ΑΕΚ

Το τρύπιο βαρέλι της ντροπής

Το SPORT 24 δίνει απαντήσεις αναλύοντας τις διοικητικές εξελίξεις, αλλά και το σενάριο πώλησης του Σκόκο

Αίφνης, ύστερα από πέντε χρόνια σιωπής _ αλήθεια πόσοι γνώριζαν το πρόσωπό του; _ εμφανίστηκε στο προσκήνιο της ΠΑΕ ο Πέτρος Παππάς έτοιμος να κινήσει νήματα. Αφού προέβη σε διαδοχικές δημόσιες τοποθετήσεις, τόσες όσες δεν έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα της αθόρυβης παρουσίας του στην ΑΕΚ, αφού μας κούρασε με τα ήξεις αφήξεις του κι αφού τον "άδειασαν" οι υποτιθέμενοι συμπαίκτες του Γκίγκας Γκούμας και Πόλυς Χατζηιωάννου (στο περίφημο plan Β που όμως δεν είδαμε ποτέ), ο Παππάς δείχνει πλέον ανήμπορος να βγει μπροστά και να βοηθήσει ουσιαστικά. Αντιθέτως τηρεί σιγή ασυρμάτου.
Ακούγονται και συζητούνται πολλά και διάφορα στο παρασκήνιο, πράγματα τα οποία εφόσον αληθεύουν θα προκαλέσουν νέο ντόμινο διοικητικών και αγωνιστικών εξελίξεων. Οι φίλοι της ΑΕΚ πρέπει να δραστηριοποιηθούν και να έχουν τα αφτιά και τα μάτια τους ορθάνοιχτα διότι η λύση του Πρωτοδικείου δεν είναι τελικά και τόσο έσχατη.

Στο 56% η Ερασιτεχνική;

Αν εν τέλει ο Παππάς διαπιστώσει ότι δεν έχει άλλη επιλογή _ κάτι που ίσχυε ως σήμερα τουλάχιστον _ και ακολουθήσει τον δρόμο των Κανελλόπουλου, Γκούμα και Χατζηιωάννου δωρίζοντας τις μετοχές του στη “μάνα ΑΕΚ”, τότε αυτομάτως ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Δημήτρης Χατζηχρήστος καθίσταται ο «διαχειριστής» πλειοψηφικού πακέτου 56% (του Μ.Κ.). Και θα κληθεί να πάρει αποφάσεις για τις οποίες είναι αναρμόδιος.

Προς τιμήν του ο άνθρωπος έχει πολλάκις επισημάνει ότι δεν προτίθεται να γίνει πρόεδρος της ΠΑΕ _ θέση για την οποία προορίζεται από τους α-μετόχους ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής Γιώργος Κάχρης _ ενώ είναι διαπιστωμένο ότι ούτε ο ίδιος διαθέτει την απαιτούμενη οικονομική ευχέρεια ούτε τους ισχυρούς ανθρώπους έχει γύρω του ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εταιρίας. Τι θα συμβεί σε αυτήν την περίπτωση; Ορίστε το τελευταίο απευκταίο σενάριο:

Πρωτοδικείο και πώληση Σκόκο

Αρχικώς θα οριστεί μέσω πρωτοδικείου διοίκηση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η οποία δεν θα έχει τον βραχνά των χρεών πάνω από το κεφάλι της (αυτά θα εξακολουθούν να βαραίνουν εκείνους που τα δημιούργησαν) και που απλώς θα κάνει διαχείριση της εταιρίας κερδίζοντας χρόνο (και προσωρινή ηρεμία) για την αναζήτηση άλλων επενδυτών από τους α-μέτοχους (οι οποίοι θεωρούν “καμένο” πλέον το χαρτί του Κοζώνη). Την ίδια ώρα η οικονομική τρύπα της ΑΕΚ από τα διακανονισμένα χρέη που θα τοκίζονται (αφού δεν αποπληρώνονται) ολοένα και θα μεγαλώνει. Και οι α-μέτοχοι βρουν δεν βρουν λύση, θα έχουν ήδη ξεχαστεί.

Έχει και “όμορφη” συνέχεια το θέμα μας όμως... Πως θα βρεθούν τα χρήματα για τρέχοντα έξοδα; Πως θα αποπληρωθούν τα συμβόλαιο των ποδοσφαιριστών; Ας είναι καλά ο Νάτσο Σκόκο! Το φινιστρίνι του Παναθηναϊκού έχει ανοίξει και κάποιοι φροντίζουν ώστε να γίνει παράθυρο και αργότερα θύρα κανονική για να διαβεί ο Αργεντινός. Με τρία εκατ. ευρώ γίνεται η δουλειά λένε όσοι παρακολουθούν την ιστορία από κοντά. Έχει βρεθεί και η δικαιολογία: "δεν ταιριάζουν τα χνώτα του με αυτά του Μπάγεβιτς". Έτσι η δουλειά θα γίνει πιο εύκολα...

Θα πληρώνει και τρίτο προπονητή;

Ο Μπάγεβιτς το ξεπέρασε εύκολα και κυρίως έξυπνα το «καπέλωμα» με τον Τζεμπούρ. Δεν έβγαλε άχνα κι ας μην του άρεσε η με το έτσι θέλω επιστροφή του Αλγερινού. Και χθες προέβη σε μια δήλωση που αποτελεί μήνυμα στους α-μετόχους: "Και ποιος να με διώξει" είπε. Έλα ντε... Και ποιος να τον διώξει αλήθεια από τους εξαφανισμένους ιδιοκτήτες που παίζουν τον... παππά;

Και γιατί να τους κάνει και τη χάρη στο φινάλε; Λεφτά έχουν να πληρώνουν και τρίτο προπονητή, ακόμα έχουν να παίρνουν ο Δώνης και Φερέρ. Για να τους τα χαρίσει ο Μπάγεβιτς και να τους βγάλει από τη δύσκολη θέση; Από το καλοκαίρι δεν έχει πάρει ευρώ. Και καταπώς φαίνεται με άλλον τρόπο θα αρχίσει να πληρώνεται.


















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ