ΠΑΟΚ

"Τότεναμ όπως... Πανιώνιος"

"Τότεναμ όπως... Πανιώνιος"
Μπαλάφας INTIME SPORTS

Γιατί ο Σωτήρης Μπαλάφας θεωρεί πως ένα θετικό αποτέλεσμα επί της Τότεναμ θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

To σύνθημα για αγωνιστική... αντεπίθεση του ΠΑΟΚ έδωσε ο Σωτήρης Μπαλάφας μιλώντας στο olaPAOK.gr. Ο σκόρερ του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, επισήμανε πως ο "Δικέφαλος" θα πρέπει άμεσα να αφήσει πίσω του αυτό το αποτέλεσμα και να επικεντρωθεί στα παιχνίδια που έρχονται.


"Να καλύψουμε το χαμένο έδαφος"


" Στο Παγκρήτιο κάναμε μεγάλο λάθος. Πετάξαμε πολύτιμους βαθμούς, που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν πολύ για τη συνέχεια. Αυτό κάνει επιτακτική την ανάγκη να καλύψουμε άμεσα το χαμένο έδαφος, κυνηγώντας τη νίκη στο ερχόμενο παιχνίδι, κόντρα στον Πανιώνιο, στην έδρα του", δήλωσε ο Αρτινός μέσος και πρόσθεσε τα εξής:

"Η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη. Οι αντίπαλοί μας έρχονται από νίκη κι αυτό τους ανεβάζει ψυχολογικά. Εμείς, επιπλέον, έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Πρέπει, λοιπόν, να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες και να φτάσουμε στο στόχο μας, που, όπως είπα, είναι να αναπληρώσουμε άμεσα το τρίποντο που χάσαμε στο Ηράκλειο. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το πρώτιστο που μας ενδιαφέρει και δεν πρέπει να μείνουμε πίσω τώρα στην αρχή, ώστε να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να κυνηγάμε μετά".

"Γι' αυτό χάσαμε..."

Οσο για το τι έφταιξε και ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Εργοτέλη; " Το σίγουρο είναι ότι το παιχνίδι με τον Εργοτέλη ήταν στα μέτρα μας. Ακόμη κι όταν μείναμε με δέκα παίκτες, δείξαμε ότι μπορούσαμε όχι μόνο το βαθμό να πάρουμε, αλλά και τη νίκη.

Το αρνητικό αποτέλεσμα ήρθε γιατί, εντελώς αδικαιολόγητα, αιφνιδιαστήκαμε μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, όταν ο Εργοτέλης πέτυχε τα δύο γκολ. Το πρώτο είναι θέμα ικανότητας του Λεάλ. Για το δεύτερο που δεχτήκαμε, όμως, φταίμε όλοι. Ολόκληρη η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν κάκιστη τη δεδομένη στιγμή. Κολλήσαμε, αφήσαμε τους αντιπάλους να κάνουν παιχνίδι, με το γνωστό αρνητικό για εμάς αποτέλεσμα. Φυσικά, αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει για κανένα λόγο να γίνει ξανά".

Περί Τότεναμ

Πριν τον αγώνα με τον Πανιώνιο, πάντως, υπάρχει για τον ΠΑΟΚ η αναμέτρηση με την Τότεναμ, η πρώτη αυτής της σεζόν στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League. Μια συνάντηση, στην οποία ο "Δικέφαλος" θέλει το θετικό αποτέλεσμα και για λόγους ουσίας (τρεις βαθμοί, οικονομικό μπόνους από την UEFA, αντίκτυπος για το όνομα του "Δικέφαλου" σε ευρωπαϊκό επίπεδο), αλλά και για ψυχολογικούς λόγους ("ντοπάρισμα" των παικτών, αλλά και του κόσμου).

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Μπαλάφας, δήλωσε: " Εξ ορισμού, είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε εμείς για την αξία της Τότεναμ. Όπως συμβαίνει πριν από κάθε παιχνίδι, όμως, οι δύο αντίπαλοι έχουν ίδιες πιθανότητες για νίκη. Αυτές τις πιθανότητες, λοιπόν, που έχουμε κι εμείς απέναντι στην Τότεναμ, θα τις διεκδικήσουμε. Εφόσον, μάλιστα, καταφέρουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα, αυτό είναι σίγουρο ότι θα μας βοηθήσει ψυχολογικά για τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη, αφού θα μας δώσει τόνωση.

Πρέπει, επομένως, να αφήσουμε πίσω την απρόσμενη ήττα από τον Εργοτέλη και να κοιτάξουμε τα ματς που έχουμε μπροστά μας, με τη σειρά που έρχονται".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ