ΑΓΓΛΙΑ

To τοπ-10 "διασκεδαστών" των γηπέδων!

To τοπ-10 "διασκεδαστών" των γηπέδων!
New Image

Αφιέρωμα στους 10 θεαματικότερους παίκτες στην ιστορία των αγγλικών γηπέδων (videos)!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μερίδα του λέοντος σε αυτή την ιδιότυπη λίστα έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου,Τζορτζ Μπεστ, να βρίσκεται στην κορυφή, ενώ μέσα στη δεκάδα βρίσκονται ο άσος της δεκαετίας του '90 για τους "κόκκινους διαβόλους", Ερίκ Καντονά, καθώς και δύο νυν στελέχη της πρωταθλήτριας Αγγλίας, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ράιαν Γκιγκς.
Η λίστα με τους 10 κορυφαίους "διασκεδαστές'" των γηπέδων:

10) Ματ Λε Τισιέ: Παρά το γεγονός ότι δεν πήρε ποτέ μετεγγραφή σε κάποια από τις μεγάλες δυνάμεις της Πρέμιερ Λιγκ (έμεινε στη Σαουθάμπτον σε όλη του καριέρα) και δεν κατέκτησε κάποιον τίτλο, ο ταλαντούχος επιθετικός έμεινε στην ιστορία για τα υπέροχα γκολ του με σουτ από μακρινή απόσταση.

9) Πίτερ Μπίρντσλι: Φόρεσε τη φανέλα των Λίβερπουλ, Έβερτον, Νιούκαστλ, αγωνίστηκε 59 φορές με την Εθνική Αγγλίας συνθέτοντας ένα δολοφονικό δίδυμο με τον Γκάρι Λίνεκερ, και παρότι δεν ήταν ποτέ το "πρώτο βιολί" ομόρφαινε το παιχνίδι με την παρουσία του.

8) Τιερί Ανρί: Ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για την Άρσεναλ και ένας από τους καλύτερους ξένους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο αγγλικό πρωτάθλημα, ο οποίος θεωρείται κατά πολλούς ως ο παίκτης που διαθέτει το καλύτερο πλασέ στον κόσμο.

7) Ράιαν Γκιγκς: Η σημαία της Γιουνάιτεντ έχει συνδέσει το όνομά του με τίτλους και επιτυχίες, με το μοναδικό "ψεγάδι" του να είναι ότι δεν κατάφερε ποτέ να κάνει την υπέρβαση με την εθνική ομάδα της χώρας του, την Ουαλία. Γκολ όπως αυτό με την Άρσεναλ στον ημιτελικό Κυπέλλου Αγγλίας το 1999 διέσχισε μισό γήπεδο, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και "εκτέλεσε" τον Σίμαν, δικαιολογούν την παρουσία του στην 10αδα.

6) Γκλεν Χοντλ: Ένας από τους κορυφαίους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Τότεναμ, ποιοτικότατος μέσος, που άφησε έντονη τη σφραγίδα του στο αγγλικό πρωτάθλημα με τις εμπνεύσεις και τα τέρματα που σημείωσε.

5) Κριστιάνο Ρονάλντο: Το γεγονός ότι είναι μόλις 22 ετών σημαίνει ότι τα... καλύτερα έρχονται για τον Πορτογάλο άσο και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει την τύχη να τον έχει στις τάξεις της. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει βελτιωθεί τρομερά υπό την καθοδήγηση του Φέργκιουσον, αποτελεί ό,τι το πιο θεαματικό έχει να παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια η πρωταθλήτρια Αγγλίας και συνιστά έναν από τους κορυφαίους ακραίους μέσους στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

4) Ερίκ Καντονά: Ο άνθρωπος που έκανε τους Άγγλους να λατρέψουν έναν... Γάλλο! Συνέδεσε το όνομά του με την αναμόρφωση της Γιουνάιτεντ και την επιστροφή της στους τίτλους, με το ηγετικό του παιχνίδι να συνδιάζει ουσία και θέαμα.

3) Πολ Γκασκόιν: Τότεναμ και Νιούκαστλ ήταν τυχερές που είχαν στις τάξεις τους έναν παίκτη της κλάσης του "Γκάζα", ο οποίος είχε δημιουργήσει τόσο μεγάλο όνομα στο "Νησί" που πήρε μετεγγραφή για ομάδα του Καμπιονάτο.

2) Τζανφράνκο Τζόλα: Ο Ιταλός μέσος ήταν η κυριότερη αιτία που η Τσέλσι πήρε τίτλους τόσο με τον Τζανλούκα Βιάλι στην τεχνική ηγεσία της, όσο και με τον Ρουντ Γκούλιτ. Φάουλ-γκολ για ποίημα, αρχοντικό παιχνίδι από τον Τζόλα, με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να τον... παρακαλάει να μη φύγει από το "Στάμφορντ Μπριτζ" το καλοκαίρι του 2004.

1) Τζορτζ Μπεστ: Simply the best... Ο Βορειορλανδός άσος ήταν κάτι το... μαγικό στο χώρο του ποδοσφαίρου, τα γκολ του αποτελούν διαφήμιση για τον "βασιλιά των σπορ", ενώ οι δηλώσεις του έμειναν στην ιστορία! Ηγέτης με τα όλα του, ο οποίος βύθισε στη θλίψη τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου τόσο για την πρόωρη αποχώρησή του από τα γήπεδα (27 ετών) όσο και με τον θάνατό του πριν δύο χρόνια, νικημένος από την εξάρτησή του από το αλκοόλ.

Απολαύστε βίντεο με μαγικές στιγμές του Τζορτζ Μπεστ:



Απολαύστε τον Τζανφράνκο Τζόλα σε δράση:



Σε αφθονία διέθετε ταλέντο ο Πολ Γκασκόιν:



Απολαύστε τα κατορθώματα του Πίτερ Μπίρντσλι:



Από τους μεγαλύτερους αρτίστες των γηπέδων ο Γκλεν Χοντλ:










































TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ