' τοι, να 'τοι οι πρωταθλητές δονεί την ατμόσφαιρα, ενώ οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης, καταχειροκροτούνται κάνοντας κάτι σαν γύρο θριάμβου.

20:50 Οι οπαδοί της ΑΕΚ σαν να είχε τελειώσει το παιχνίδι αλλά και το πρωτάθλημα, με την ομάδα τους πρωταθλήτρια, εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο, αποθεώνοντας και πάλι τους ποδοσφαιριστές τους. Έπειτα από εκκλήσεις των ποδοσφαιριστών της Ένωσης, μένουν πίσω από τις διαφημιστικές πινακίδες αλλά και πάλι έτοιμοι να μπουν στο γήπεδο!

20:48 Στο "Γ. Καραϊσκάκης" το παιχνίδι έχει τελειώσει με τον Ολυμπιακό νικητή, όμως σε ότι έχει να κάνει με τον πρωταθλητή, θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι αύριο και την τελεσίδικη απόφαση του CAS. Στο ΟΑΚΑ έχουμε μπει στο 1ο από τα 3 λεπτά των καθυστερήσεων.

20:45 Η ΑΕΚ κερδίζει πέναλτι. Έπειτα από λαϊκή απαίτηση, ο Ζήκος πηγαίνει στην εκτέλεση, ο Αμπάρης αποκρούει, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης, διατάζει την επανάληψη. Ο Άκης Ζήκος, στέλνει αυτή τη φορά την μπάλα στο δοκάρι, όμως συνεχίζει να αποθεώνεται από τους οπαδούς της Ένωσης! Μοναδική στιγμή. Από την άλλη, η 5η θέση βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χέρια του Πανιωνίου, ο οποίος προηγείται με 2-1 του Ατρομήτου!

18:26 H AEK χάνει ευκαιρίες για την ισοφάριση, όμως ο Αστέρας δεν δείχνει να μπορεί να απειλήσει την εστία του Μάχο. Η βαθμολογία παραμένει ως έχει στις πρώτες τρείς θέσεις. Η Λάρισα όμως στο Αλκαζάρ, ολοκληρώνει την απίστευτη ανατροπή. Νικά πλέον με 4-3 τον ΠΑΟΚ και αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ισοφαρίζει και ο Πανιώνιος, με την 5η θέση να παίζεται πλέον ανάμεσα στον ίδιο και την Λάρισα, με τον Αστέρα, όμως εκτός διεκδίκησης!

20:20 Η ΑΕΛ ισοφαρίζει. Απίστευτη ανατροπή στο Αλκαζάρ, ο Ζουράφσκι κάνει το 3-3 και έχει βάλει πλώρη για την νίκη, πλέον! Αν τα καταφέρει, θα ξεπεράσει τον Αστέρα Τρίπολης και θα καταλάβει την 5η θέση που οδηγεί στα πλέι-οφ, αν τα αποτελέσματα σε Νέα Σμύρνη και ΟΑΚΑ, παραμείνουν ως έχουν.

20:14 Απίστευτο γκολ του Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, έπιασε εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι έπειτα από σέντρα του Εντίνιο και νίκησε τον Αμπάρη για το 2-0, που κλειδώνει ουσιαστικά τη νίκη της Ένωσης. Εν τω μεταξύ ανήσυχοι θα πρέπει να είναι στον πάγκο του Αστέρα, καθώς ακούνε πως η Λάρισα έχει μπει πολύ δυνατά στο "Αλκαζάρ" και έχει ήδη μειώσει σε 3-2! Μειώνει και ο Ηρακλής σε 3-1.

20:11 "Βράζει" το ΟΑΚΑ κατά του κ. Κουκουλεκίδη, ο οποίος έχει ανεχθεί το σκληρό παιχνίδι κυρίως από την πλευρά των φιλοξενούμενων.

20:06 Και τρίτο τέρμα για τον Ολυμπιακό. Στο "Γ. Καραϊσκάκης" οι ερυθρόλευκοι έχουν καθαρίσει πλέον το δικό τους ματς και περιμένουν το τελικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ.

20:04 Αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ.

19:45 O κ. Κουκουλεκίδης, δίνει τέλος στο πρώτο μέρος.

19:42 To... φιλί της ζωής δίνει στην ΑΕΚ, ο Ριβάλντο. Ο Βραζιλιάνος προσποιείται έξω από την περιοχή του Αμπάρη και με δυνατό αριστερό σουτ, στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα του Αστέρα, για το 1-0.

Στους 2 βαθμούς πλέον η διαφορά της ΑΕΚ από τον πρώτο Ολυμπιακό. Παρά το τέρμα που δέχτηκαν, οι του Αστέρα μπορούν ακόμα να είναι ήσυχοι καθώς ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει και τρίτο γκολ στο Αλκαζάρ, ενώ ο Πανιώνιος συνεχίζει να βρίσκεται πίσω στο σκορ από τον Ατρόμητο. Γκολ πετυχαίνει και ο Παναθηναϊκός, στην Καλαμαριά όμως κάτι τέτοιο δεν επηρεάζει άμεσα την Ένωση, η οποία βρίσκεται 2 βαθμούς μπροστά από τους "πράσινους"!

19:38 Άσχημα τα νέα για την Ένωση, η οποία δεν μπορεί να διασπάσει την καλά στημένη άμυνα του Αστέρα. Ο Μήτρογλου πετυχαίνει και δεύτερο τέρμα κατά του Ηρακλή και ο Ολυμπιακός, εδραιώνει το προβάδισμά του για τη νίκη. Την ίδια ώρα, ο Απόλλων της Καλαμαριάς ισοφαρίζει τον Παναθηναϊκό, κάτι που φέρνει ξανά την ΑΕΚ στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

19:31 O Αστέρας είναι αυτός που χάνει τις μεγάλες ευκαιρίες στο ΟΑΚΑ (η τελευταία με τον Ζαϊρί στο 28'), όμως τα αποτελέσματα των υπόλοιπων παιχνιδιών, αξίζουν για την ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα, όσο και ένα δικό του τέρμα. Στο "Αλκαζάρ" η Λάρισα δέχεται και δεύτερο τέρμα από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει να κερδίσει εκτός έδρας εδώ και 14 αγώνες!

19:25 Ο Ολυμπιακός έχει ανοίξει το σκορ, στο "Γ. Καραϊσκάκης" με τον Μήτρογλου και προηγείται 1-0 του Ηρακλή. Την συγκεκριμένη στιγμή λοιπόν, ο Ολυμπιακός βρίσκεται πρώτος στη βαθμολογία με 4 βαθμούς διαφορά από τον 2ο Παναθηναϊκό, ενώ η ΑΕΚ βρίσκεται στην 3η θέση.

19:22 Ο Αστέρας έχει ανεβάσει "ταχύτητα" και πιέζει πλέον την ΑΕΚ. Η Ένωση θα πρέπει να αντιδράσει αν δεν θέλει να ανατραπεί το καλό κλίμα που υπάρχει στο ΟΑΚΑ, μέχρι στιγμής. Οι οπαδοί του "δικεφάλου" πάντως ανεβάζουν τους τόνους, στην προσπάθειά τους να σπρώξουν την ομάδα τους.

19:11 Χωρίς τέρματα ακόμα ο αγώνας στο ΟΑΚΑ, όμως τα πράγματα πάνε κατ' ευχήν για τον Αστέρα της Τρίπολης. Αυτό καθώς οι διώκτες του Πανιώνιος και Λάρισα, βρίσκονται πίσω στο σκορ από τους σημερινούς τους αντιπάλους, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Αν δεν αλλάξει κάτι σε Νέα Σμύρνη και Αλκαζάρ, ο Αστέρας μπαίνει στα πλέι-οφ ακόμα και με ήττα!

19:06 Στο ΟΑΚΑ δεν έχει συμβεί ακόμα κάτι σημαντικό, όμως στην Καλαμαριά, ο Παναθηναϊκός πετυχαίνει γκολ και προηγείται ήδη με 1-0. Αυτό σημαίνει πως τη δεδομένη στιγμή, ισοβαθμεί στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με την ΑΕΚ. Να σημειώσουμε κάπου εδώ, πως ο Παναθηναϊκός έχει το "πάνω χέρι" στην ισοβαθμία με την Ένωση.

19:00 H αναμέτρηση αρχίζει, με τον Αστέρα στην σέντρα.

18:56 Οι 22 ποδοσφαιριστές, βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η αναμέτρηση, ανάμεσα σε ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης, για την 30ή και τελευταία αγωνιστική της Super League!

18:52 Λιγότερα από 10 λεπτά απομένουν για να ξεκινήσει η τελευταία αγωνιστική και τα 3/4 του ΟΑΚΑ, έχουν... κιτρινίσει! Το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος αναμένεται συγκλονιστικό-αν και όχι έτσι όπως όλοι θα επιθυμούσαμε.

18:47 Στις εξέδρες των επισήμων του ΟΑΚΑ, βρίσκεται και ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος θα παρακολουθήσει το παιχνίδι της Ένωσης με τον Αστέρα.

18:45 Οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα, έχουν αποχωρήσει ήδη για τα αποδυτήρια ώστε να επιστρέψουν σε ένα τέταρτο για την έναρξη του αγώνα, ενώ αυτή τη στιγμή το ίδιο συμβαίνει και με τους συναδέλφους τους, της ΑΕΚ.

18:37 Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η εξέδρα αποθώνει τον Άκη Ζήκο, ο οποίος στρέφεται προς αυτήν και ευχαριστεί. Ένας οπαδός της Ένωσης μαζί με το παιδί του μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και δίνει στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ ένα κασκόλ, ενώ βγάζει και μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί του. Ο μέσος της Ένωσης μοιάζει ιδιαίτερα συγκινημένος.

18:30 Mένει ακόμα μισή ώρα, πριν την έναρξη της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, της Super League. Ανακεφαλαιώνουμε λοιπόν, η ΑΕΚ βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, κάτι που σημαίνει πως αν οι δύο πρωτοπόροι... καθαρίσουν σήμερα τους αγώνες τους, οι "ερυθρόλευκοι" αναδεικνύονται πρωταθλητές.

Την βαθμολογία όμως, δεν μπορεί να επικυρώσει η διοργανώτρια αρχή, καθώς εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου της Λωζάνης σχετικά με την τιμωρία του Απόλλωνα της Καλαμαριάς, και την απόδοση 3 βαθμών στον Ολυμπιακό για το συγκεκριμένο παιχνίδι, για την γνωστή σε όλους υπόθεση "Βάλνερ".

Δύο τρόποι υπάρχουν για να τελειώσει στο γήπεδο και όχι στις δικαστικές αίθουσες το πρωτάθλημα. Ο πρώτος είναι να μείνει στην ισοπαλία (τουλάχιστον) ο Ολυμπιακός με τον Ηρακλή στο "Γ. Καραϊσκάκης" και η ΑΕΚ να επικρατήσει του Αστέρα. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με την ΑΕΚ όμως να υπερτερεί λόγω της νίκης της με 4-0 και να στέφεται πρωταθλήτρια.

Ο δεύτερος είναι η ΑΕΚ, να μείνει (τουλάχιστον) στην ισοπαλία με τον Αστέρα και ο Ολυμπιακός να κερδίσει τον Ηρακλή, ώστε η διαφορά των "ερυθρόλευκων" να αυξηθεί στους 4 και η απόφαση του CAS, να μην έχει πλέον σημασία.

18:26 Οι οργανωμένοι οπαδοί της Ένωσης, βρίσκονται ήδη στις θέσεις τους, όμως το γήπεδο έχει πολλά κενά ακόμα. Πάντως, μέχρι το σφύριγμα της έναρξης αναμένεται αν όχι να γεμίσει, να καλυφθεί η συντριπτική πλειοψηφεία των εν λόγω κενών.

18:21 To γήπεδο έχει σηκωθεί στο... πόδι και αποθεώνει τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, οι οποίοι πατάνε "χόρτο", για την προθέρμανσή τους. Όπως είναι φυσικό, αρκετά πανό, κατά του Ολυμπιακού έχουν αναρτηθεί στο γήπεδο. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που βρίσκεται ακριβώς απέναντί μας: "Πρωταθλήτρια στα γήπεδα, όχι στα δικαστήρια".

18:10 Έφτασαν στα χέρια μας και οι συνθέσεις των δύο ομάδων. Ο Νίκος Κωστένογλου επιλέγει να παρατάξει την ομάδα του με τους: Μάχο, Μπούρμπο, Παπασταθόπουλο, Δέλλα, Γεωργέα, Καφέ, Ζήκο, Εντίνιο, Ριβάλντο, Μπλάνκο και Λυμπερόπουλο ενώ από την άλλη ο Παναγιώτης Τζαναβάρας θα παρατάξει απέναντί τους, τους: Αμπάρη, Οφρυδόπουλο, Ψωμά, Λαζαρίδη, Κανακούδη, Καρντόσο, Νταμόντε, Κυριάκο, Ζαϊρί, Φιλομένο και Λαδάκη.

18:06 Δεν ήταν δα, δύσκολο να προβλέψει κανείς τα πρώτα συνθήματα που θα ακουγόντουσαν στο ΟΑΚΑ. Σας τα μεταφέρουμε για να φύγουν και οι τελευταίες αμφιβολίες. "Να 'τοι, να 'τοι οι πρωταθλητές" και "Άκης Ζήκος Οε, οε, οε"

18:01 Τα τραγούδια των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, μας υπενθυμίζουν πως απομένει μία μόλις ώρα, μέχρι την έναρξη της τελευταίας αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος. Οι πινακίδες που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τα δημοσιογραφικά, διαφημίζουν το νέο τεύχος του επίσημου περιοδικού της ΑΕΚ, το οποίο προσφέρει ως δώρο, την ιστορική νίκη της Ένωσης επί του Ολυμπιακού, το 4-0 του ΟΑΚΑ, σε DVD. Οι πιθανότητες να γίνει ανάρπαστο, πολλές.

17:54 Στους ιστούς, όπου συνήθως τοποθετούνται σημαίες των ομάδων ή της διοργανώτριας αρχής, υπάρχει σήμερα ένα πανό των οπαδών της ΑΕΚ, το οποίο ευχαριστεί τον Άκη Ζήκο για την προσφορά του στην ομάδα. Το μήνυμα ιδιαίτερο λακωνικό: "ΑΚΗ Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ"

17:51 Ζεστάθηκε κάπως η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, καθώς έφτασε στην εξέδρα των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, το... τύμπανο, το οποίο και έπιασε άμεσα δουλειά, για να ξεσηκώσει τους οπαδούς των γηπεδούχων.

17:46 Όλο και περισσότεροι φίλοι της Ένωσης, παίρνουν τις θέσεις τους στις εξέδρες του γηπέδου, όμως το τελευταίο είναι ακόμα άδειο.

17:25 Ένα παιδάκι "μικρογραφία" του Οράσιο Καρντόζο, μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας μάλιστα φανέλα του Αστέρα, με το όνομα του άσου της ομάδας της Τρίπολης στην πλάτη. Θα ήμασταν σίγουροι, ότι πρόκειται περί κλώνου, του Καρντόζο, αν κάποια στιγμή δεν του έφευγε η περούκα με το "άφρο" μαλλί...

17:22 Ακολουθούν και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ενώ σχηματίζονται πολλά μικρά πηγαδάκια ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

17:19 Η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης φτάνει στο ΟΑΚΑ και οι ποδοσφαιριστές του, αφού αποβιβάζονται από το πούλμαν, περνάνε κατευθείαν στον αγωνιστικό χώρο, για τα πρώτα... πατήματα.

17:14 Σημαντική ημέρα η σημερινή για τους απανταχού ΑΕΚτζήδες. Εκτός από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, η οποία όμως όπως φαίνεται θα γίνει σε δικαστικές αίθουσες και όχι στους αγωνιστικούς χώρους, ο Άκης Ζήκος είναι ο άνθρωπος που θα τραβήξει τα "φώτα".

Αυτό καθώς, ο μέσος της Ένωσης, ανακοίνωσε πως στο τέλος των υποχρεώσεων του με την ΑΕΚ θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Αξιοσημείωτο είναι ακόμα το γεγονός, πως ο Άκης Ζήκος παραμένει ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε τελικό Champions League! Ο ίδιος δήλωσε, πως παρά την αποχώρησή του, θα παραμείνει κοντά στην ομάδα του, την ΑΕΚ.

17:11 Tα πρώτα "κιτρινόμαυρα" πανό κάνουν την εμφάνισή τους στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου, όμως ο κόσμος που βρίσκεται ήδη στην θέση του μετριέται στα δάχτυλα των χεριών.

17:00 Δύο ώρες πριν την έναρξη της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, φτάσαμε στο ΟΑΚΑ, στον περιβάλλοντα χώρο του οποίου, επικρατούσε απόλυτη γαλήνη.
























































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ