ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το SPORT 24 στο Βόλο

Το SPORT 24 σας μεταφέρει από το Βόλο το κλίμα λίγες ώρες πριν την έναρξη του τελικού

Στους γύρω δρόμους έξω από το γήπεδο του τελικού, βρίσκεται η πλειοψηφία των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έχουν κάνει "κατάληψη" στις ταβέρνες και τα τσιπουράδικα της πόλης, τραγουδώντας συνθήματα υπέρ της ομάδας τους. Στον αντίποδα, οι φίλαθλοι της Λάρισας δεν έχουν κάνει ακόμα την εμφάνισή τους, καθώς η έλευσή τους έχει προγραμματιστεί από διαφορετική κατεύθυνση.
Η ώρα της στέψης
Τα ψέμματα τελείωσαν, ένα τρόπαιο, δύο μονομάχοι, ο Παναθηναϊκός και η Λάρισα απέχουν λίγες ώρες από την έναρξη της δική τους μονομαχίας στην "αρένα" του Πανθεσσαλικού Σταδίου, με την συμμετοχή του Δημήτρη Σαλπγγίδη να κρίνεται αμφίβολη. Ο νικητής κατακτά το κύπελλο Ελλάδας και ο φιναλίστ, θα είναι ένα τίποτα (αμερικανιστί).

Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να περισώσει ό,τι μπορεί στο τέλος μιας καταστροφικής για τα δεδομένα του συλλόγου χρονιάς. Με την κατάκτηση του κυπέλλου θα δώσουν χαρά στους οπαδούς τους, ενώ θα τονώσουν και τη δική τους χαμένη αυτοπεποίθηση.

Η τρίτη θέση δεν ταιριάζει στον "τριφύλλι" και ο θεσμός του Κυπέλλου δεν πρέπει να αγνοείται. Μπορεί να είναι ο δεύτερος τη τάξει, αλλά δεν παύει να είναι τίτλος. Και στον Παναθηναϊκό δεν μπορούν να αγνοούν τίτλους, ειδικά όταν έχουν να κατακτήσουν κάποιον τρία χρόνια.

Για τη Λάρισα η κατάκτηση του Κυπέλλου, θα έχει διπλό όφελος. Κατ' αρχήν θα είναι η κατάκτηση του τροπαίου για την ομάδα του Κάμπου μετά από 22 ολόκληρα χρόνια(1985). Εν συνεχεία η ομάδα του Γιώργου Δώνη θα κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, στερώντας τη θέση από τον έκτο του πρωταθλήματος.

Το SPORT 24 σας παρουσιάζει ένα μοναδικό αφιέρωμα ενόψει του τελικού του κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Στα δεξιά της σελίδας μπορέιτε να κάνετε κλικ σε links από τα οποία μπορέιτε να πάρετε κάθε λεπτομέρεια, γνωστή ή άγνωστη και να ενημερωθείτε πλήρως για όλους τους τελικούς τουν θεσμού, αλλά και τον φετινό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Λάρισα.

Τι λένε Λίνεν-Βλάχος
Ο Έβαλ Λίνεν κι ο Βαγγέλης Βλάχος μιλούν στο SPORT 24 κι αναλύουν το ζευγάρι του τελικού μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΛ.

Το Κύπελλο στο αρχείο σας

Κάθε αφιέρωμα που αναφέρεται στους τελικούς του κυπέλλου Ελλάδας και που σέβεται τον εαυτό του, δε θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνβει το "πάνθεον" όλων των αγώνων του. Έτσι το SPORT 24 σας παρουσιάζει όλους τους τελικούς με τους σκόρερ, τη χρυσή βίβλο και τους Κυπελλούχους Ελλάδας από καταβολών του. Από το 1932 όταν η ΑΕΚ νικούσε στον τελικό τον Άρη με σκορ 5-3, μέχρι τον περσινό τελικό στο Παγκρήτιο, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα την ΑΕΚ με σκορ 3-0.

Ξεχωριστές επιδόσεις

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε στατιστικά με ιδιαίτερη σημασία, όπως κάποια ακατάρριπτα ρεκόρ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, τις μεγαλύτερες νίκες και τον Νίκο Σαργκάνη του οποίου το επίτευγμα πολύ δύσκολα θα πετύχει άλλος ποδοσφαιριστής.

Ο δρόμος για το Βόλο

Οι δύο μονομάχοι για να φτάσουν στον τελικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου έπρεπε να περάσουν από κάποιυς σκόπελους. Όλα τα ματς που έδωσαν οι δύο φιναλίστ με κάθε λεπτομέρεια στο πιάτο σας σερβιρισμένα από το SPORT 24.

Ο τρίτος τελικός ανάμεσα τους

Μπορείτε ακόμα να θυμηθείτε οι παλιοί τους δύο τελικούς στους οποίους έχουν ξαναβρεθεί οι φετινοί αντίπαλοι οι οποίοι βρήκαν νικητή τον Παναθηναϊκό.

Χαραλαμπίδης και Ζιώγας θυμούνται

Ακόμη δύο από τους ποδοσφαιριστές που είχαν αγωνιστεί σε τελικό Παναθηναϊκού-Λάρισας, μίλησαν στον Γιάννη Λαμπίρη και μοιράστηκαν με όλους τους αναγνώστες του SPORT 24 αναμνήσεις μιας άλλης εποχής.

Ακόμη διαβάστε μια μίνι παρουσίαση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, φωταγραφικά καρέ από τα παιχνίδια που έδωσαν την πρόκριση στον Παναθηναϊκό και τη Λάρισα και άλλες λεπτομέρειες που αφορούν το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
























TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ