CHAMPIONS LEAGUE

Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι: Ώρα για την πρώτη από τις τρεις μεγάλες μάχες

Manchester City's Kyle Walker, left, challenges for the ball with Tottenham's Harry Kane during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Manchester City at Wembley stadium in London, England, Monday, Oct. 29, 2018. (AP Photo/Alastair Grant)
Manchester City's Kyle Walker, left, challenges for the ball with Tottenham's Harry Kane during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Manchester City at Wembley stadium in London, England, Monday, Oct. 29, 2018. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Η Τότεναμ εγκαινιάζει και στην Ευρώπη το υπερσύγχρονο γήπεδό της, υποδεχόμενη για τους "8" του Champions League την Μάντσεστερ Σίτι που φιλοδοξεί να πάρει και τους τέσσερις τίτλους που διεκδικεί φέτος.

Η Premier League μεταφέρεται στο... Champions League! Από τη στιγμή που τέσσερις αγγλικές ομάδες βρέθηκαν στην κλήρωση των προημιτελικών ήταν πάρα πολύ πιθανό να είχαμε αγγλικό "εμφύλιο" και έτσι ακριβώς έγινε, με την κλήρωση στην Νιόν της Ελβετίας να βγάζει αντιμέτωπες τις Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι με φόντο τα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Τότεναμ δεν διάγει περίοδο φόρμας και αυτό αποδεικνύεται από τις 4 ήττες που μετράει στους επτά τελευταίους αγώνες της σε όλες τις διοργανώσεις, με τα άσχημα μάλιστα αυτά αποτελέσματα να την έχουν εκτροχιάσει από τη μάχη του τίτλου (είναι στο -18 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ και στο -16 από την Μάντσεστερ Σίτι) και να την αναγκάζουν να παλεύει πλέον για την είσοδο στην πρώτη 4άδα της βαθμολογίας.

Υπάρχει όμως μία ιδιαιτερότητα ενόψει του ευρωπαϊκού ραντεβού της με τους "πολίτες" και αυτή δεν είναι άλλη από το "Tottenham Hotspur Stadium", το νέο υπερσύγχρονο γήπεδό της που κόστισε 1.000.000.000 λίρες. Αγωνίστηκε πρώτη φορά σε αυτό την περασμένη Τετάρτη επικρατώντας 2-0 της Κρίσταλ Πάλας για το πρωτάθλημα ενώ τώρα θα το εγκαινιάσει και στην Ευρώπη υποδεχόμενη τους πρωταθλητές Αγγλίας.

"Το Champions League είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση από την Premier League. Θέλουμε να είμαστε σκληροί, επιθετικοί και να παίξουμε σε υψηλό ρυθμό για να βάλουμε δύσκολα στους αντιπάλους μας με τη βοήθεια του κόσμου μας.

Θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, η Μάντσεστερ Σίτι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Θεωρώ πως είναι ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της καριέρας μου ως προπονητής", ανέφερε ενόψει του αγώνα ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ο οποίος μπορεί να αντλεί αισιοδοξία και από τη μέχρι τώρα πορεία των Λονδρέζων στη διοργάνωση.

Στη φάση των ομίλων κατάφεραν να "επιβιώσουν" από τον όμιλο του... θανάτου που είχαν μαζί τους Μπαρτσελόνα, Ίντερ και Αϊντχόφεν και πήραντη 2η θέση στο φινάλε (με ισοπαλία 1-1 στο "Καμπ Νόου") ενώ στη φάση των "16" ποδοπάτησαν δις την Ντόρτμουντ, επικρατώντας με 3-0 στο "Γουέμπλεϊ" και με 2-1 στη ρεβάνς του "Βέστφαλεν Στάντιον".

Tottenham players celebrate after Son Heung-Min scored the opening goal during the English Premier League soccer match betweenTottenham Hotspur and Crystal Palace, the first Premiership match at the new Tottenham Hotspur stadium in London, Wednesday, April 3, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Tottenham players celebrate after Son Heung-Min scored the opening goal during the English Premier League soccer match betweenTottenham Hotspur and Crystal Palace, the first Premiership match at the new Tottenham Hotspur stadium in London, Wednesday, April 3, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Σε αντίθεση με την Τότεναμ που δεν άντεξε να σηκώσει το βαρύ φορτίο και τέθηκε εκτός διεκδίκησης του τίτλου της Premier League τον Μάρτιο, η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι όχι μόνο είναι μέσα σε αυτό το στόχο αλλά φιλοδοξεί να ξεπεράσει και την συμπολίτισσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που πριν από 20 χρόνια (σεζόν 1998-99) πανηγύρισε το ιστορικό τρεμπλ.

Πώς θα γίνει αυτό; Κατακτώντας και τους τέσσερις τίτλους που διεκδικεί! Έχει ήδη στην κατοχή της το League Cup (νίκησε την Τσέλσι στον τελικό, ο οποίος κρίθηκε στα πέναλτι), πριν λίγα 24ωρα έκλεισε θέση στον τελικό του FA Cup με το 1-0 επί της Μπράιτον (θα αντιμετωπίσει στις 18 Μαΐου την Γουότφορντ) ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεται τον τίτλο της πρωταθλήτριας Αγγλίας που πήρε πέρυσι και κυνηγάει το πρώτο τρόπαιο Champions League στην ιστορία της.

"Η Τότεναμ δεν είναι μόνο ο Κέιν, αλλά είναι μεγάλη ομάδα από όλες τις απόψεις, το έχω πει ήδη χίλιες φορές. Παίζει πάντα με επιθετικό στιλ απέναντί μας και αν το κάνουν και τώρα, πρέπει να το κάνουμε και εμείς.

Πιθανότατα θα επιχειρήσουν να μας πιέσουν ψηλά και εμείς θα προετοιμαστούμε για να αντιδράσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πιστεύω ότι και οι οκτώ ομάδες που συνεχίζουν στο Champions League έχουν την δυνατότητα να κατακτήσουν το τρόπαιο", δήλωσε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος μετράει 13 νίκες και 1 ισοπαλία στα 14 τελευταία παιχνίδια των "πολιτών" σε όλες τις διοργανώσεις!

Τα "σπιρούνια" αποτελούν ουσιαστικά το πρώτο σοβαρό ευρωπαϊκό τεστ για την Σίτι τη φετινή σεζόν, καθώς στη φάση των ομίλων δεν είχαν πρόβλημα να πάρουν την πρώτη θέση σε έναν όμιλο με Λιόν, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Χόφενχαϊμ ενώ στους "16" έκαναν επίδειξη δύναμης κόντρα στην Σάλκε, την οποία και διέσυραν με 7-0 στο Μάντσεστερ (10-2 το συνολικό σκορ της σειράς).

Manchester City's Gabriel Jesus celebrates with his teammates after scoring the opening goal during the English FA Cup semifinal soccer match between Manchester City and Brighton & Hove Albion at Wembley Stadium in London, Saturday, April 6, 2019. (AP Photo/Matt Dunham)
Manchester City's Gabriel Jesus celebrates with his teammates after scoring the opening goal during the English FA Cup semifinal soccer match between Manchester City and Brighton & Hove Albion at Wembley Stadium in London, Saturday, April 6, 2019. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Σημειώνεται πως πέρα από το διπλό ευρωπαϊκό ραντεβού στις 9 & 17 Απριλίου, Τότεναμ και Σίτι θα μετρήσουν δυνάμεις και στις 20 Απριλίου, σε ένα ματς εξίσου σημαντικό και για τις δύο, με την ομάδα του Μάντσεστερ να θέλει το τρίποντο για τον τίτλο και εκείνη του Βορείου Λονδίνου να διψάει για θετικό αποτέλεσμα ώστε να εξασφαλίσει έξοδο στο νέο Champions League.

Η μοναδική τους κόντρα ως τώρα τη φετινή σεζόν ήταν στο ματς πρωταθλήματος του πρώτου γύρου στις 29 Οκτωβρίου 2018, με την Σίτι να αποδράει με νίκη 1-0 από το "Γουέμπλεϊ" χάρη σε γκολ του Ριγιάντ Μαχρέζ στο 6ο λεπτό.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Σισοκό, Ντέλε Άλι, Έρικσεν, Σον, Γουίνκς, Κέιν

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Ντανίλο, Λαπόρτ, Οταμέντι, Μεντί, Ντε Μπράινε, Φερναντίνιο, Γκιουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκαμπριέλ Ζεζούς, Στέρλινγκ

Photo Credits: AP Photo/Alastair Grant, AP Photo/Kirsty Wigglesworth, AP Photo/Matt Dunham

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ποτσετίνο: "Το ματς με την Σίτι είναι από τα πιο σημαντικά στην καριέρα μου"
Γκουαρδιόλα: "Εκπληκτική η Τότεναμ, δεν είναι μόνο ο Χάρι Κέιν..."
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ