SERIE A

Τορίνο - Ίντερ 1-1: Μπλόκο στο Πιεμόντε για την πρωταθλήτρια

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες και ο Σιμόνε Ιντζάγκι μετά το φινάλε αγώνα της Ίντερ στο Champions League κόντρα στην Λίβερπουλ | 8 Μαρτίου 2022
Ο Λαουτάρο Μαρτίνες και ο Σιμόνε Ιντζάγκι μετά το φινάλε αγώνα της Ίντερ στο Champions League κόντρα στην Λίβερπουλ | 8 Μαρτίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Η Ίντερ τα βρήκε σκούρα στο Τορίνο απέναντι στην ομώνυμη ομάδα και χρειάστηκε ένα γκολ του Αλέξις Σάντσες στο 93' για να αποσπάσει το 1-1, με τους δύο χαμένους βαθμούς να την αφήνουν τέσσερις πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Μίλαν.

Λίγες ημέρες μετά την απογοήτευση του αποκλεισμού από τη συνέχεια του Champions League (παρά τη νίκη της με 1-0 στο Άνφιλντ στον αγώνα ρεβάνς με την Λίβερπουλ για τη φάση των 16) ήρθε νέο πλήγμα για την Ίντερ το βράδυ της Κυριακής, αυτή τη φορά για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της σκληρής μάχης που δίνει για την υπεράσπιση των σκήπτρων της στην Serie A, με την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι να αδυνατεί να καταβάλλει την αντίσταση της σκληροτράχηλης Τορίνο και να αφήνει δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στο Πιεμόντε, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής.

Μάλιστα, οι νερατζούρι φλέρταραν για μεγάλο χρονικό διάστημα με την ήττα αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 12' από το γκολ του Μπρέμερ, με τον Αλέξις Σάντσες να σώζει μερικώς την παρτίδα γράφοντας το 1-1 στις καθυστερήσεις αλλά τη ζημιά να έχει γίνει μιας που η απόσταση από την πρωτοπόρο Μίλαν είναι πλέον 4 βαθμοί (έστω και με ματς περισσότερο οι ροσονέρι).

Το ματς

Η Τορίνο ήταν υποδειγματική στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο δεν φοβήθηκε ούτε στο ελάχιστο την Ίντερ, και παίζοντας ανοιχτά δικαιώθηκε. Μόλις στο 4ο λεπτό απείλησε πρώτη με τον Μπελότι, του οποίου το σουτ μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ, ενώ στο 12' ήρθε το 1-0 όταν από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στον Μπρέμερ μέσω του Πομπέγκα και ο Βραζιλιάνος στόπερ την προώθησε στα δίχτυα.

Το φινάλε του πρώτου 45λέπτου βρήκε την γκρανάτα να είναι περισσότερο απειλητική σε ανοιχτή ροή αγώνα έχοντας 8 τελικές (3 εντός εστίας), με τους παίκτες του Ιντζάγκι να απειλούν τρεις φορές με τους Τζέκο (11'), Μαρτίνες (16') και Τσαλχάνογλου (30') αλλά να πέφτουν πάνω σε έναν εξαιρετικό Μπερίσα που "κατέβασε ρολά".

Στο δεύτερο μέρος η Ίντερ μπήκε δυνατά και είχε τρεις καλές στιγμές μέχρι το 60', με τους Βεσίνο και Τζέκο να μη βρίσκουν στόχο και τον Ντιμάρκο να βλέπει τον Μπερίσα να αποκρούει το σουτ του, για να ακολουθήσουν δύο πολύ καλές στιγμές των γηπεδούχων μέσα σε ένα λεπτό: με τον Μπρέκαλο στο 64' και τον Ίτσο στο 65'.

Από εκεί και πέρα η Τορίνο άρχισε σιγά σιγά να ρίχνει το ρυθμό, με τους παίκτες της να έχουν άλλωστε επιβαρυνθεί από τα πάρα πολλά χιλιόμετρα που έριξαν στο χορτάρι (ειδικά στο χώρο του κέντρου για να εξουδετερώσουν τους αντιπάλους τους) , και την Ίντερ από την πλευρά της να προσπαθεί αλλά να βλέπει το τείχος που είχε υψώσει ο Μπερίσα να είναι απροσπέλαστο.

Όταν μάλιστα στο 89' έχασε κραυγαλέα ευκαιρία με τον Τζέκο (κεφαλιά άουτ μέσα από τη μικρή περιοχή) όλοι πίστεψαν πως δεν θα μπορούσε να αποφύγει την ήττα, ωστόσο στο 90+3' μίλησε ο Αλέξις Σάντσες, με τον Χιλιανό να δέχεται ασίστ από τον Τζέκο και να νικάει με διαγώνιο σουτ τον Αλβανό πορτιέρε της Τορίνο, για να γράψει το 1-1 και να διασκεδάσει κάπως τις εντυπώσεις για την Ίντερ.

ΤΟΡΙΝΟ: Μπερίσα, Τζιτζί (51' Ίτσο), Μπρέμερ, Μπουοντζόρνο (76' Ροντρίγκες), Σίνγκο (76' Ανσάλντι), Λούκιτς (82' Ρίτσι), Μαντράγκορα, Βοϊβόντα, Πομπέγκα, Μπρέκαλο, Μπελότι (82' Σανάμπρια)

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ρανόκια, Σκρίνιαρ, Μπαστόνι (46' Ντιμάρκο), Νταρμιάν, Μπαρέλα, Βεσίνο (68' Βιδάλ), Τσαλχάνογλου (76' Κορέα), Πέρισιτς (46' Γκόζενς), Τζέκο, Μαρτίνες (68' Σάντσες)

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής

Τα highlights

Μίλαν - Έμπολι 1-0

Σαμπντόρια - Γιουβέντους 1-3

Σπέτσια - Κάλιαρι 2-0

Σαλερνιτάνα - Σασουόλο 2-2

Φιορεντίνα - Μπολόνια 1-0

Βερόνα - Νάπολι 1-2

Ουντινέζε - Ρόμα 1-1

Αταλάντα - Τζένοα 0-0

Η βαθμολογία της Serie A

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ